Blogit

Rakennerahastoilla kehittämään?

Kollega heitti keväällä pallon, josta otin hetkeäkään epäröimättä kopin: lupasin lähteä toteuttamaan meidän oman yliopiston henkilöstökoulutusta, joka perehdyttäisi rakennerahastojen mahdollisuuksiin ja hankehallinnon kiemuroihin. Minulla on rakennerahastohankkeisiin jo melko pitkä, hyvä viha-rakkaussuhde. Olen ehtinyt kirjoittaa välirapsoja, laskea henkilötyöpäiviä, kerätä osallistujatietoja,

Töissä unelmatehtaalla

Eräs asiakas tuli tänään töissä kyyneleet silmissään kiittämään, kun olemme tehneet hänen unelmistaan totta, että ilman meitä näiden unelmien toteuttaminen ei olisi ollut mahdollista. Jäin pohtimaan tilannetta asiakkaan jo taivaltaessa kohti uusia seikkailuja. Mie olen töissä unelmatehtaalla. Ja hitsi miten palijon mie tykkään minun työstä. Mikä sitten oikeastaan tekee työstä mielekästä?

Kiteytykset

Hirvenmetsästyksen vasasuoja ei kokonaan poistunut lainsäädännöstä

Vuosi 2016 toi hirvenmetsästykseen useita muutoksia. Vasan kanssa kulkevan hirvinaaraan rauhoitus poistui jahtikaudelta lokakuun toisesta lauantaista alkaen. Asetusmuutos ei kuitenkaan poistanut tilanteesta kaikkia rikosoikeudellisia seurauksia. Hirvenmetsästysoikeutta tutkineen juristin mukaan säädökset ovat sekavia. Pohjoisessa hammasten kiristelyä aiheuttaa samalla lisääntyvä metsästysmatkailu.

Vetouistelun veljeskunta pyrkii aistimaan kuin tosirautu ja kultainen taimen

Vetouistelijalla on oltava välineitä. Hän houkuttelee kaloja feromoneilla, sähköllä ja kylkiaistia kutkuttavalla uistimen elolla. Näistä ei ole kuitenkaan hyötyä, jos kalastaja ei osaa varautua säähän ja eläytyä kalan rytmeihin. Pahinta on edelleen se, kun munat jäävät pataan. Silloin nolostuu jalokin kalamies.

#universityoflapland #ulapland #lapinyliopisto