Lapin yliopisto mediassa
Alla olevassa listassa on Webnewsmonitorin uutisseurantapalvelun kautta saatuja, uusimpia Lapin yliopistoa koskevia uutisia.

Osa linkeistä vie näköislehtiin, joten uutisen lukeminen edellyttää rekisteröitymistä ja kyseisen lehden lukuoikeuden hankkimista.
 
 • 13.10.2017 19:55

  "Ilmoittauduin juuri tammikuussa Kuubassa järjestettävälle tanssileirille, ja marraskuussa lähden viikoksi tanssimaan Kanarialle." Olli Tiuraniemi jää ensi viikolla eläkkeelle Lapin yliopiston viestintäpäällikön työstä. Se avaa hänelle uusia mahdollisuuksia, eikä vähiten tanssin parissa. "Ilmoittauduin juuri tammikuussa Kuubassa järjestettävälle tanssileirille, ja marraskuussa lähden viikoksi tanssimaan Kanarialle." Hänen lempitanssinsa on tango. "Ja hidas valssi. Ja tietysti perusfoksi ja humppa. Ja cha-cha, ja perusvalssi", hän luettelee ja nauraa.

 • 13.10.2017 9:09

  Helinä Rautavaaran museossa on meneillään näyttely, joka on syntynyt Etelä-Australian takamailla, Suomen Lapissa sekä Kuolan niemimaalla 2016-2017 toteutetun Lapin yliopiston taiteellisen tutkimusprojektin tuloksena. Naisia maailman laidalla -näyttely kertoo taiteen ja multimediateosten keinoin siitä, millaista on elää marginaalisuuden, maantieteellisen eristäytyneisyyden ja muuttoliikkeen mukanaan tuomien haasteiden keskellä. Hankkeessa on tutkittu taiteen tekemisen ja naisten voimautumisen välistä suhdetta.

 • 13.10.2017 0:01

  European Truck Platooning Challenge nimistä koehanketta vetävät Digipolis ja Lapin yliopisto. Siinä ovat mukana kuljetusalan yritykset: Pohjaset Logistics Oy, THK-Logistics Oy, Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy ja Veljekset Toivanen Oy. Ulkopuolisena yhteistyötahona on Oulun yliopisto. Hankkeen rahoitukseen osallistuu Lapin liitto.

 • 12.10.2017 16:32

  European Truck Platooning Challenge nimistä koehanketta vetävät Digipolis ja Lapin yliopisto. Siinä ovat mukana kuljetusalan yritykset: Pohjaset Logistics Oy, THK-Logistics Oy, Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy ja Veljekset Toivanen Oy. Ulkopuolisena yhteistyötahona on Oulun yliopisto. Hankkeen rahoitukseen osallistuu Lapin liitto.

 • 12.10.2017 9:45

  a Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -hanke, jossa ovat tiivisti mukana kuljetusalan yritykset Pohjaset Logistics Oy, TKH-Logistics Oy, Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy ja Veljekset Toivanen Oy sekä Lapin yliopisto, Kemin Digipolis Oy ja hankkeen ulkopuolisena yhteistyötahona Oulun yliopisto. Hankkeen tavoitteena on saada maailman johtavat raskasajoneuvojen valmistajat testaamaan autonomista kalustoaan arktisiin olosuhteisiin. Autonominen ajo toteutetaan Muoniossa yhdeksän kilometrin mittaisella älytieosuudella Muoniossa.

 • 11.10.2017 21:47

  Lapin yliopiston ex-rehtori Esko Riepula valjastettiin K6-kierrosten selvitysmieheksi. Riepula iski ilta illan jälkeen madonlukuja pöytään. Valehdella voi kahdella tavalla, suoraan tai vaikenemalla, lapinmies perusteli suorapuheisuuttaan. Ainakin kuntien lukumääräisen kehityksen selvitysmies arvioi melko hyvin.

 • 11.10.2017 18:17

  Messuilla esittelevät toimintaansa muun muassa Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu, ammattikoulut, Rovaniemen lukiot sekä monet muut nuorten kanssa toimivat tahot. Tapahtumaan ovat tervetulleita etenkin kaikki Lapin alueen ysiluokkalaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset. Ovet ovat kuitenkin avoinna kaikille, jotka ovat kiinnostuneita erilaisista koulutusmahdollisuuksista.

 • 10.10.2017 23:50

  Lapin yliopisto , Rovaniemi, "Kuntajohtajat ja sosiaalinen media - kuntajohtajien liikkumavara sosiaalisen median käyttäjinä" - tutkimushanke, 75 000 euroa. YTM Sointu Riekkinen-Tuovinen, Itä-Suomen yliopisto, "Sosiokulttuurista vanhustyötä paikantamassa. Etnografia kolmesta erilaisesta vanhustyön toimintaympäristöstä " - väitöskirjatyö, tutkija-apuraha 10 000 euroa.

 • 10.10.2017 5:49

  Helsingin yliopiston professori, Lapin yliopiston pohjoisen etnografian professori Juha Pentikäisen mukaan pisa -sana tarkoittaa pyhää. - Pisa on mahdollisimman pyhäpaikka. Itseasiassa sana pisa tarkoittaa pyhää. Näitä Pisa -vuoria on kaksi. Toinen tämä Nilsiän Pisan vuori ja toinen on Tervolassa, näitä leimaa tämä pyhyys, Pentikäinen kommentoi. Pentikäinen toteaa, että Pisan pyhittivät järvilappalaiset.

