Lapin yliopisto mediassa
Alla olevassa listassa on Webnewsmonitorin uutisseurantapalvelun kautta saatuja, uusimpia Lapin yliopistoa koskevia uutisia.

Osa linkeistä vie näköislehtiin, joten uutisen lukeminen edellyttää rekisteröitymistä ja kyseisen lehden lukuoikeuden hankkimista.

• 28.9.2016 14:31

Eliisa Leskisenojan väitöskirja tarkastetaan Lapin yliopiston perjantaina. PISA 2012 -tutkimuksessa Suomi oli kouluviihtyvyyttä mitattaessa 65 maan joukossa viidenneksi alhaisimmalla sijalla. Miten näin alhainen taso näkyy käytännön opetustyössä, Eliisa Leskisenoja? ?

• 28.9.2016 4:07

Lapin yliopiston rikosoikeuden professorin Minna Kimpimäen mukaan tämä johtuu yli 20 vuotta käytössä olleesta yhtenäisrangaistusjärjestelmästä. Suomessa ei langeteta rikoksiin syyllistyneille tuomioita yhteenlaskumallilla eli niin, että kustakin rikoksesta määrätään tietyn pituinen vankeusrangaistus ja ne lasketaan lopuksi yhteen.

• 27.9.2016 4:28

He käyttäytyvät kuin klovnit.” HS Inarin saamelaismuseon Siidan amanuenssia Áile Aikiota ja tutkija Piia Nuorgamia Lapin yliopistosta. He olivat sitä mieltä, että Disneyn pitäisi korvata saamelaiskulttuurin lainaaminen saamelaisille, jopa rahalla. Porsangeria naurahtaa ajatukselle siitä, että Disneyn pitäisi maksaa saamelaisille rahaa. Vaan entäs jos Disney korvaisi kulttuurilainansa esimerkiksi tukemalla Disney-elokuvan dubbaamista saameksi? ”Se on hyvä idea”, sanoo Porsanger.

• 27.9.2016 4:01

Lapin yliopisto on saanut merkittävän lahjoituksen Monacon ruhtinas Albert II:n -säätiöltä. Lahjoitus on suurimpia Lapin yliopiston saamista yksittäisistä lahjoituksista, yliopisto kertoi maanantaina tiedotteessaan. Lahjoituksen suuruus on 100 000 euroa. Ruhtinaan säätiö haluaa kohdistaa lahjoituksen arktiseen koulutuksen ja tutkimukseen.

• 26.9.2016 11:50

Bewinin toimitusjohtaja Feng Gao tunnetaan Suomessa rovaniemeläisen jalkapallojoukkue FC Santa Clausin sekä Lapin yliopiston avokätisenä sponsorina (Helsingin Sanomat 18.9.2016). Laajassa artikkelissa mainittiin Feng Gaon olevan kiinnostunut myös muun muassa SaiPasta ja Imatrasta. -Gao on kiinnostunut tuomaan erityisryhmiä Saimaalle. Lähinnä kyse on aktiivi- ja liikuntamatkailusta. Puhdas luonto on kiinalaisille kova sana, Lintunen kertoo.

• 26.9.2016 11:05

Mänttäri on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmasta. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Nuorten keskuksen tiedottajana ja Kouvolan seurakuntayhtymässä vs. viestintäpäällikkönä

• 26.9.2016 10:42

• 26.9.2016 9:46

Tutkijoiden yötä ovat järjestämässä Jyväskylän yliopisto, Tampereen yliopisto, Oulun yliopisto, Lapin yliopisto, Helsingin yliopisto, Turun yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto, Hanken Svenska handelshögskolan, Lahden ammattikorkeakoulu, Taideyliopisto, VTT, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Tiedekeskussäätiö Heureka ja European Forest Institute.

• 26.9.2016 8:01

Lapin yliopisto on saanut 100 000 euron lahjoituksen Monacon ruhtinas Albert II:n säätiöltä. Lahjoitus on suurimpia Lapin yliopiston saamista yksittäisistä lahjoituksista. Säätiö kohdistaa lahjoituksensa arktiseen koulutuksen ja tutkimukseen.

• 26.9.2016 7:59

• 26.9.2016 7:39

• 26.9.2016 7:27

• 26.9.2016 6:55

Monacon ruhtinas Albertilta jättipotti Lapin yliopistolle - Pohjolan Sanomat Tilaajasisällöt ovat tällä hetkellä kirjautumatta käytössäsi Haluatko lukea lisää? KOKO VERKON SISÄLTÖ NYT 4 KK VAIN 39,90 € Tilaa tästä kaikki sisältömme. Kätevästi, mille tahansa laitteelle. Oletko jo tilaaja? Sinulle kuuluu Pohjolan Sanomien koko verkkosisältö. Kirjaudu sisään ja jatka lukemista! Pohjolan Sanomat on täydellinen myös verkossa!

• 26.9.2016 6:53

Monacon ruhtinas Albertilta jättipotti Lapin yliopistolle - Lapin Kansa Maksulliset palvelut ovat tällä hetkellä maksutta käytössä. Haluatko lukea lisää? KOKO VERKON SISÄLTÖ NYT 4 KK VAIN 39,90 € Tilaa tästä kaikki sisältömme. Kätevästi, mille tahansa laitteelle. Oletko jo tilaaja? Sinulle kuuluu Lapin Kansan koko verkkosisältö. Kirjaudu sisään ja jatka lukemista! Lapin Kansa on täydellinen myös verkossa!

• 24.9.2016 17:57

Mettiäinen tekee väitöstutkimusta Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa

• 24.9.2016 17:53

Mettiäinen tekee väitöstutkimusta Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa

• 24.9.2016 5:13

Meillä Lapin yliopistossa suuressa vastuussa opiskelijan opintopolun alulle auttamisessa ovat opiskelijatuutorit. Ensimmäisinä viikkoina järjestetään orientaatioviikot, jolloin opiskelija pääsee sopeutumaan uuteen kouluun yhdessä tuutoreiden sekä uusien vuosikurssilaisten kanssa ennen varsinaisten opintojen alkamista.

• 24.9.2016 2:41

Ongelma on siinä, että lait ovat valtaväestön laatimia, eikä siinä työssä ole otettu alkuperäiskansoja huomioon, kertoo tutkija Piia Nuorgam Lapin yliopistosta. Saamelaiset kunnioittavat tapaoikeuttaan, joka edellyttää hienotunteisuutta alkuperäiskulttuurin hyödyntämisessä. Tapaoikeuden mukaan on yleensä väärin esimerkiksi se, että ei-saamelainen ihminen pukee päälleen Saamen puvun, saati pilaversion siitä. ”Saamelaiset eivät vastusta kulttuurinsa hyödyntämistä, mutta se tulisi tehdä saamelaisia loukkaamatta”, Nuorgam sanoo.

• 23.9.2016 20:12

Ongelma on siinä, että lait ovat valtaväestön laatimia, eikä siinä työssä ole otettu alkuperäiskansoja huomioon, kertoo tutkija Lapin yliopistosta. Saamelaiset kunnioittavat tapaoikeuttaan, joka edellyttää hienotunteisuutta alkuperäiskulttuurin hyödyntämisessä. Tapaoikeuden mukaan on yleensä väärin esimerkiksi se, että ei-saamelainen ihminen pukee päälleen Saamen puvun, saati pilaversion siitä. ”Saamelaiset eivät vastusta kulttuurinsa hyödyntämistä, mutta se tulisi tehdä saamelaisia loukkaamatta”, Nuorgam sanoo.

• 23.9.2016 16:07