East Carolina University, Yhdysvallat


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 18.8-20.12.2011
opiskeluala: International business

Yleistä
Saavuin greenvilleen elokuun puolessa välissä reissailtuani pari viikkoa ympäri itärannikkoa. Itse asuin asuntolassa ja jaoin huoneeni kiinalaisen kämppiksen kanssa, jonka kanssa kaikki sujui mainiosti. Itse yli 21 vuotiaana en kokenut minkäänlaisia ongelmia asuntolassa asumisen suhteen, mutta alle 21 vuotiaille vaihtareille esimerkiksi alkoholin nauttiminen oli ongelma. Asuin white hallissa, joka oli campuksella ja ihan downtownin vieressä. Dining hall sijaitsi asuntolaa vastapäätä, johon itselläni oli ns. 14 meal plan (kaksi ateriaa päivässä.) Tämä oli ainakin itselleni riittävä. Dining hallissa noin 7 eri stadionia, joista sai valita mitä syö "all you can eat" -periaatteella. Suosittelen campuksella asumista, vaikka itse olen tottunut asumaan aina yksin, sillä campuksen ulkopuolella asuvat olivat aika lailla eristyksissä (julkinen liikenne surkea) muista vaihtareista, vaikkakin tutustuivat joihinkin paikallisiin helpommin. Opiskelin kansainvälistä liiketoimintaa, mitä olen opiskellut myös Italiassa ja opetuksen taso luonnollisesti parempi, kuin Italiassa. Opiskelutyyli on kylläkin lukiomainen, läsnäolopakko kaikilla luennoilla ja jatkuvasti testejä sekä paljon projekteja, jotka vievät aikaa. Opiskelu ei niinkään hankalaa, mutta paljon työtä ja aikaa vievää. Greenville kaunis ja soma pieni kaupunki, jonka sydän yliopisto on. Syksyn jalkapallo (jenkkifudis) kausi mahtava, opiskelijat täyttävät 50 000 vetävän stadioinin täyteen joka kerta ja tailgating ennen peliä mahtava jenkkikokemus! Itse reissaisin aina kun mahdollista ja koko itarannikko Nykistä miamiin tuli koluttua. "Etelä" ihanan leppoisaa ja ihmiset ystävällisiä. Kannustan olemaan omatoiminen ja tutustumaan paikallisiin, vaikka vaihtarit helposti hengailevat vain keskenään. Kokemuksesta tulee niin paljon rikkaampi! Aika loppui liian pian kesken ja matkustan varmasti pian takaisin ystäviä moikkaamaan.

Palvelut vaihtokohteessa:

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Toimi hyvin, vaihtareista pidettiin hyvää huolta ja orientaatio riittävää.

Opintoneuvonta
Sai tarvittaessa.

Asuntoasiat
Asuntola, hyvin järjestetty.

Kirjasto
Erinomainen.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)
Aina saatavilla, asuntoloissa tietokone labrat, ilmainen tulostus yms.

Ruokailu
Dining hallissa, hyvin järjestetty. ruoka tosin melko epäterveellistä, mutta terveellisiäkin vaihtoehtoja löytyi.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?
500-600 €

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:
Yliopisto tarjoaa ilmaiset kuntosalit, jossa juoksuradat, uimahallit, mahdollisuus pelata squashia, sulkapalloa, koripalloa jne. vaihtareilla oma jalkapallojoukkue. Lisäksi ilmaiset elokuvateatterit, biljardi ja keilasalit yms. paljon aktiviteetteja, mutta itse oltava aktiivinen, sillä mikään järjestö ei tule hakemaan kotoa tai järjestä valmista ohjelmaa.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:
Campus ihana ja kaunis, paikalliset ystävällisiä, ilmasto, hyvä ilmapiiri, "etelän" kulttuuri erilainen kuin pohjoisen, leveä murre ja enemmän lungi elämäntyyli. Jalkapallo joukkue ja sen mukanaan tuomat tapahtumat ehdottomasti kokemisen arvoisia.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:
Paikka melko pieni, vaikkakin itse yliopisto suht suuri. Greenville myös melko korkealla rikostilastoissa. Vaihdon aikanani koin maanjäristyksen, hurrikaanin ja asemiehen campuksella, jotka kaikki toivat mukanaan melkoiset operaatiot. Julkinen liikenne lähes olematon, mutta yliopisto tarjoaa ilmaisen bussin "mallille", ja iltaisin puhelinsoiton päässä ilmainen safe ride.


