Lapin yliopisto mediassa
Alla olevassa listassa on Webnewsmonitorin uutisseurantapalvelun kautta saatuja, uusimpia Lapin yliopistoa koskevia uutisia.

Osa linkeistä vie näköislehtiin, joten uutisen lukeminen edellyttää rekisteröitymistä ja kyseisen lehden lukuoikeuden hankkimista.
 
 • 22.8.2017 5:26

  Lapin yliopiston hallintotieteen professori Antti Syväjärvi ja Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela kertovat julkisen terveydenhuollon johtamistutkimuksesta: sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan johtamista, joka on samanaikaisesti inhimillistä ja tehokasta.

 • 22.8.2017 1:59

  Hanna Keynäksen valitsi Vuoden taiteilijaksi ehdokkaiden joukosta Lapin yliopiston kuvataiteen professori Jaana Erkkilä-Hill, joka toimii myös näyttelyn kuraattorina. Vuoden taiteilijoita on valittu vuodesta 2004 saakka. Erityistaidetoiminnan alaan kuuluu kehitysvammaisten, autismin kirjon henkilöiden sekä laaja-alaisia oppimishäiriöitä omaavien henkilöiden taidetoiminta. Kansainvälisesti erityistaide lukeutuu outsider-taiteen kentälle.

 • 20.8.2017 9:31

  Lukion ja armeijan jälkeen Kyyriäinen pääsi Lapin yliopistoon opiskelemaan graafista suunnittelua. Sieltä hänen tiensä vei ensin Kalevaan , sitten Aamulehteen ja vuonna 2010 Suomen Kuvalehteen .Journalistin Omakuvan pohjaksi Kyyriäinen otti Leonardo Da Vincin Vitruviuksen miehen ."Viittaus on vähän klisee, mutta toisaalta se on ihmisille tunnistettava.

 • 19.8.2017 1:53

  Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto hakevat vapaaehtoisia henkilöitä ja perheitä mukaan kansainvälisten opiskelijoiden ystävätoimintaan Rovaniemellä. Ilmoittautumisaikaa on 8.9. saakka. Syksyn ystävätoiminta on käynnistymässä, ja uusia ystäviä ja perheitä etsitään mukaan toimintaan.

 • 18.8.2017 18:07

  Lapin yliopistossa kuvataidekasvatusta opiskellut Imporanta on työskennellyt koulutustaustastaan huolimatta pitkään luovan suunnittelun ja markkinoinnin parissa. Neljän vuoden ajan hän oli mainostoimisto Puistossa muun muassa kehittämässä lappilaisten Arctic Light Hotelin, Arctic Warriorsin ja Arktikumin brändejä.

 • 18.8.2017 14:03

  Merkit ovat usein hyvin hauskoja ja itselläni oli aikoinaan Lapin yliopiston oikiksen vuosikurssillani reippaasti eniten haalarimerkkejä. Eivätkä niissäkään kaikki käyttöoikeudet tainneet olla kunnossa." Pyysimme juristi Heidi Härköstä arvioimaan ainejärjestöjen nettikaupoissa myytävien merkkien tekijänoikeuksia ja tavaramerkkien käyttöä. Esimerkeiksi valittiin merkkejä, joista löytyy ?jotakin lainattua? Dr. Phil (Stimulus ry) - lupia ei kysytty.

 • 18.8.2017 11:54

  Lapin yliopistossa kuvataidekasvatusta opiskellut Imporanta on työskennellyt koulutustaustastaan huolimatta pitkään luovan suunnittelun ja markkinoinnin parissa. Neljän vuoden ajan hän oli mainostoimisto Puistossa muun muassa kehittämässä lappilaisten Arctic Light Hotelin, Arctic Warriorsin ja Arktikumin brändejä.

 • 18.8.2017 7:32

  Reijo ja Helvi Lanton sekä Suku Parkin lisäksi galleriatilaa oli suunnittelemassa Arktiselle keramiikkakeskukselle pro gradu -opinnäytetyön tehnyt Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelija Riina Kittilä .Tilojen yksi erikoisuus on sammalseinä. Seinä on siis pinnoitettu kuivatulla sammaleella. Keramiikkagallerian rakentaminen liittyi osana Kirikeskuksen kehittämiseen. Tilat tulivat maksamaan noin 70 000 euroa, ja kustannuksista vastasi kiinteistön omistaja Reijo Lantto.

 • 17.8.2017 4:03

  Kasvupolun mahdollistavat Lapin yliopisto, Rovaniemen kaupunki/Rovaniemen Kehitys Oy, Rovaniemen Koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattikorkeakoulu, Kemijärven elinkeinopalvelu, Ammattiopisto Lappia, Finnvera, Lapin Yrittäjät, Lapin Ely-keskus, Tekes ja Lapin Kauppakamari sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoul

 • 15.8.2017 10:02

  Marja Tuominen on kulttuurihistorian professori Lapin yliopistossa.

