Lapin yliopisto mediassa
Alla olevassa listassa on Webnewsmonitorin uutisseurantapalvelun kautta saatuja, uusimpia Lapin yliopistoa koskevia uutisia.

Osa linkeistä vie näköislehtiin, joten uutisen lukeminen edellyttää rekisteröitymistä ja kyseisen lehden lukuoikeuden hankkimista.

• 23.7.2017 8:04

Lapin yliopiston matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin johtajan Antti Honkasen mukaan vakavimmillaan kielimuuri voi olla turvallisuusriski. Hänen mukaansa etenkin Manner-Kiinasta tulevat turistit osaavat huonosti englantia. Tarve kielitaidon lisäämiseksi Aasian kielissä on tunnustettu, Sunnuntaisuomalainen kirjoittaa.

• 23.7.2017 7:39

Vakavimmillaan kielimuuri voi olla turvallisuusriski, huomauttaa Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin johtaja Antti Honkanen Lapin yliopistosta. Hänen mukaansa etenkin Manner-Kiinasta tulevat turistit osaavat huonosti englantia. Lapissa erilaiset aktiviteetit ovat tärkeä osa turismia. Kun ohjelmassa on moottorikelkkailua ja koiravaljakkoajelua, turvallisuusohjeiden ymmärtäminen on tärkeää, Honkanen sanoo. Tarve kielitaidon lisäämiseksi Aasian kielissä on tunnustettu.

• 23.7.2017 5:54

• 23.7.2017 5:27

• 23.7.2017 4:58

• 23.7.2017 4:39

Lapin yliopiston matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin johtajan Antti Honkasen mukaan vakavimmillaan kielimuuri voi olla turvallisuusriski. Hänen mukaansa etenkin Manner-Kiinasta tulevat turistit osaavat huonosti englantia. Helsingissä Suomensuontiellä kerrostaloasunnossa syttyneen rasvapalon sammuttamisyritykset rikkoivat huoneiston keittiön ja olohuoneen ikkunat sekä oven.

• 23.7.2017 4:39

• 23.7.2017 3:05

• 23.7.2017 3:02

• 23.7.2017 2:39

• 23.7.2017 2:31

• 23.7.2017 2:30

• 23.7.2017 2:30

• 23.7.2017 1:07

Rovaniemellä todistajien tukeminen oman toimintana aloitettiin vuonna 2005 yhteistyössä Rovaniemen hovioikeuden, Lapin käräjäoikeuden, Lapin yliopiston ja RIKUn Lapin aluetoimiston kanssa. Viime vuosina vastaavaa toimintaa on ollut myös muun muassa Vaasassa. Päivystävät tukihenkilöt Oikeustaloissa päivystävät tukihenkilöt vastaavat käytännön kysymyksiin sekä antavat asianomistajille sekä rikosasiassa todistaville ohjausta ja neuvontaa heidän prosessioikeudelliseen asemaansa ja rooliinsa liittyen.

• 20.7.2017 20:37

Tuo ripaus taikaa pöytään ja liity osaavaan joukkoomme Rovaniemellä Leipuri Liity osaavaan joukkoomme ja tule töihin Rovaniemelle Lapin Yliopiston ravintola Felliin. Ravintola Felli sijaitsee yliopiston päärakennuksessa osoitteessa Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi. Haemme nyt leipuria äitiyslomasijaisuuteen määräaikaiseen, 14.03.2018 saakka kestävään työsuhteeseen.

• 19.7.2017 17:15

1961) on kuvataiteilija ja taideaineiden yliopisto-opettaja Lapin yliopistossa. Hän asuu ja työskentelee Rovaniemellä. Meltaus on pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ryhmänäyttelyihin ja kansainvälisiin taidetapahtumiin. Akvarellimaalausten ohella Meltaus on tullut tunnetuksi isnstallaatioistaan, joissa hän yhdistelee kierrätettyjä ja löydettyjä materiaaleja. Esa Meltaus: Vesivärejä 2.8. Galleria Napassa.

• 19.7.2017 10:06

Viime vuoden kesäkuussa Gao lahjoitti Lapin yliopistolle 150000 euroa ja kymmenvuotisen matkailuprofessuurin, jonka arvo on 100000 euroa vuodessa. Samassa Helsingin Sanomien jutussa Gao kehui SaiPan seurajohtamista ja totesi, että oppia siitä voisi viedä Kiinaankin. Yhteistyö muuttui konkretiaksi jo viime kaudella, kun kiinalainen tv-ryhmä kävi tutustumassa SaiPaan Gaon järjestämänä.

• 19.7.2017 9:33

Kassatarjoilija Liity osaavaan joukkoomme ja tule töihin Rovaniemelle Lapin Yliopiston ravintola Felliin. Ravintola Felli sijaitsee yliopiston päärakennuksessa osoitteessa Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi. Haemme nyt kassatarjoilijaa määräaikaiseen, 7.5.2018 saakka kestävään osa-aikaiseen (30 h / viikko) työsuhteeseen.

• 18.7.2017 8:26

Lapin yliopisto, Oikeustieteiden tiedekunta †Oikeustieteellinen koulutus, oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri. Ajatus ei kulkenut viiteen minuuttiin. Monen vuoden unelma oli vihdoin totta. Nyt 28-vuotias Suvi Koskinen osti oikeustieteellisen pääsykoekirjat ensimmäistä kertaa vuonna 2007, silloin lähinnä selaillakseen ja miettiäkseen vaihtoehtoja.

• 13.7.2017 12:20

Yleensä kuvani syntyvät hyvinkin nopeasti ja tauluja on kertynyt viime vuosina runsaasti, kertoo kuvataiteita Virossa ja Lapin yliopistossa opiskellut, nykyisin Kirkkonummella asuva Anna Kainulainen. Samalla hän ylläpitää myös monitahoiseen kauneudenhoitoon erikoistunutta yritystä, missä mm. kasvispohjaisilla materiaaleilla on keskeinen merkitys. Cleopatran näyttely on laajuudessaan, monitahoisuudessaan ja tunteiden herättäjänä ainutlaatuinen koko kahvilan historiassa.