UNRIC – YK:n alueellinen tiedotuskeskus


Pääaine ja harjoittelun kesto:
Kansainväliset suhteet, 6 kk 2009-2010.
Harjoittelupaikan toimiala ja työkieli: Tiedotus, journalistiikka, kansainväliset suhteet, politiikkatieteet. Työkielenä englanti.

Työtehtävät: Internet-sivujen päivitys, mediaseuranta, uutisten kirjoittaminen, erilaiset käännöstehtävät, kampanjoiden suunnittelu ja arviointi.

Miten löysit harjoittelupaikan? Sähköpostilistalle tuli viesti ja vanha kaverini oli samaan aikaan kyseisessä paikassa harjoittelijana.

Harjoittelijan perehdytys: Vastaanotto oli hyvä, tutorointia ja teknistä opastusta olisi voinut olla enemmän. Vastuunjako oli hankala ymmärtää aluksi ja toisaalta harjoittelupaikassa oli todella vapaat kädet, joten ko. vapauden hahmottamiseen meni aikaa. Suosittelisin kuitenkin esim. ensimmäiseksi harjoittelupaikaksi tai pian kandiopintojen jälkeen. Jos on paljon työkokemusta, puolen vuoden harjoittelu kevyesti haastavassa paikassa voi tuntua pitkältä.

Asunto: Omatoiminen. Brysseli on täynnä kimppakämppiä ja harjoittelijoiden välinen puskaradio kuljettaa hyvin nopeasti tietoa vapaista asunnoista. Ilman kattoa pään päällä Belgiassa ei jää.

ATK-palvelut: Sujuivat hyvin.

Ruokailu: Täytyi hoitaa itse

Budjetti: Elämiseen ja ruokaan meni noin 800-900 euroa/kk. Asumislisä kattoi kuluista 25 %, CIMO-apuraha ja työväenopintosäätiön apuraha 60 %, omat säästöt 15 %.

Apurahojen riittävyys: Aika riittämätön oli.

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet: Brysselistä löytyy paljon harrastettavaa, tekemistä, kulttuuria liikuntamahdollisuuksia, ehdottomasti todella mukava kaupunki, jos viitsii olla pidemmän aikaa. Myös laaja suomalaisyhteisö merimieskirkon ympärillä on mukava ystävyysverkosto.

Harjoittelun huonot puolet: En saanut rahoitusta Lapin yliopistosta.