Yleisinfo

Kokouspaikka
Opintoasiainpäivät järjestetään Lapin yliopiston päärakennuksessa, Yliopistonkatu 8.

Yliopistolta keskustaan/hotelleihin on järjestetty kuljetus molempien kokouspäivien päätteeksi. Muina aikoina ei ole järjestettyä kuljetusta. Yliopisto on noin 2 km keskustasta (20-30 min.kävellen). Keskustan ja yliopiston välillä kulkee bussi nro 4 puolen tunnin välein. Keskustassa bussipysäkki on Ruokasenkadulla (lähellä Valtakadun kulmaa ja taksiasemaa). Yliopistolla bussipysäkki on pääsisäänkäynnin kohdalla. Bussiaikataulu löytyy osoitteesta www.rovaniemi.fi .

Matkustaminen Rovaniemelle
Lentoyhtiöistä Rovaniemelle lentävät
Finnair ja Blue1. Junayhteyksistä löytyy tietoa osoittteesta www.vr.fi.

Rovaniemen lentoasema sijaitsee n. 8 km kaupungista pohjoiseen. Rautatieaseman etäisyys keskustasta on n. 1,5 km.

Lentokentältä keskustaan
Airport Express-bussiyhteys lentoasemalta kaupunkiin 15 min / 5 €.. Kuljetus lentoasemalta välittömästi Finnairin (AY) ja Blue1 (KF) vuorojen saapumisen jälkeen. Bussi ajaa keskustan hotellien kautta linja-autoasemalle. Tarkista hotellistasi, mihin aikaan Airport Express hakeaa asiakkaan lentokentän suuntaan lennollesi. Airport Express hoitaa kuljetuksia myös muualle asiakkaan tilauksen mukaan. Tiedustelut, (016) 362 222.

Taksipalvelut
Airport Taxin autot ovat kentällä koneiden saapuessa. Airport Taxi ottaa useampia matkustajia kerrallaan ja kuljettaa matkustajia Rovaniemen kaupungin ja ympäristön alueelle/alueelta. Hinta: 9 €/ hlö

Rovaniemen Aluetaksi Oy: Lentokentältä kaupunkiin normaali taksi n. 15 €. Kimppakuljetus keskustaan ja lähialueelle tai takaisin 10 €/henkilö. Aluetaksi, (016) 106 410.

Viivytkö Rovaniemellä pitempään?
Rovaniemellä kannattaa viipyä samantien pitempään ja viettää syksyinen viikonloppu ruskamaisemissa. Ounasvaaran ulkoilualue lähes kaupungin keskustassa tarjoaa mainion paikan ulkoiluun. Napapiiri on ehdoton vierailukohde ja Joulupukkihan voi siellä tavata joka päivä henkilökohtaisesti. Jos kaipaat ohjatumpaa ohjelmaa, paikkakunnan ohjelmapalveluyritykset tarjoavat erilaisia ohjelmia ympäröivään luontoon lähelle ja kauemmaksi. Tässä muutama linkki, josta saat lisätietoja ohjelmavaihtoehdoista:
Lapin Safarit, Arctic Safaris ja Safartica.

Hyödyllisiä linkkejä

Tervetuloa Rovaniemelle!