 

 

East Carolina University, USA

opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 1.9.2010-31.5.2011
opiskeluala: Fine Art

Yleistä
Vaihtovuosi Greenvillessä oli todella antoisa kokemus ja ikävöin paikkaa edelleen. Itselleni oli valtavan tärkeää se, etten joutunut kampukselle asumaan, vaan pääsin paritaloon yhdessä kahden paikallisen opiskelijan kanssa. Suosittelen asunnon hankkimista yksityiseltä erittäin lämpimästi. Se tulee paljon halvemmaksi eikä sosiaalinen elämä rajoitu niin herkästi pelkkiin vaihtopiireihin. Myös kielitaitoa karttuu näin paremmin. Taidekouluna ECU on loistava. Opiskelin valokuvausta ja kuvanveistoa mielestäni molemmissa oli opetuksen taso korkea. Töitä piti tehdä paljon enemmän kuin Lapin yliopistossa, mutta myös kehityin vuoden aikana enemmän kuin koko aiemmalla korkeakoulu-urallani yhteensä. Ilmasto on ihana ja jos viitsii vähän jalkautua, löytyy kaupungin läpi virtaavan Tar-joen varrelta satumaisen kauniita paikkoja. Paikallinen kulttuurielämä ei ole erityisen vilkas, mutta monenlaista hauskaa järjestetään ja läheltä kampusta löytyy valehtelematta maailman paras pystybaari Europub. Ongelmia tuottaa lähinnä autoiluun perustuva kulttuuri. Pyöräteitä ei ole ja autoilijoiden suhtautuminen pyöräilijöihin on usein kummeksuva tai vihamielinen. Riippuu varmaan ihmisisestä, mutta itselläni rupesi jossain vaiheessa myös nyppimään perusamerikkalainen kulutuskulttuuri. Pohjois-Carolina myös kuuluu pahamaineiseen Bible beltin alueeseen, minkä huomaa aina välillä. Toisaalta eteläinen luonteenlaatu tunnetaan rentoudesta ja ystävällisyydestä. Vuosi oli mahtava kokemus ja suosittelen ECU:ta lämpimästi. Varsinkin jos on matkustus- ja elämäntyyliltään itsenäinen, ts. ei valitse aina ilmeisintä vaihtoehtoa, voi paikasta saada todella paljon irti. Kaikki on aina itsestä kiinni.


Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)
Kv-apu Greenvillessä oli todella hyvää ainakin niin kauan kuin Brandi Dudley oli sitä hoitamassa. En ole varma tilanteesta nyt, kun hän lähti virasta.

Opintoneuvonta
Henkilökohtaista opintoneuvontaa sai tarvittaessa, vaikka henkilökunta oli selvästi kiireisempää kuin, mihin Lapin yliopistossa olen tottunut.

Asuntoasiat
Asuin yksityisellä, joten en osaa juurikaan kertoa asuntoloiden käytännön elämästä. Hintataso yksityisellä on todella paljon halvempi ja olot huomattavasti pientä ja jaettavaa asuntolahuonetta paremmat. Oli vaihtovuoteni onnistumisen kannalta hyvin ratkaisevaa että sain asua paikallisten opiskelijoiden kanssa.

Kirjasto
Kirjasto oli laaja ja hyvä. En käyttänyt palvelua kovin paljon, sillä suoritin lähinnä käytännön taidekursseja.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)
Atk-luokkia oli käytettävissä heikommin kuin Lapin yliopistossa, mutta hyvin pärjäsi silti. Paikallinen sähköposti ja opintosysteemi netissä toimi mukavasti.

Ruokailu
Kouluruoka ECU:ssa on kallista roskaruokaa. En syönyt koskaan kampuksella, vaan kävin kotona tai otin eväät mukaan. Niin tosiaan, koska en asunut asuntolassa, ei minun myöskään tarvinut ostaa meal-plania.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?
400

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:
ECU tarjoaa todella kattavasti harrastusmahdollisuuksia ja esimerkiksi liikuntapalveluja. Vaihtareille järjestetään myös jatkuvasti kaikkea, mutta itse en aktiviteetteihin juurikaan osallistunut. Koska asuin paikallisten opiskelijoiden kanssa, linkityin heidän ystäväpiiriinsä ja vietin vapaa-aikani pääosin heidän kanssaan.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:
Kampus on suhteellisen viihtyisä ja kompaktin kokoinen. Taidekouluna ECU on loistava ja opiskelijoille annetaan mahtavat mahdollisuudet työn tekoon. Koulu on myös vaativa, mikä omasta mielestäni oli hyvä asia.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:
ECU on kaupungin ainoa vetonaula ja se näkyy tiettynä kulttuurin puutteena alueella. Kaupungilla ei esimerkiksi edes ole minkäänlaista kotiseutumuseota. Perinteinen college-bilekulttuuri voi olla välillä aika etovaa.


