Videot vuodelta 2011

Video_Arktiset_markkinat.jpg

Arktiset Markkinat (joulukuu 2011)

Arktiset Markkinat järjestetään Arktikumissa juuri ennen joulua. Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tapahtumassa kävi tänä vuonna 3 200 vierailijaa. Videolla haastatellaan kahta Lapin yliopiston taideopiskelijaa, jotka myivät markkinoilla tuotteitaan.

Vidoe_Tieda_suomeksi.jpg

Tiedä suomeksi (joulukuu 2011)

Keskustelu: Suomessa pohditaan parhaillaan uusia laatuluokituksia tieteellisille lehdille, konferenssi- ja kirjasarjoille sekä kirjakustantajille. Mikä tulee olemaan suomen kielen asema tieteen kielenä, kun suunnitellut rahoitusmallit korostavat entistä enemmän englannin kielen asemaa tieteen kielenä. Kysymykseen ovat vastaamassa naistutkimuslehden päätoimittaja professori Päivi Naskali ja Sosiologia-lehden päätoimittaja, yliopistonlehtori Jarno Valkonen. Keskustelua johdattelee viestintäpäällikkö Olli Tiuraniemi.

Vidoe_yliopistoon_sitoutuminen.jpg

Yliopistoon sitoutuminen (marraskuu 2011)

Keskustelu: Lapin yliopistossa on käyty syksyn aikana vilkasta keskustelua yliopistoon sitoutumisesta. Oman lisänsä keskusteluun tuovat oikeustieteiden tiedekunnan varadekaani yliassistentti Minna Kimpimäki ja hallintotieteen professori Antti Syväjärvi. Keskustelua johdattelee viestintäpäällikkö Olli Tiuraniemi.
Video_Arctic_Espresso.jpg

Arktinen espresso (Arctic Espresso)  (marraskuu 2011)

Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa on tänä syksynä harjoittelijoita viidestä eri maasta. Miksi he ovat tulleet Rovaniemelle ja millainen on arktisen espressopannun tarina? Video on kokonaan englanniksi.
Video_Taiteiden_tiedekunnan_evakkotilat.jpg

Taiteiden tiedekunnan evakkotilat (marraskuu 2011)

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan evakkotiloihin tutustuivat toimitila-assistentti Hanne Alajoutsijärven johdolla TAO ry:n puheenjohtaja Heidi Pöysä sekä Lapin yliopiston viestintäpäällikkö Olli Tiuraniemi.

Video_Kehoskanneri.jpg

Kehoskanneri (lokakuu 2011)

Lapin yliopiston taiteiden tiedekuntaan hankittiin vuonna 2009 kehoskanneri, jolla voidaan ottaa ihmisestä muutamassa sekunnissa yli sata mittaa, joita voidaan hyödyntää vaatetussuunnittelussa. Muodin ja vaatetuksen professori Marjatta Heikkilä-Rastas sekä lehtorit Leena Rajakangas ja Päivi Rautajoki kertovat, miten kehoskanneria voidaan hyödyntää vaatetussuunnittelun tutkimuksessa ja opetuksessa sekä erityisryhmien vaatetuksen suunnittelussa.
Video_China_Law_Express_200pix.jpg

China Law Express (kesäkuu 2011)

Parikymmentä Kiinan juridiikasta kiinnostunutta opiskelijaa sekä neljä tutkijaa aloittivat huhtikuussa 2011 opintomatkansa junalla kohti Pekingiä velvoiteoikeuden professori Juha Karhun johdolla. Kymmenen päivää kestävä junamatka sisälsi opetusta kahdeksan tuntia päivässä sekä yritysvierailuja Moskovassa ja Ulan Batorissa. Pekingissä opiskelijat tekivät yritysvierailuja sekä osallistuivat seminaariin Renmin-yliopistossa.
Video_takaisin_puuhun.jpg    Video tekemisen palosta ja unelmista, osa 1 (huhtikuu 2011)

Lapin yliopiston audiovisuaalisen koulutusohjelman opiskelijat ovat valmistaneet uuden videon, jolla esitellään elokuvan tekemisen sietämätöntä keveyttä.
Video_takaisin_puuhun_osa2.jpg    Video tekemisen palosta ja unelmista, osa 2 (huhtikuu 2011)

Video_NorthernWisdom.jpg    Pohjoista wiisautta (helmikuu 2011)

Videossa "joulupukin näköinen mies" ilmentää luonnon ja ihmisten elinolosuhteiden ominaisuuksia erityisesti Pohjoisessa.
Video_TheUnsinkableLapland1.jpg    The Unsinkable Lapland, osa 1 (helmikuu 2011)

Video käsittelee pohjoisten elinolosuhteita sekä luo katseita tulevaisuuteen.
Video_TheUnsinkableLapland2.jpg    The Unsinkable Lapland, osa 2 (helmikuu 2011)

Video käsittelee pohjoisten elinolosuhteita sekä luo katseita tulevaisuuteen.