Lapin yliopisto mediassa
Alla olevassa listassa on Webnewsmonitorin uutisseurantapalvelun kautta saatuja, uusimpia Lapin yliopistoa koskevia uutisia.

Osa linkeistä vie näköislehtiin, joten uutisen lukeminen edellyttää rekisteröitymistä ja kyseisen lehden lukuoikeuden hankkimista.
 
 • 25.2.2017 19:51

  Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan yhdessä järjestämä päivätapahtuma alkaa Jätkänkynttilä-sillan kupeessa Valdemarin rannassa puolilta päivin. Päivätapahtuman aikana pelataan perinteikkään tiukka lumijalkapallo-turnaus, ajetaan pulkkarallia ja tanssitaan päivädiskossa.

 • 25.2.2017 15:44

  Asiantuntijoinamme ovat Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen sekä Lapin ja Itä-Suomen yliopiston työoikeuden dosentti Jaana Paanetoja. Koskinen: Varoituksella työnantaja ilmoittaa olevansa tyytymätön työntekijän käyttäytymiseen. Varoituksessa on kerrottava sen syy ja mahdollinen uhkaus siitä, että työsuhde katkaistaan, jos sama epätoivottu käytös jatkuu.

 • 25.2.2017 14:43

  Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa on helmikuun alussa käynnistynyt hanke, jossa kartoitetaan lapinlehmän maidon tuotannon potentiaalia, määrää ja maantieteellistä jakautumista. Lisäksi selvitetään, miten rodun maitoa ja sen hyviä ominaisuuksia voidaan hyödyntää nykyistä laajemmin.

 • 25.2.2017 4:26

  Kaija Kärkinen esiintyy keskiviikkona entisen opinahjonsa Lapin yliopiston vuosijuhlassa. Leena Talvensaari Lapin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen vuosipäiväjuhla nostaa tänä vuonna esille 1980-luvun ylioppilasteatterin toimintaa. Juhlan pääesiintyjä on laulaja, sanoittaja ja näyttelijä Kaija Kärkinen , joka opiskeli aikoinaan Lapin yliopistossa ja toimi aktiivisesti Lapin ylioppilasteatterissa.

 • 25.2.2017 4:22

  Mukana alustajina ja keskustelijoina ovat muun muassa erikoistutkija Rainer Peltola Luonnonvarakeskuksesta ja tiedetoimittaja Marjo Laukkanen Lapin yliopistosta. Yleisötilaisuuden juontaa Rovaniemen Luonnon puheenjohtaja ja kokki Sari Hänninen. Pohjoiset ruokavalinnat - Lähiruoka? Liharuoka? Mikä ruoka? Yleisötilaisuus ma 27.2. klo 18-20 Tiroli-salissa, Rovakatu 2. Ikonit vaikuttivat nykytaiteeseen Miten ikonitaide näkyy Venäjän nykytaiteessa? Aiheesta luennoi Karjalan tasavallan taidemuseon amanuenssi Anita Dunkers sunnuntaina

 • 24.2.2017 14:32

  Seminaarissa esiintyvä, Lapin yliopiston yliopistonlehtori Anna Nikupeteri painottaa, että vanhempien eron jälkeistä vainoa kokevat ja sille altistuneet lapset eivät ole vain väkivallan näkijöitä tai kuulijoita, vaan vaino ja väkivalta voivat ilmetä lasten elämässä jatkuvana väkivallan kokemisena - uhkana ja pelkona.

 • 24.2.2017 11:54

  Keskusjärjestö markkinoi itseään muun muassa Lapin yliopiston opiskelijoille. Itse Lapin yliopiston tarpeellisuudesta Fjäderillä on selkeä näkemys: †Jokaisella yliopistolla on mahdollisuus olla huippuyliopisto valitsemissaan tieteissä. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut joutuvat tulevaisuudessa miettimään, mihin ne panevat resurssinsa.

 • 24.2.2017 8:32

  Hän opiskeli saamelaisten koulutuskeskuksessa perinteisiä käsitöitä ja aloitti teollisen muotoilun opinnot Lapin yliopistossa. Nyt hän pyörittää muotoilualan yritystä ja tekee nykytaidetta. Kangasniemi on se, joka lähestyi sähköpostilla. Tarjotakseen oman näkökulmansa saamelaisten asemaa käsittelevään juttuun. Hänen näkökulmansa on se, että saamelaiset puhuvat julkisuudessa aivan liikaa sorrosta. "Siitä on tullut vähän niin kuin pakkomielle", Kangasniemi sanoo.

 • 24.2.2017 5:42

  Design Shop on designkauppa Lapin yliopistossa ja osa Lapin Lyyli -osakeyhtiötä. Design Shopiin kuuluvat kivijalkamyymälä Lapin yliopistolla, verkkokauppa ja pop-up-myymäläkonsepti. Lisäksi se harjoittaa shop-in-shop-tuotemyyntiä ja liikelahjamyyntiä sekä välittää yrityksiltä tulevia toimeksiantoja opiskelijoille. Tärkein yhteistyökumppani on Lapin yliopisto ja erityisesti taiteiden tiedekunta.

 • 23.2.2017 12:46

  Ja vielä kuva missä hän laskee Äijänpaikan kosken Muonionjoessa, Lapin yliopiston sivistyshistorian dosentti Osmo Pekonen kertoo. †Kuninkaan hovimaalari teki työtä käskettyä ja maalasi juuri niin kuin hänen majesteettinsa oli pyytänyt. Mutta sitten hän teki vielä omasta aloitteestaan neljännen kuvan, joka esittää Lars Levi Laestadiusta , retkikunnan opasta, Karessuvannon kirkkoherraa.

