Lapin yliopisto mediassa
Alla olevassa listassa on Webnewsmonitorin uutisseurantapalvelun kautta saatuja, uusimpia Lapin yliopistoa koskevia uutisia.

Osa linkeistä vie näköislehtiin, joten uutisen lukeminen edellyttää rekisteröitymistä ja kyseisen lehden lukuoikeuden hankkimista.
 
 • 25.3.2017 5:54

  Hän on opiskellut Lapin yliopistossa green carea eli vihreää hoivaa. Sen ajatuksena on kuntouttaa ihmisiä luonnon ja eläinten avulla. Lue lisää siitä, miten eläimiä käytetään ihmisten hoitajina Kodin Kuvalehdestä 6/2017.

 • 24.3.2017 0:11

  umisarkkuun ja kaatui sinne istumaan näytelmän ensi-illassa: "Nauroin katketakseni" Tulevaisuudessa RoPS ja RoKi voittavat Suomen mestaruudet, Rovaniemi valitaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi sekä Lapin yliopisto saa kimppa-Nobelin, näyttelijä maalailee haavekuvia. Uusirovaniemi 23.03. 15.14 Päivitetty 15.15 Greta Virranniemi Vesa-Matti Komosen kotona on miehen paras nelijalkainen ystävä eli sohva. Juttusarjassa Rovaniemen teatterin näyttelijät kertovat arjestaan. Heräsin. tänäkin aamuna lumitraktorin piippiip-ääneen.

 • 23.3.2017 13:54

  RoPS ja RoKi voittavat Suomen mestaruudet, Rovaniemi valitaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi sekä Lapin yliopisto saa kimppa-Nobelin! Näillä mennään!

 • 23.3.2017 9:26

  Alle 15-vuotiaan, jopa taaperon, velkaantuminen johtuu usein vanhempien toimista, toteaa OTT, valtionsääntöoikeuden yliopistonlehtori Maarit Hovila Lapin yliopistosta. † Räikeimmissä tapauksissa vanhempien luottotiedot ovat menneet, mutta he tilaavat tavaraa postimyynnistä lastensa nimillä. Maksukyvyttömät vanhemmat eivät maksa tuotteita. Velkoja peritään tilaajan nimellä eli lapsilta. Kun alaikäisen velka menee ulosottoon, ulosottoviranomainen tekee ilmoituksen maistraatille.

 • 23.3.2017 0:30

  Hän on Lapin yliopistossa toimivan Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin johtaja. ”Viron-matkoista on tullut osa normaalia elämää. Suurin osa suomalaisista käy siellä. Kreikka oli suomalaisille pitkään lähimpänä oleva ei-sosialistinen maa, jossa oli lämmintä. Briteille vastaava kohde oli Espanja. ”Opimme rakastamaan maita, joihin pääsee helposti, ja pitämään siitä, mikä on mahdollista.

 • 22.3.2017 21:47

  Mutkaton kansainvälinen rento ilmapiiri." Syntymävuosi: 1979 Perhe: Mies ja tytär, 3 v Tutkinnot ja arvonimet: OTK, VT, AA Yliopisto ja valmistumisvuosi: Lapin yliopisto 2003 Lempioikeudenala: Työoikeus Guru: Helvi Sipilä Jos ei olisi juristi, olisi: Lääkäri Motto: Asia kerrallaan Suosittelen Kirja: Aki Hintsa: Voittamisen anatomia Laulu: Nälkämään laulu Laji: Juoksu Kuvataiteen teos: Tyttäreni piirustukset

 • 22.3.2017 20:10

  Muuttoja eri suuntiin Lehtori Santeri Palviainen, Oulun yliopisto "Vuosi sitten meillä oli kehitteillä epäselviä yhteistyökuvioita Lapin yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Nyt niistä ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään uutta. Jos jotakin on edelleen vireillä, on ihmeellistä, että siitä ei ole kerrottu. Epätietoisuus huolettaa työntekijöitä. Kaikkien henkilöstöryhmien ongelma yliopistoissa on, että työaika ei riitä kasvavan työmäärän hoitamiseen.

 • 22.3.2017 19:38

  Hankkeen vastuuhenkilö Piritta Parkkari Yrittäjyystutkimuksessa käytännöt valokeilaan 2017-03-22 11:44:37.069 Lapin yliopiston väitöskirjatutkija Piritta Parkkari osallistui yrittäjyystutkijoiden työpajaan Irlannin Dublinissa 20.-21. helmikuuta 2017 Työsuojelurahaston matkastipendin tukemana. Parkkari esitteli Eeva Houtbeckersin kanssa kirjoittamaansa artikkelikäsikirjoitusta, jossa he paneutuvat yrittäjyystutkimuksen metodologiaan käytäntöteoreettisesti.

 • 22.3.2017 17:59

  Puuronen toivoo, että Oulun yliopisto ryhtyisi kehittämään yhteiskuntatieteellisen alan koulutusta, vaikka se onkin vuosikymmeniä sitten tehdyssä työnjaossa annettu Pohjois-Suomen osalta Lapin yliopiston tehtäväksi. "Oulu on kulttuuritarjonnaltaan, elinkeinorakenteeltaan kooltaan erittäin mielenkiintoinen sosiologisen tutkimuksen kohde. Maailmanluokan elektroniikkateollisuus yhdistää alueen suoraan globaaleihin ja talouden ja esimerkiksi ihmisten elämäntapojen muutoksiin.