 • 14.8.2017 11:34

  Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa yrittäjänä perustamassaan vaatebrändi Mieland issa sekä Lapin yliopistossa ja Flatlight Films illä .

 • 11.8.2017 20:38

  Ennen nimitystä korkeimman hallinto-oikeuden jäseneksi Vihervuori toimi Teknillisen korkeakoulun, Lapin yliopiston ja Turun yliopiston professorina, Helsingin ja Turun yliopiston apulaisprofessorina, lainsäädäntöneuvoksena oikeusministeriössä sekä eri tehtävissä vesihallituksessa. Hän on julkaissut runsaasti kirjoja ja tieteellisiä artikkeleita ympäristö-, kiinteistö- ja hallinto-oikeuden aloilta.

 • 10.8.2017 11:04

  Lapin yliopiston oikeusinformatiikan professori Rauno Korhonen arvelee Iltalehdelle, että kysymyksessä saattaa olla jopa rikos. Lapin poliisi tutkii tapausta parhaillaan. Postin työntekijöiden henkilötietoja löytyi roskalavalta Ivalossa, kertoo Iltalehti . Lehden mukaan ohikulkija löysi viikonloppuna Ivalon virastotalon roskalavalta useita mappeja, joissa oli noin 250 ihmisen henkilötiedot.

 • 10.8.2017 10:25

  Lapin yliopiston oikeusinformatiikan professori Rauno Korhonen arvelee Iltalehdelle, että kysymyksessä saattaa olla jopa rikos. Lapin poliisi tutkii tapausta parhaillaan.

 • 10.8.2017 8:53

  Mapit on toimitettu poliisille, ja poliisi selvittelee asiaa Ivalon postin toiminnassa on kyse henkilörekisteririkosesta, sanoo Lapin yliopiston oikeusinformatiikan professori Rauno Korhonen. Siitä voidaan tuomita sakkoja ja mahdollisesti vahingonkorvauksia.

 • 10.8.2017 8:28

  Lapin yliopiston oikeusinformatiikan professori Rauno Korhosen mukaan vastaavanlaisia tapauksia sattuu vuosittain. Hän muistuttaa, että terveydentilaan liittyvien tietojen kanssa tulee aina olla erityisen huolellinen.

 • 9.8.2017 16:52

  Lisäksi Ounasjoen varteen on nyt valmistumassa kaksi uutta koulua, ja Ounasrinteelle vasta valmistui moderni koulurakennus." Lapin yliopiston harjoittelukoulu laajenee tästä syksystä alkaen yhtenäiskouluksi. Nyt koulussa aloittavat myös 7.-luokkalaiset ja kahden vuoden kuluttua koulusta löytyy koko peruskoulun luokat ensimmäisestä yhdeksänteen. Rovaniemellä aloittaa myös uusi yksityinen peruskoulu, kun Rovaniemen kristillinen koulu sai perusopetuksen järjestämisluvan.

 • 9.8.2017 11:26

  Ymmärtääkseen syvemmin taiteensa tieteellistä puolta hän oli kuusi vuotta töissä Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa. Sinä aikana Tenetz oli myös mukana taiteilijaryhmässä työstämässä teosta, jossa yhdisteltiin Sodankylän geofysiikan observatorion revontulitutkimuksen tallenteita ja MIT-yliopiston bioinsinöörilaboratoriossa hohtamaan jalostettuja hiivoja. †Kuudessa vuodessa opin ymmärtämään tieteentekijöiden käyttämää sanastoa ja heidän tapaansa katsoa asioita.

 • 9.8.2017 8:55

  Lisäksi Ounasjoen varteen on nyt valmistumassa kaksi uutta koulua, ja Ounasrinteelle vasta valmistui moderni koulurakennus.” Lapin yliopiston harjoittelukoulu laajenee tästä syksystä alkaen yhtenäiskouluksi. Nyt koulussa aloittavat myös 7.-luokkalaiset ja kahden vuoden kuluttua koulusta löytyy koko peruskoulun luokat ensimmäisestä yhdeksänteen. Rovaniemellä aloittaa myös uusi yksityinen peruskoulu, kun Rovaniemen kristillinen koulu sai perusopetuksen järjestämisluvan.

 • 8.8.2017 12:52

  Hänet promovoitiin Lapin yliopiston kunniatohtoriksi 2012. Anu Pentikin Kolme tilaa ? näyttely houkutteli keväällä 2017 lähes 46 500 kävijää Helsingin Taidehalliin kahden kuukauden aikana. Näyttely oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Näyttelyssä esillä olleet valtavat installaatiot kuljettivat katsojan läpi kolmen tilan: Korkean taivaan, Kivisen maan ja Värikkään paratiisin.