 • 22.2.2017 21:35

  Muut toteuttajat ovat Gaia Consulting, Tempo Economics, Lapin yliopisto sekä kansainväliset asiantuntijat Peter Maassen ja Paul Cunningham . Tutkimuslaitoksia ohjaavat ministeriöt ovat edustettuina valtioneuvoston kanslian johtamassa ohjausryhmässä.

 • 22.2.2017 19:47

  Konsortioon kuuluvat myös Tampereen yliopisto, Nuorisotutkimusseura, Jyväskylän yliopisto ja Lapin yliopisto. Konsortio kehittää näyttöön perustuvia, eri kohderyhmiä puhuttelevia ja kustannusvaikuttavia menetelmiä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

 • 22.2.2017 8:54

  n keskuksen verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun) .Tarinoita on jo kerätty turisteilta, ja nyt toivomme mukaan lisää paikallista väriä, sanovat näyttelyä kokoavat Anna Hyvönen ja Marjo Laukkanen Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta. †Kirjoita vaikka kokemastasi suloisesta suudelmasta, hekumallisesta hetkestä tai kiimaisesta kohtaamisesta pohjoisen taivaan alla. Kuumaa kyytiä -näyttely kertoo ihmisten ja eläinten pariutumisesta ja parittelusta arktisella alueella.

 • 21.2.2017 16:33

  Tämän seurauksena merenpinnan kiihtyvästä noususta koituvat aineelliset vahingot voivat suurentua tuntuvasti", kertoo Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkimusprofessori John Moore .Nopeimmin merenpinta nousee alueilla, joissa samalla maa vajoaa. Tällaisiin alueisiin kuuluu esimerkiksi Indonesian pääkaupunki Jakarta, jossa on kymmenen miljoonaa asukasta. Ilmatieteen laitos on päivittänyt arviot Suomen ilmaston muuttumisesta kuluvan vuosisadan aikana.

 • 21.2.2017 15:48

  Pohjanhovia kotinsa ikkunasta katsova Lapin yliopiston kulttuurihistorian professori Marja Tuominen jakaa kaupunkilaisten tuohtumuksen. Hän kertoo puhuneensa kylttiasiasta puolisonsa kanssa paljon. †Minä ymmärrän tuohtumusta oikein hyvin. Pohjanhovissa tiivistyy tämän kaupungin ja koko Lapin historiaa poikkeuksellisella tavalla. Sen hävittäminen tuntuu käsittämättömältä, jälleenrakennuksen historiaa tutkinut Tuominen toteaa.

 • 21.2.2017 0:43

  Laakso toimii tiedetoimittajana Lapin yliopiston Arktikum-keskuksessa. Taulu roikkui Arktisen ja ant­arktisen museon johtajan Victor Boyarskin http:/www.hs.fi/haku/?search-term=Victor%20Boyarskin työpöydän takana. Kaarevakattoinen huone sijaitsi entisen kirkon vintillä. Laakso istui jykevän neuvottelupöydän ääressä vastapäätä isäntäänsä ja silmäili taulua. Jotain erikoista tuossa on, Laakso ajatteli.

 • 20.2.2017 17:37

  Ilmatieteen laitoksesta, Suomen ympäristökeskuksesta, Lapin yliopistosta ja ympäristöministeriöstä. Koulutus järjestetään Ilmatieteen laitoksella Kumpulassa Helsingissä 7.-8.3.2017. Koulutuksen hinta on 150 euroa/päivä. Hintaan sisältyy luentomateriaali sekä lounas ja kahvit kurssipäivän aikana. Koulutukseen voi osallistua molempina tai vain jompanakumpana päivänä. Ilmoittaudu 28.2.

 • 20.2.2017 16:22

  Ilmatieteen laitoksesta, Suomen ympäristökeskuksesta, Lapin yliopistosta ja ympäristöministeriöstä. Ilmoittaudu mukaan! Koulutus järjestetään Ilmatieteen laitoksella Kumpulassa Helsingissä 7.-8.3.2017. Koulutuksen hinta on 150 euroa/päivä. Hintaan sisältyy luentomateriaali sekä lounas ja kahvit kurssipäivän aikana. Koulutukseen voi osallistua molempina tai vain jompanakumpana päivänä. Ilmoittaudu 28.2.

 • 19.2.2017 8:00

  Olemme jämähtäneet pitämään itseämme kummallisuuksina, sanoo Lapin yliopiston matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin tutkija Johan Edelheim .Hänen mielestään Suomea markkinoidaan vuodesta toiseen samalla tavalla, mutta vain hieman eri sanoin eri vuosina. Edelheim huomauttaa, että tulevaisuuden suuri matkailijaryhmä Suomessa ovat kiinalaiset.

 • 17.2.2017 22:11

  Luvassa on muun muassa japanilaisten taiteilijoiden, Lapin yliopiston opiskelijoiden ja päiväkotilasten töitä. Pilkkeessä on viikon ajan esillä kahdenkymmenen japanilaistaiteilijan näyttely, jonka teemana on dialogi luonnon kanssa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan niin perinteisin menetelmin valmistettuun käsityöpaperiin kuin moderniin japanilaiseen taiteeseen.