Videoita Lapin yliopistolta

Video_SimoRontti.jpg
  Simo Rontti, Projektipäällikkö (maaliskuu 2014)

Taiteiden tiedekunnan projektipäällikkö Simo Rontti luonnehtii hyvän palvelumuotoilijan ominaisuuksia ja kertoo Sincosta eli tiedekunnan palvelujen kehittämis- ja testausympäristöstä.

Video_Virpi_Vaattovaara.jpg
  Virpi Vaattovaara, Verkkopedagogiikan lehtori (maaliskuu 2014)

Opiskelijoiden innostuminen ja heidän omat kiinnostuksen kohteet merkitsevät paljon verkkopedagogiikan lehtori Virpi Vaattovaaralle.

Video_MirvaLohinivaKerkela.jpg
  Mirva Lohiniva-Kerkelä, Yliopiston lehtori (maaliskuu 2014)

Juristin työ on lähtökohtaisesti vuorovaikutusta ihmisten kanssa, kertoo julkisoikeuden yliopistonlehtori Mirva Lohiniva-Kerkelä.

Video_F_talon_tyomaakierros.jpg
  F-talon infotilaisuus ja työmaakierros (maaliskuu 2014)

Lapin yliopiston F-talon korjaustöistä pidettiin infotilaisuus ja työmaakierros 26.2.2014.

Video_AnuValtonen.jpg
  Anu Valtonen, Markkinoinnin professori (maaliskuu 2014)

Markkinoinnin professori Anu Valtonen kertoo Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan rohkeista valinnoista.

Video_Opiskelija_Jirka_Hakala_Yhteiskuntatieteiden_tiedekunta.jpg
  Jirka Hakala, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta (maaliskuu 2014)

Hallintotieteitä opiskeleva Jirka Hakala Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta on tyytyväinen palkitsevaan harjoittelujaksoonsa ja monipuoliseen opiskelijaelämään.

Video_Opiskelija_Oikeustiede_AnniKuismin.jpg
  Anni Kuismin, Oikeustieteiden tiedekunta (helmikuu 2014)

Oikeustieteitä opiskeleva Anni Kuismin Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnasta kertoo opiskeluunsa liittyvistä haasteista.

Video_Opiskelija_JennySiivola_Kasvatustieteiden_tiedekunta.jpg
  Jenny Siivola, Kasvatustieteiden tiedekunta (helmikuu 2014)

Mediakasvatusta opiskeleva Jenny Siivola Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnasta pohtii uravalintaansa ja löytää unelmansa.

Video_Opiskelija_Hilkka_Kemppi_Taiteiden_tiedekunta.jpg

Hilkka Kemppi, Taiteiden tiedekunta (helmikuu 2014)

Kuvataidekasvatuksen opiskelija Hilkka Kemppi Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta kertoo millaista on opiskella ja asua Rovaniemellä.  Ainakin monipuolisuus ja kansainvälisyys ovat Hilkan mielestä ehdottomia valtteja.
Videot_Tieteen_paivat2013_pandemiat.jpg

Tieteen päivät 2013, Pandemiat ja muut katastrofit (syyskuu 2013)

Perjantaina 6.9.2013 pohdittiin, mitä pandemiat merkitsevät lääketieteelle ja sairaanhoidolle.
Videot_Tieteen_paivat2013_Pahuus.jpg

Tieteen päivät, Ihmisen pahuus (syyskuu 2013)

Perjantaina 6.9.2013 pohdittiin ihmisen pahuuteen pureutuvassa paneelissa muun muassa sitä, minkälaisia ovat ihmiset, joita voidaan pitää pahoina, ja miten aivan tavalliset ihmiset voivat olla työelämässä pahoja toisilleen.

Videot_Tieteen_paivat2013_Muistaminen.jpg

Tieteen päivät, Kriisien muistaminen ja unohtaminen (syyskuu 2013)

Perjantaina 6.9.2013  Kriisien muistaminen ja unohtaminen -paneelissa pohdittiin muun muassa sitä, miten ihmiset jatkavat elämäänsä traagisten kokemusten jälkeen? Miten mennyttä käsitellään yksityisesti ja julkisesti? Miten historiaa välitetään jälkipolville?
Videot_Tieteen_paivat2013_Taide.jpg

Tieteen päivät, Kriisit taiteessa ja luovuudessa (syyskuu 2013)

Lauantaina 7.9.2013 Kriisit taiteessa ja luovuudessa -paneelissa pohdittiin teosesimerkkien ja henkilökohtaisten kokemusten kautta muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mitä kriisit merkitsevät taiteessa ja luovuudessa? Milloin uuden luominen edellyttää kiistaa vanhan kanssa? Tarvitseeko taiteilija kykyä kriisiytyä vai tulisiko tällainen myytti murtaa?

Videot_Tieteen_paivat2013_Paivan_paini.jpg

Tieteen päivät, Päivän paini: Kaupallistuuko teatteri ja taide (syyskuu 2013)

Lauantaina 7.9.2013 Päivän painissa, Kemin kaupunginteatterin johtaja Sarianne Paasonen sekä kuvataiteilija ja taiteen tohtori Kalle Lampela Lapin yliopistosta mittelöivät näkemyksistään taiteen kaupallisuudesta. Päivän painin mattotuomarina oli toimittaja Minna Lindgren.
Video_F_siiven_remontti.jpg

F-talon korjaus alkaa musiikkitiloista (toukokuu 2013)

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan korjaustyöt on aloitettu musiikkitiloista. Videolla kerrotaan korjaustöiden edistymisestä.