Taidekammi

Blogi nostaa esille Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan moniammatillista identiteettiä, johon liittyvät tutkimus, opetus ja työ taiteilijana. Lisäksi blogissa kommentoidaan yleisellä tasolla taiteen tutkimusta, taidemaailman ilmiöitä ja taiteilijan työtä. Lue blogia.

blogistikuva_jaana_erkkila.jpg

Jaana Erkkilä, taiteellinen johtaja

Blogini käsittelee Taiteen ja taiteellisen tutkimuksen ajankohtaisia ja ajattomia kysymyksiä. Pohdin, onko taiteella maantiedettä, onko kaikki pohjoisessa tehty taide pohjoista taidetta ja mitä tarkoitamme, kun puhumme kulttuuri-identiteetistä nykytaiteen ja tutkimuksen yhteydessä yhä laajemmalle levittäytyvässä maailmassa, jossa lokaali ja globaali sekoittuvat sulavasti toisiinsa.

blogistikuva_kalle_lampela.jpg

Kalle Lampela, kuvataiteilija, kuvataiteen yliopistonlehtori

Taiteen ja taiteellisen työn utooppisuus ja kriittisyys sekä taiteen ja tutkimuksen suhde ovat keskeisiä kiinnostuksen kohteitani. Tämä todennäköisesti näkyy myös blogikirjoittamisessani.

Kuvat: Irma Varrio (Kalle Lampelan kuva: Anna-Leena Muotka)