Duncan of Jordanstone College of Art and Design, Skotlanti
 

opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 16.1.2006 - 27.5.2006
opiskeluala: tekstiili
 

Yleistä

Vaihdon aluksi sain yleistä informaatiota mahdollisuuksistani ja kannustusta. Sen jälkeen alkoi rankka työ. Aluksi oli briiffaus ensimmäisestä kilpailuprojektista, joka oli suunnitella kuosi Society of Dyers and Colorists-yhteisölle. Kilpailu oli valtakunnallinen. Ensimmäisen osion, joka kesti noin kolme viikkoa lopuksi oli palaute, jossa päätettiin jatkosta.

Seuraavan kolmen viikon aikana suunniteltiin lopullinen kuosisarja. Tämän jälkeen koostettiin kilpailuun lähetettävät boordit. Seuraavaksi suunniteltiin kuosi n.viikossa Bradford Competition -kilpailuun, joka on myös valtakunnallinen.

Oma työni vei noin kolme päivää boordeineen. Pohjana sai käyttää aiempia töitä. Kolmanneksi suunniteltiin kuosisarja seuraavaa vuotta silmällä pitäen. Itse suunnittelin portfoliooni tulevaa materiaalia. Visual research ja osa suunnittelua tehtiin kevätloman aikana. Loppu lukuvuosi kolme viimeistä viikkoa oli käytännössä lomaa, joten sain aikaa kierrellä ja katsella. Lukukauden lopuksi oli Degree Show joka todella on näkemisen arvoinen.

Vapaa-aikaan ei juurikaan jäänyt aikaa, kaikki energia meni uusien työskentelytapojen (esim. luonnoskirja kurssityön osana) oppimiseen. Työtahti oli muutenkin tiukka. Osallistuin vain kurssimodulin main-study osioon, joka oli kilpailuihin menevien painokuosien suunnittelua.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Alkuinformointi oli ok. Tuutorointia/ohjausta yleisesti olisi voinut olla enemmän. Ohjaus jonka sain oli kuitenkin hyvää.
 

Asuntoasiat

Asunto järjestyi helposti. Asunnon hinta liian kallis.
 

Kirjasto

Kirjastojen valikoimat erittäin laajat, paitsi ajankohtaisten lehtien osalta (ei juurikaan sisustusalan lehtiä). Kirjastopalvelut toimivat hyvin.
 

Atk

Atk-palvelut kunnossa. Hyvät ja monipuoliset ohjelmistot.
 

Ruokailu

Ruoka koulun ruokalassa melko kallista. Yliopiston kauppa hyvä.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Tasokas opetus. Luova ja virikerikas ympäristö (muiden työt). Mahdollisuuksia kilpailujen kautta. Opiskelu riittävän vaativaa. Arvostettu oppilaitos.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Ei riittävästi ohjausta (yleinen huomio). Ei tarpeeksi aikaa töihin (suunnittele kuosi valtakunnalliseen kilpailuun viikossa!).