The European Law Students’ Association

Pääaine ja harjoittelun kesto:
Oikeustiede, 13 kk 2009-2010
Harjoittelupaikan toimiala ja työkieli: Oikeustiede, englanti.

Työtehtävät: Järjestön pääsihteerinä toimiminen. Työtehtäviä mm. sisäinen hallinto ja viestintä, sekä jäsen- ja toimihenkilöresurssien ylläpito ja kehittäminen.

Miten löysit harjoittelupaikan? Löysin harjoittelupaikan itse.

Harjoittelijan perehdytys: Järjestö toteutti kuukauden mittaisen perehdytyksen työtehtäviin ja organisaatioon.

Asunto: Järjestö tarjosi ilmaisen asunnon.

ATK-palvelut: Järjestö tarjosi kaiken muun paitsi tietokoneen.

Ruokailu: Ruokailun hoidin itse.

Budjetti: Ruokaan meni kuukaudessa 400 euroa. Opintotuki kattoi kuluista 30 %, Erasmus-apuraha 55 % ja omat säästöt 15 %.

Apurahojen riittävyys: Apuraha voisi olla suurempi tai paremmin kohdemaan kustannuksiin sopeutettu.

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet: Toimiston ja asunnon lähellä sijaitseva yliopisto tarjosi paljon aktiviteetteja.

Harjoittelun hyvät puolet:
Erinomainen kokemus, josta on ehdottomasti hyötyä sekä opiskeluissa että myöhemmin työelämässä.

Harjoittelun huonot puolet: Apuraha voisi olla suurempi.

The European Law Students’ Association

Pääaine ja harjoittelun kesto: Oikeustiede, 13 kk 2008-2009

Harjoittelupaikan toimiala ja työkieli: Kansainvälinen opiskelijajärjestö, englanti.

Työtehtävät: Järjestön pääsihteerin työ

Miten löysit harjoittelupaikan? Hain avoimessa vaalissa ja tulin valituksi huhtikuussa 2008.

Harjoittelijan perehdytys:
Heinäkuu on transition-kuukausi, jolloin uusi ja vanha hallitus ovat yhdessä toimessa ja vaihtavat työhön tarvittavaa tietoa ja kokemusta. Kuukausi on erittäin antoisa ja tärkeä työn vaativuuden kannalta.

Asunto: Asunto järjestyi työnantajan toimesta.

ATK-palvelut: Työpaikalla/asunnossa oli kaikki ATK-palvelut käytössäni.

Ruokailu: Ruokailu järjestettiin itse.

Budjetti: Elämiseen meni n. 700 e/kk. Opintotuki, jota sain vain viideltä kuukaudelta, kattoi n. 20 % kuluista, apuraha 60 % ja omat säästöt 20 %.

Apurahojen riittävyys:
Apurahan maksu toimi osaltani moitteettomasti.

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet: Tutustuin runsain mitoin Belgiaan ja Brysseliin. Yksi kollegoistani oli belgialainen, joten sain hänen avullaan hyvän perehdytyksen maahan. Tutkin myös itse maan kulttuuria niin paljon kuin ehdin.

Harjoittelun hyvät puolet: Erittäin haastava ja itsenäinen työ, joka antoi paljon kokemuksia sekä pakotti vastuunottoon ja päätöksentekoon. Mukava työilmapiiri opetti paljon kansainvälisestä yhteistyöstä. Pääsin myös matkustelemaan paljon työn puolesta ja tutustumaan erilaisiin kulttuureihin.

Harjoittelun huonot puolet:
Työ oli erittäin stressaavaa ja päivät 12 tuntisia. Toisaalta tämä oli hyvä orientaatio tulevaa ammattiani ajatellen.