Blogit

Mun koti ei oo täällä

Puolisen vuotta olemme viettäneet yhteiselämää Rovaniemen kanssa, eikä koti-ikävä tunnu lainkaan helpottaneen. Arkeni pyörii tiukasti yliopiston, opiskelijakämpän ja kuntosalin ympärillä enkä varsinaisesti ole saanut täältä uusia ystäviä. Olen toki tutustunut opiskelukavereihini, joiden kanssa vietän yliopistolla aikaa, mutta vapaa-aikani kuluu pääosin yksin. Suurin osa vuosikurssistamme on minua

Kansainvälinen viikko Islannissa

Minulla oli ilo viettää edellinen viikko islantilaisen sisarainejärjestön Oratorin järjestämällä Nordic Weekillä. Nordic Weekit, suomalaisittain kv-viikot, ovat osoitus uniikista pohjoismaisten oikeustieteilijöiden välillä olevasta yhteydestä. Kv-viikkojen historia, sellaisina kuin ne nykyään tunnetaan, juontaa vuoteen 1991, jolloin Nordiska Sekretariatet perustettiin Oslossa.

Kiteytykset

Kasvo: Maahanmuuttoviraston lakimiehestä tuli kidutettujen oikeuksien tutkija

Turvapaikkaprosessi on suunniteltu johdonmukaisesti toimivalle, rationaaliselle yksilölle. Esimerkiksi kidutuksen vuoksi haavoittuvassa asemassa olevat eivät kuitenkaan aina kykene toimimaan loogisesti, sanoo tutkija Laura Tarvainen. Hän valmistelee Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnassa väitöskirjaa kidutettuja koskevasta lainsäädännöstä.

Kasvo: Työkaluna kamera, jääkarhu ja paljon mielikuvitusta

Kun Ilona Mettiäinen aloitti vuonna 2010 väitöstutkimuksensa Arktisen keskuksen Arktis-tohtoriohjelmassa, hänelle ei tullut mieleenkään, että se johtaisi ikioman valokuvanäyttelyn toteutukseen. Taiteellinen työskentely on auttanut väitöskirjatutkijaa käsitteiden työstämisessä ja herättänyt oivalluksia tiedeviestinnän saralla.

#universityoflapland #ulapland #lapinyliopisto