Danmark Designskole


opetuskieli: Kaikilla kursseilla mitä otin oli englanniksi Tosin oli vaikeaa löytää kursseja jotka olisi edes osin englanniksi, koska suurin osa kursseista pidettiin tanskaksi, vaikka kurssi-info-lehtisessä toivotettiin vaihto-opiskelijat tervetuleiksi.
vaihdon kesto: 2.2.09 - 26.7.09
opiskeluala: laajasti taideaineita

 

Yleistä

6kk:n vaihto- aika Kööpenhaminaan sijoittu talvi-kevät kesä- aikaan joka osoittautui hyväksi ajankohdaksi. Talvi vaihtuu kevääksi melko ajoissa, maaliskuusta alkaen ja kesä myös hyvissä ajoin. Kööpenhamina on sopivankokoinen ja elävä kaupunki ja ihmiset mukavia. Ruotsinkielen osaamisesta on apua, mutta ei ole välttämätöntä, silla englannin kieltä osaavat kaikki. Kaupunissa on tapahtumia ympäri vuoden. Danmarks Designskolessa opintotahti riippuu paljolti siitä millaisia kursseja valitsee. Sopii sekä haastellisia projekteja etsiville että vaihdosta-nauttiville rennolla tahdilla. Valitettavasti tähän ei voi kokonaan itse vaikuttaa, riippuen kurssitarjonnasta. Otin osaa integroituun kurssiin jossa työskenneltiin ryhmissä Danmarks Tekniske Universitetin ja Business schoolin opiskelijoiden kanssa joka oli haastava ja mielenkiintoinen, koska samalla on mahdollisuus tutustua paikallisiin opiskelijoihin. Vaihdossa piti olla hyvin itsenäinen toisiin opiskelijoihin ja etenkin vaihto-oppilaisiin tutustumisessa, koska koulu ei järjestänyt mitään tapahtumaa tai infoa joka toisi ihmiset yhteen ja tutustumaan. Rahaa saa varata matkaan, sillä Tanska on kallis maa ja Kööpenhamina pääkaupunkin erityisen hinnakas. Mikäli asunnon löytyminen vaikuttaa hankalalta kannattaa myös pyytää lähettä asuntoilmoitus kohdeyliopiston sähköpostilistalle. Lisäksi pyörän tuominen tai hankkiminen paikanpäälle on todella tarpeellista.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Kohdeyliopisto ei tarjonnut tuutoreita. Ensimmäisenä päivänä oli info-tilaisuus joka kesti tunnin. Tämän jälkeen ilmottautuminen kursseilla ja siitä eteenpäin itsenäinen eteneminen. Koulussa oli henkilö jota olisi saanut käydä jos tulee ongelmia.
 

Opintoneuvonta

En käyttänyt enkä tiennyt opintoneuvonnan olemassaolosta. Kävin koulun toimistossa lisäämässä/poistamassa kursseja kurssisuunnitelmasta, siinä kaikki opintoihin liittyvä apu.
 

Asuntoasiat

Koulu lähetti hyväksymiskirjeessään listan vapaista yksityisten tarjoamista asunnoista tai huoneista. Asunto piti etsiä itse.
 

Kirjasto

Kirjasto oli kohtalaisen hyvä, melko pieni mutta olennainen löytyi. Myös tietokoneet jua info-piste.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Kirjastossa tietokoneita vapaassa käytössä. Koulussa mac- ja pc- luokat. Lisäksi studioissa oppilaskoneet ja koulussa langaton netti.
 

Ruokailu

Ruokala oli tasokas mutta kallis. Lounas maksoi 25-35kruunua, 2.5-5euroa, ilman juomaa.
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

600-700
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Kaupunki on suht iso ja ympäri vuoden on paljon kulttuuritapahtumia, etenkin kesää kohden. Lisäksi paljon museoita ja näyttelyitä sekä paljon puistoja ja merenrantaa liikuntaan.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Koulu on Lapin yliopistoa pienempi, kotoisa ja rento tunnelma. DKDS:ssä on enemmän tekemisen meininki, projekteissa rakennetaan protoja, saa sotkea ja keskityytä työhön eikä varoa hienoja tiloja. Opettajia on helppo lähestyä. Kaikki oppilaat puhuvat erinonmaista englanitia
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Kaikki opettajat eivät puhuneet hyvää englantia. Parhaat kursit täyttyi paikallisista oppilaista ennen vaihto-oppilaiden saapumista. Asuntotilanne melko vaikea kaupungissa, korkea hintataso kaikkialla. Vaihto-oppilaat saivat selvityä itsenäisesti opinto-valinnoista ja etenemisestä. 

Denmark Design school


opetuskieli: tanska
vaihdon kesto: 01.02.08 - 01.05.08
opiskeluala: teollinen muotoilu

 

Yleistä

Copenhagen is quite expensive city compared to Rovaniemi, so one should actually plan the expensis prior. Finding accomodation is also a big problem in the city. But otherwise the life in Copenhagen is lively. The university does help a little but mostly everything has to be done on our own.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

No service as such, just one day orientation programme
 

Opintoneuvonta

One first day there was introduction and they gave us a book of the possible subjects we can take for our department.
 

Asuntoasiat

It was difficult to find a place to stay and the international officer helped in finding the place.
 

Kirjasto

library was ok.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)´

Good.
 

Ruokailu

Bad.
 

Kuinka paljon käyttit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

700 euroa.
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Lots of travelling and site seeing, Jazz club.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Experience to be in another university of scandinavian country and working with the professor in the university.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Expensive city.

sivun alkuun