Blogit

Viisi vinkkiä: Kuinka muuttua ikuisesta lykkääjästä tuotteliaaksi kirjoittajaksi?

Millaisin metaforin kuvailisit tutkimustasi? Onko se erilaisia aineksia sisältävä syherö, jolla ei tunnu olevan alkua tai loppua? Vai voisiko se olla sulava uimahyppy, keskittynyt ja hallittu? Tällaisella harjoituksella aloitimme yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan jatkokoulutusseminaarissa pitämämme työpajan "Luova kirjoittaminen tutkimuksen tukena". Työpajassa tutkittiin erilaisten

Suojaa julkaisusi CC-lisenssillä - näin luot työllesi säännöt, miten työtäsi käytetään

Haluan jakaa työni avoimesti verkossa kaikkien jaettavaksi, mutta haluaisin näkyvästi selvästi kieltää sen kaupallisen käytön. Mitä voin tehdä? Tähän on vastaus: CC-lisenssit! Art Direction and Motion Graphic Design by Bienvenido Cru. Linkki videon oikeuksiin. Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 Tässä kirjoituksessa on perustietoa Creative Commons -lisenssistä (CC-lisenssi).

Kiteytykset

Kasvo: Sattuma toi puolalaisen politiikkatieteilijän Lappiin arktisten asioiden äärelle

Sattumusten sarja toi Malgorzata ”Gosia” Smieszekin töihin Rovaniemelle, Lapin yliopiston Arktiseen keskukseen toukokuussa 2013. Sosiaalisilla verkostoilla, joita hän on onnistunut rakentamaan vuosien varrella, ovat poikineet useita mielenkiintoisia työtehtäviä, ja verkostoilla on ollut osansa myös siihen, että hän on päätynyt tutkimaan arktista päätöksentekoa Lapin yliopistoon.

Teema: Muuttoliike, maallistuminen ja verkostot Suomen uskonnollisella kentällä

Lapin yliopiston politiikkatieteilijöiden toimesta alkusysäyksen saanut Uskonnon ja yhteiskunnan tutkimuksen verkosto aloitti toimintansa järjestämällä seminaarin Rovaniemellä. Tilaisuus toi paikalle uskonnontutkijoita Helsingistä ja Turusta.

#universityoflapland #ulapland #lapinyliopisto