Lapin yliopisto mediassa
Alla olevassa listassa on Webnewsmonitorin uutisseurantapalvelun kautta saatuja, uusimpia Lapin yliopistoa koskevia uutisia.

Osa linkeistä vie näköislehtiin, joten uutisen lukeminen edellyttää rekisteröitymistä ja kyseisen lehden lukuoikeuden hankkimista.

• 30.5.2017 9:06

ideakatemian asettamaan palkintolautakuntaan kuuluivat Taideakatemian puheenjohtajan, taidemaalari Antti Linnovaaran johdolla EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama , kuvataiteilija Anitta Ruotsalainen ja Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola .Lisätietoja: Antti Linnovaara, Suomen taideakatemian puheenjohtaja p. 040 559 972 Päivi Liedes, Suomen taideakatemian asiamies p. 0400 418 451 Pilvi Kalhama, EMMA - Espoon modernin taiteen museon johtaja p.

• 30.5.2017 7:15

On hienoa, että olemme saaneet yhteistyökumppaniksemme Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelman.

• 27.5.2017 11:57

Naapurimaat Ruotsi ja Norja investoivat koulutukseen, mutta Suomen linja on valitettavasti viime vuosina ollut toinen", toteaa Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja, Lapin yliopiston valtio-opin lehtori, dosentti Petri Koikkalainen nykyisen hallituksen koulutuspolitiikasta. Kaiken maailman dosentit Viimeisten vuosien aikana useat tahot lehtien pääkirjoituksista arvostettuihin tieteentekijöihin ovat kiinnittäneet huomiota outoon ilmiöön: Sivistyksen ja tiedon kieltämisestä ja sen suoranaisesta halveksinnasta on tullut hyve.

• 27.5.2017 4:58

Myös Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola pitää tärkeänä, että korkeakoulujen pääsykokeita kehitetään niin, että ne eivät vaadi kohtuuttomasti ennakkovalmistautumista. Hänestä yo-paperit eivät kuitenkaan aina riitä opiskelijavalinnoissa. - Pitää huomioida alojen erilaisuus. Esimerkiksi taidealojen koulutus edellyttää pääsykokeita.

• 27.5.2017 2:01

Kuopiossa kasvanut ja Lapin yliopistossa graafista suunnittelua opiskellut Kiuru sai hyvän työpaikan art directorina isossa mainostoimistossa, oli kuvausmatkoja ja haastavia tehtäviä, mutta hän ei voinut hyvin. Syksyllä 2012 Kiuru irtisanoutui.

• 24.5.2017 23:52

• 24.5.2017 14:53

Pöysti on syntynyt Rovaniemellä ja kasvanut sekä opiskellut Lapissa, hän väitteli tohtoriksi vuonna 1999 Lapin yliopistosta. Pöystillä on vaimo ja kaksi lasta, jalkapalloa harrastava perhe asuu pääkaupunkiseudulla. Toukokuussa hän kertoi Ylelle työskentelevänsä päivittäin sote-uudistuksen kimpussa noin 10-14 tuntia päivässä, lauantaisin riittää 5-6 tuntia. © Lehtikuva Tuomas Pöysti. Arkistokuva. Rovaniemellä syntynyt 47-vuotias alivaltiosihteeri tekee pitkiä työpäiviä.

• 24.5.2017 12:59

Pöysti valmistui ylioppilaaksi Ounasvaaran lukiosta Rovaniemeltä 1989 ja oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistosta 1995. Oikeustieteen tohtoriksi hän väitteli vuonna 1999, ja vuodesta 2001 hän on ollut hallinto-oikeuden dosentti Helsingin yliopistossa. Opiskeluaikanaan Pöysti toimi aktiivisesti Euroopan oikeustieteen opiskelijoiden yhdistyksessä. Sen hallitukseen kuului myös belgialainen Ruxandra Balboa, josta tuli myöhemmin Pöystin vaimo ja hänen kahden lapsensa äiti.

• 24.5.2017 12:01

Pöysti valmistui ylioppilaaksi Ounasvaaran lukiosta Rovaniemeltä 1989 ja oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistosta 1995. Oikeustieteen tohtoriksi hän väitteli vuonna 1999, ja vuodesta 2001 hän on ollut hallinto-oikeuden dosentti Helsingin yliopistossa. Opiskeluaikanaan Pöysti toimi aktiivisesti Euroopan oikeustieteen opiskelijoiden yhdistyksessä. Sen hallitukseen kuului myös belgialainen Ruxandra Balboa , josta tuli myöhemmin Pöystin vaimo ja hänen kahden lapsensa äiti.

• 24.5.2017 11:28

• 24.5.2017 11:26

• 24.5.2017 10:55

• 23.5.2017 10:06

Marja Tuominen on kulttuurihistorian professori Lapin yliopistossa.

• 23.5.2017 7:46

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen vetämä Lappari-hanke järjesti viime viikolla lapinlehmän tulevaisuutta luotaavan seminaarin ja työpajan. Projektikoordinaattori Anne Tuomivaara kertoi osallistujille kokemuksiaan tutustumismatkalta Itävaltaan. Alkuperäiskarja ja sen maidosta valmistetut lähituotteet ovat Salzburgin alueella suuressa arvossa, hän kertoi.

• 23.5.2017 6:01

Nyt Biotaiteen Seuran perustajajäsen työskentelee Luonnonvarakeskuksen ja Lapin yliopiston Arktinen arkki -tutkimusprojektissa ? taiteilijana. Tieteen rooli taiteen inspiraationlähteenä tuntuu itsestään selvältä, mutta mikä lienee taiteilijan anti tieteelle? Sitä pitäisi kysyä tieteilijöiltä, toteaa Osva, mutta muistaa erään tutkijan sanat. ? Hän sanoi minulle: ?Tulee olo, että työlläni on jotain isompaa merkitystä.?

• 22.5.2017 13:59

22.5.2017 9.51 Lasse Leipola Vuonna 1977 syntynyt Matti Hietanen on opiskellut Lapin yliopistossa varatuomariksi. Hänellä on myös kauppatieteiden maisterin tutkinto Oulun yliopistosta. Hän työskenteli uransa alkuvaiheessa Evli Pankin lakimiehenä, mutta siirtyi pian valtionhallintoon. Hän on viimeisen reilun vuosikymmenen aikana työskennellyt useissa eri tehtävissä maa- ja metsätalous-, opetus- ja kulttuuri- sekä työ- ja elinkeinoministeriöissä.

• 21.5.2017 3:06

Myös ainakin Itä-Suomen, Turun, Lapin ja Jyväskylän yliopistoissa aikataulut paukkuvat. Pitkää valmentautumista vaativista opiskelijavalinnoista luopuminen on osa hallituksen korkeakoulutuksen kehittämisen kärkihanketta. Ministeriön mukaan tarkoitus on, ettei toisen asteen koulutuksen ja korkeakoulun väliin tule lisää opeteltavaa. Eroon halutaan myös valmennuskursseista, joista voi joutua pulittamaan pitkän pennin.

• 20.5.2017 15:20

• 20.5.2017 10:16

Lisäksi ainakin Itä-Suomen, Turun, Lapin ja Jyväkylän yliopistoissa tavoite jää joillakin aloilla saavuttamatta. Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Ilmari Hyvösen mukaan ministeriö tapaa yliopistoja asian tiimoilta kesäkuussa. - Olemme pyytäneet kertomaan suoraan, miten uudistuksessa edetään. Toki rivien välistä on näkynyt se, että kaikilla aloilla ei olla edetty, Hyvönen sanoo USU:lle

• 20.5.2017 9:37