 • 21.3.2017 20:37

  - Oppilaitokset voisivat ottaa esimerkkiä Lapin yliopistosta. Siellä koulutus ja kampuselämä eivät ole häiriintyneet poliittisten toimijoiden sisäänmarssista, vaan se on tuonut yhden yhteiskunnan tärkeistä sektoreista luonnolliseksi osaksi opiskelijoiden arkea. Lapin kokemukset toimivat rohkaisevana esimerkkinä myös muille oppilaitoksille, Ovaska sanoo. - Suomi on monin tavoin ollut kansanvallan edelläkävijä.

 • 21.3.2017 12:10

  Niin monta rautaa tulessa Teksti ja kuvat Matias Partanen Noilla sanoilla voisi osuvasti kuvailla 32 vuotta täyttävää, Lapin yliopiston kansainvälisten asioiden suunnittelijaa ja Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimivaa Liisa Ansalaa . Niin monta rautaa tulessa toimi myös otsikkona Ansalan nuorten aktiivisuutta käsittelevälle väitöskirjalle. Sen aiheesta on helppo vetää yhtäläisyyksiä Ansalaan itseensä, varsinkin, jos tuntee hänen taustaansa.

 • 21.3.2017 0:22

  Lapin yliopistokustannus, Vaajakoski, 284 s. Ovh. 29 . Grundström, E., 2016. Malminetsijät. Kertomus kahdesta työttömästä geologista, jotka iskivät kultasuoneen. Kustantamo S&S, Porvoo, 180 s. Ovh. 25 . kilöidensä työstä ja arjesta. Lukija näkee myös, ettei täällä toimivissa yrityksissä ole aina kyse kansainvälisistä kaivosjäteistä, kuten mediassa usein dramatisoidaan.

 • 20.3.2017 2:59

  Kuntajohtajien some-suhdetta on vastikään tutkittu Lapin yliopistossa. Tutkimuksen mukaan kuntajohtajat vieroksuvat somea työvälineenä, koska se koetaan arvaamattomaksi ja vaikeasti hallittavaksi. Kuntajohtajat eivät lisäksi tiedä, miten voisivat somea hyödyntää. † Kuntaorganisaatiossa toiminta perinteisesti perustuu huolelliseen valmisteluun, hallintaan ja järjestelmällisyyteen.

 • 17.3.2017 20:11

  saakka Lapin yliopiston Galleria Hämärässä, Yliopistonkatu 8

 • 17.3.2017 14:57

  Silti Lapin yliopiston ympäristöasioissa on vielä puutteita. Esimerkiksi kierrätys on ollut käytännössä olematonta. Olemme kuitenkin saamassa tilanteeseen parannusta. Yliopistot vihreäksi Lapin yliopisto on viime vuonna allekirjoittanut WWF:n kanssa sopimuksen Green Office - yhteistyöstä.

 • 17.3.2017 7:09

  Lämpötilan nousu ei kuitenkaan jakautuisi tasaisesti, sanoo Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtaja Timo Koivurova http:/www.hs.fi/haku/?search-term=Timo%20Koivurova .”Joillakin alueilla nousu voi olla voimakkaampaa, joillain ­alueilla ilmasto voi jopa kylmetä. Tämä vaikeuttaa entisestään eliöstön, kuten jääkarhujen ja hylkeiden elinoloja.” Luonnon lisäksi ilmastonmuutos uhkaa myös arktisen alueen viiden miljoonan asukkaan elämäntapaa.

 • 17.3.2017 0:40

  Lämpötilan nousu ei kuitenkaan jakautuisi tasaisesti, sanoo Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtaja Timo Koivurova http:/www.hs.fi/haku/?search-term=Timo%20Koivurova .”Joillakin alueilla nousu voi olla voimakkaampaa, joillain ­alueilla ilmasto voi jopa kylmetä. Tämä vaikeuttaa entisestään eliöstön, kuten jääkarhujen ja hylkeiden elinoloja.” Luonnon lisäksi ilmastonmuutos uhkaa myös arktisen alueen viiden miljoonan asukkaan elämäntapaa.

 • 16.3.2017 16:59

  Lehtonen Pääsihteeri, SKS Markus Leikola Kirjailija Johanna Leinonen Dosentti, Siirtolaisuusinstituutti Kirsti Lempiäinen Lehtori, Lapin yliopisto Annika Lillrank Lehtori, Helsingin yliopisto Carl-Gustav Lindén Tutkijatohtori, Helsingin ylipisto Eeva Luhtakallio Lehtori, Tampereen yliopisto Mari Maasilta Lehtori, Lapin yliopisto Mianna Meskus Akatemiatutkija, Helsingin yliopisto Kaarina Nikunen Professori, Tampereen yliopisto Camilla Nordberg Akatemiatutkija, Helsingin yliopisto Lena Näre Apulaisprofessori, Hels

 • 16.3.2017 13:30

  Työajoista Lapin yliopistossa väitelleen Soja Ukkolan http:/www.hs.fi/haku/?search-term=Soja%20Ukkolan mukaan joissakin työtehtävissä voisi puhua pikemminkin vaihtelevasta työajasta kuin perinteisen normaalityöajan mallin mukaisesta työskentelystä. Työaika voi vaihdella sekä päivittäin että viikon, kuukauden ja vuodenaikojenkin sisällä. HS tekee juttua joustavista työajoista.

 • 14.3.2017 8:42

  Professori: Poronhoito muuttuu moottorikelkan mukana Lapin yliopiston pohjoisten yhteiskuntien muutoksen professori Jarno Valkonen tutkii moottorikelkan kautta poronhoidon muutosta. - Jos lähdetään nostamaan moottorikelkka keskiöön, niin maailma näyttää kovin toisenlaiselta, kuin se ollaan totuttu näkemään. Pohjoisten yhteiskuntien muutoksen professori Jarno Valkonen tutkii moottorikelkan kautta poronhoidon muutosta.