Videot vuodelta 2012

Video_Tulevaisuuden_kaivos.jpg

Tulevaisuuden kaivos - elinkeinoseminaari Kittilässä 8.11.2012 (marraskuu 2012)

Lapin yliopisto, Lapin Kauppakamari ja Agnico-Eagle Finland Oy järjestivät marraskuussa Kittilässä elinkeinoelämän, alueen kehittäjien ja yliopiston yhteisen seminaarin, jossa käsiteltiin matkailun ja kaivostoiminnan etujen yhteensovittamista sekä sitä, mitä yliopisto voisi tehdä edellä mainittujen elinkeinojen yhteistyön edistämiseksi.

Video_Taide_ja_kulttuuri_jalleenrakentamisessa.jpg    Taide ja kulttuuri Lapin jälleenrakentamisessa (marraskuu 2012)

Kulttuurihistorian professori Marja Tuomisen vetämän tutkimushankkeen keskiössä ovat taide ja kulttuuri osana Lapin sodanjälkeistä materiaalista ja henkistä jälleenrakentamista.
Video_In_the_kitchens_of_Barents.jpg
  Barentsin keittiöissä / In the kitchens of Barents (elokuu 2012)

Mitä karhu tekee tiellä ja miksi on tärkeää päästä vierailemaan keittiöissä? Video kertoo Lapin yliopiston Arktisen keskuksen roolista Barentsin alueen yhteistyössä keskittyen tiedeviestinnän ja kirjaston toimintaan. Samalla se kertoo, kuinka yhteistyön onnistuminen edellyttää henkilökohtaisia kokemuksia ja verkostoja.

Video on kokonaan englanniksi.