 • 9.10.2017 0:39

  4.10.2017 Sanna Juutinen muistelee opiskeluaikaansa Lapin yliopistossa lämmöllä. - Yliopistolle tullessa ei erikseen tarvinnut sopia kahvi- ja lounastaukoja vaan aina löytyi kavereita, joiden kanssa rupatella ja jakaa päivän kuulumisia. Hyviä muistoja jäi monilta luennoilta sekä keskusteluista opettajien ja proffien kanssa, Juutinen kertoo.

 • 9.10.2017 0:39

  4.10.2017 Risto Viitanen Taiteen maisteri, Lapin yliopisto

 • 9.10.2017 0:38

  4.10.2017 Tänä syksynä Lapin yliopistossa on aloittanut 628 uutta perustutkinto-opiskelijaa, joista Rovaniemen ulkopuolelta tulee 517 henkilöä. Monelle syksy on sopeutumista uuteen paikkakuntaan ja opiskeluun. Rovaniemelle kotiutuneet Juho Malkavaara ja Tarja-Maaria Tuosa vinkkaavat, kuinka paikkakunnan saa omakseen. Vuonna 2014 opintonsa aloittanut johtamisen opiskelija Malkavaara muutti pohjoiseen Ylivieskasta.

 • 9.10.2017 0:37

  Lakimiesliiton tekemän selvityksen mukaan Helsingin yliopistosta valmistuneilla on keskimäärin yli kaksi vuotta enemmän työkokemusta kuin Lapin yliopistosta valmistuneilla. Tätä epäkohtaa paikkaamaan päädyttiin kehittämään Paradigma, joka mahdollistaisi opintojen aikana tiedekunnalle työskentelyn tusinalle oikeustieteen opiskelijalle kerrallaan. Paradigma suorittaa kootusti tutkimusapulaisten tehtäviä, kuten tutkimuksellista työtä, opetuksen suunnittelua, kurssien toteutusta ja teknistä avustamista.

 • 9.10.2017 0:36

  Ne tuntuivat kovin kaukaiselta tämän käsin kosketeltavan ihmeen rinnalla." Jukka Sankala Laatupäällikkö, Lapin yliopisto Mirja Hiltunen "Piipahdin kesäkuun alussa työkiireiden keskellä tervehtimässä minulle tärkeää ihmistä, joka on saavuttanut kunnioitettavan 91 vuoden iän. Meitä erottaa maantieteellisesti yli 700 kilometriä, minkä takia näemme nykyään valitettavan harvoin.

 • 9.10.2017 0:34

  Hän johtaa Lapin yliopiston osalta Suomen Akatemian rahoittamaa hanketta, jossa pohditaan tilallisia ja käsitteellisiä periferioita. Mäkiranta tutkii sukupuolistuneen väkivallan, pakolaisnaisten ja arktisten ympäristöjen merkityksiä hyödyntäen taiteen tutkimuksen menetelmiä. - Tarkoitus on tuoda esiin kokemuksellista tietoa - osallistujien ehdoilla. Rohkeutta laittaa itsensä likoon.

 • 8.10.2017 10:58

  Kuopiossa kasvanut ja Lapin yliopistossa graafista suunnittelua opiskellut Kiuru sai hyvän työpaikan art directorina isossa mainostoimistossa, oli kuvausmatkoja ja haastavia tehtäviä, mutta hän ei voinut hyvin. Syksyllä 2012 Kiuru irtisanoutui.

 • 7.10.2017 12:54

  † Asemani järjestön huipulla antaa hyvän helikopterinäkymän alan kansainväliseen kenttään ja auttaa minua myös Lapin yliopiston jatko-opintojeni suhteen, hän lisää.

 • 6.10.2017 18:49

  Juola aloitti mittavan projektinsa Lapin yliopistossa mediakasvatusta opiskelevan eteläkorealaisen Wonsuk Choin kanssa. Choi kuvaa ja editoi Juolan suunnittelemat ja opettamat tuokiot. Videoita on jo nyt nähtävillä Moviedun Facebook-sivuilla. Videoilla esiintyy Saaren koulun 3.-4. luokkalaisia. "Suosituimmat opetusvideot ovat keränneet jo reilut 13 000 katselijaa.

 • 6.10.2017 12:07

  Perjantain ohjelma starttaa Lapin Yliopiston ja Rovaniemen Yrittäjänaisten järjestämällä huippuseminaarilla, joka keskittyy naisyrittäjyyteen ja -johtamiseen. Lauantaina tapahtumat keskittyvät Lappia-talolle, jossa juhlavuoden liittokokouksen jälkeen juhlitaan muun muassa ohjelmallisille juhlaillallisissa palkittavaa Vuoden Yrittäjänaista 2017. Suomen Yrittäjänaisiin kuuluu yli 7000 jäsentä.

 • 6.10.2017 9:48

  Perjantain ohjelma starttaa Lapin Yliopiston ja Rovaniemen Yrittäjänaisten järjestämällä huippuseminaarilla, joka keskittyy naisyrittäjyyteen ja -johtamiseen. Lauantaina tapahtumat keskittyvät Lappia-talolle, jossa juhlavuoden liittokokouksen jälkeen juhlitaan muun muassa ohjelmallisille juhlaillallisissa palkittavaa Vuoden Yrittäjänaista 2017. Rovaniemen Yrittäjänaiset ry on 150 jäsenen yhdistys.