Oheisohjelma

Poliittinen lestadiolaisuus -artikkelikokoelman julkaisutilaisuus ja yleisöluento

Aika: 29.11.2013 15.00
Paikka: Castrén-sali

Lapin yliopiston Lestadionismi-hanke sekä muut lestadiolaisuutta tutkineet asiantuntijat ovat järjestäneet tänä syksynä Poliittinen lestadiolaisuus -luentosarjan. Perjantaina 29. marraskuuta sarjan viimeisellä luennolla julkaistaan myös Poliittinen lestadiolaisuus -artikkelikokoelma.

Lisätietoja..pdf

”Miesten tärkeät työt – naisten pakolliset palvelut” -animaatio
Animaation esitys ja keskustelutilaisuus
Paikka: Alkuopetus 112 (KTK, 2.krs)
Aika: Torstaina 28.11. klo 14.40-15 ja perjantaina 29.11. klo 14.40-15
Kahvitarjoilu!

Lapissa naiset ovat koulutetumpia, terveempiä ja elävät pidempään kuin miehet. Naiset ja miehet käyvät työssä ja kokevat työttömyyttä yhtä paljon. Miesten riski jäädä työttömäksi on naisia suurempi. Lapin naisista vallitseekin vahva selviytyjän mielikuva, joka perustuu tasa-arvon illuusioon, sillä tilastot tuovat esille myös toisenlaista todellisuutta naisten ja miesten työssäkäynnistä. Naiset työskentelevät naisten aloilla ja ammateissa, pätkätöissä, alemmassa asemassa ja pienemmällä palkalla kuin miehet niin Lapissa kuin muuallakin Suomessa. Muutosta sukupuolten paikoissa ei ole tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yksilöllisten, sukupuolten perinteisiä rooleja ja stereotypioita vahvistavien valintojen rinnalla sukupuolten muuttumattomia paikkoja työelämässä ylläpitävät myös yhteiskunnalliset käytännöt kuten rahaan perustuvat tukirakenteet, jotka kohtelevat naisten ja miesten aloja eriarvoisesti.

Lapin Letka-hankkeessa on vuodesta 2008 lähtien tutkittu sukupuolten välistä tasa-arvoa Lapin alueella. Nyt tutkimustulosten pohjalta on valmistunut animaatio ”Miesten tärkeät työt – naisten pakolliset palvelut”. Animaatio tuo esille karrikoiden ja keskustelua herätellen niitä tekijöitä, jotka pitävät naisten alat ja ammatit vähempiarvoisena kuin miesten niin kulttuurisesti kuin resurssien jakautumisen suhteenkin.

Tervetuloa!

Lisätietoja: Tutkija Irmeli Kari-Björkbacka, Lapin yliopisto, yhteiskuntatieteiden tiedekunta
P. 040 484 4197
irmeli.kari (at) ulapland.fi
www.lapinletka.fi

XXXII HALLINNON TUTKIMUKSEN PÄIVÄT

Lapin yliopisto järjestää myös Hallinnontutkimuksen -päivät 27.-29.11.2013
Päivien teema: ”Rajapinnat hallinnon tutkimuksessa – eettisyys, kulttuuri ja hallinta tarkastelukohteena”.

Ilmoittautuminen päiville

Tapahtumapaikka: Lapin yliopiston pääkampus, Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi

JATKOKOULUTUSKURSSI

TUKO1216 Discussing Gender, Class and Identity (2-3 ECTS cr.)
University of Lapland, Finland
27.11.2013, 9-15, seminar room 5

Unit for Gender Studies and Graduate School, University of Lapland, are organizing a PhD course “Discussing Gender, Class and Identity” (2-3 ECTS cr.). The course will take place in University of Lapland, November 27, 2013. The course is open for PhD students and researchers in gender studies and cultural studies in Finland.

Teachers:
Dr. Stephanie Lawler, Newcastle University
Professor Suvi Ronkainen, University of Lapland

The course is organized as a workshop. Maximum number of participants is 16.
Participants can take part by presenting their research paper (maximum 8 participants) or by presenting a short description of their research (maximum 8 participants). The length of the research papers should not exceed 6 000 words. The submission deadline for research papers and short descriptions is November 1, 2013

All participants are required to read assigned texts (articles) and actively attend the workshop. Participants presenting their research papers are eligible for 3 ECTS credits. Participants presenting their research without a paper are eligible for 2 ECTS credits by writing a reflective essay (8 pages) on the basis of course reading and the workshop.

The application period for the course is now open!

The deadline for applications is September 30, 2013.
Applicants should send an abstract of their research to Heidi Sinevaara-Niskanen, heidi.sinevaara-niskanen@ulapland.fi. Please also inform whether you wish to participate the course by presenting a research paper or by presenting a short description of your research. Priority is given, first, for PhD students and, second, for applicants from University of Lapland.

Decisions on acceptance are made by October 7, 2013. All applicants are informed about the decisions.

TottaJaTarua_tunnus_fi.jpg

TottaJaTarua_tunnus_eng.jpg