East Carolina University, Yhdysvallat


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 6.1.10-6.5.10
opiskeluala: Maantieto, antropologia ja uskontotieteetYleistä
Vaihto Yhdysvalloissa täytti odotukset ja lähtisin uudestaankin. ECU on todella hyvä yliopisto ja opettajat asiantuntevia. Opiskelu muistuttaa meidän lukiota. Kurssit olivat yllättävän työläitä ja lukemista annetaan todella paljon. Opetus perustuu paljolti luentoihin ja läsnäoloa seurataan. Luentojen ja kokeiden (väli-ja loppukokeet) lisäksi vaaditaan eripituisia kirjoitustehtäviä (esseitä, tutkimuspapereita) ja saattaa kurssiin kuulua ryhmätyökin. Kanditason opiskelijan pitää suorittaa 12 credittiä mikä käytännössä tarkoittaa neljää kurssia, niitä suoritetaan koko lukukauden ajan. Vain 2/4 kurssivalintaani toteutui mikä harmitti, koska olin valinnut ECUn juuri kyseisten kurssien takia. Kannattaa siis varautua ettei kaikki suunnitelmat toteudu. Viisi kuukautta menee todella nopeasti, suosittelen lähtemään koko vuodeksi jos se on mahdollista. Viikonloput menivät koulutehtävien parissa joten viikoloppumatkoja en ehtinyt juuri tekemään. Kevätlomalla kävin Kanadassa ja toukokuussa koulun päätyttyä matkustelin Pohjois-Carolinassa ja kävin New Yorkissa ja Washington DCssä. Yhdysvallat on sinänsä helppo maa asua ja opiskella, koska kieli ja kulttuuri ovat TVstä tuttuja. Suomalaiselle hämmentävää voi olla esim. ravintoloiden juomarahakulttuuri ja se että kaupoissa hinnat esitetään aina verottomina ja verot vaihtelevat osavaltioittain. Greenvillessä ihmiset ovat ystävällisiä ja kohteliaita ja etelän vieraanvaraisuus- käsite pitää paikkansa.


Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)
Ei tuutorointia. Kv. toimisto järjesti kahden päivän orientaatiotilaisuuden, jossa kerrottiin mm. kampuksen palveluista, kursseille ilmoittautumisesta ja tapasin muut kevään vaihtarit. Kv. toimisto järjesti keilaus- ja pizzaillan orientaation päätteeksi. Kv. toimiston henkilökunta oli ystävällistä ja oma koordinaattorini aina valmis auttamaan.

Opintoneuvonta
Opettajilla oli vastaanottoajat je he antoivat neuvontaa pyydettäessä. Kävin juttelemassa parin opettajan kanssa kurssivalinnoistani ennen ilmoittautumisia. Koordinaattorini joka oli valmistunut ECUsta neuvoi myös ja varmisti että kaikki vaihtarit saivat tarvittavan määrän kursseja.

Asuntoasiat
Suurin osa vaihtareista asuu kampuksen asuntoloissa. Itse en halunnut asua kampuksen asuntolassa, jossa huone pitää jakaa toisen asukkaan kanssa ja pesutilat ovat kerroskohtaiset, ruoanlaittomahdollisuudet rajoittuvat mikroon. Asuin off-campuksella kolmen tytön kaupunkitalossa. Vuokra oli halvempi kuin asuntolassa ja asuntomme tosi kiva.

Kirjasto
Kampuksen pääkirjasto on todella suuri ja monipuolinen. Koska kurssikirjoja tarvitaan koko lukukausi, kirjat pitää pääsääntöisesti ostaa itse. Kirjat voi myydä lukukauden lopussa takaisin kauppaan ja saada osan rahoista takaisin. Esitelmiä ja tutkimuspapereita varten kirjastosta löytyy materiaalia ja apua.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)
Kampuksella on paljon ATK luokkia. Opettajat laittavat paljon materiaalia "nettiin" josta ne pitää itse tulostaa. Tulostaminen oli ilmaista.

Ruokailu
Kampuksella on kaksi dining hallia ja useita muita ruokapaikkoja. Ruoka on usein pizzaa, pastaa ja hampurilaisia. Dining hall on puffet- tyylinen ruokala, jossa kertamaksulla saa syödä niin paljon kuin jaksaa. En ottanut meal plania vaan latasin kortille rahaa jolloin ruoasta ei tarvinu maksaa veroja. Laitoin yleensä kotona ruokaa.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?
1000

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:
Kampuksella on monipuolinen liikuntahalli, keilahalli ja uima-allas sekä elokuvateatteri. Kampukselta kulkee bussi ostosalueille. Greenvillessä on paljon ravintoloita.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:
Yliopisto on todella hyvä ja opettajat asiantuntevia. Kampusalue on viihtyisä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja pukeutumistyyli on todella rento. Talvea ei varsinaisesti ole , (tosin tänä vuonna oli poikkeusellisen kylmä ja lunta satoi monta kertaa) ja lämpötila ehtii nousta huhti-toukokuussa +30.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:
Greenville ei ole kaupunkina kovin kummoinen. Ilman omaa autoa olet aika jumissa, julkinen liikenne on surkeaa. Pyörä/kävelyteitä ei juuri tunneta. Kampuksella asuminen on varmasti liikkumisen kannalta helpompaa kuin off-campuksella asuminen.East Carolina University, USA


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 12.8 - 14.12.2008
opiskeluala: kasvatustiede
 
 

Yleistä

Nautin todella vaihto opiskelustani. Oli erittäin rikastuttava kokemus. Vaihtoonlähtö osoittautui työlääksi monien papereiden täyttämisen vuoksi, mutta oli lopuksi palkitsevaa.

Kurssit olivat vaativia, ja vaatii enemmän työtä mihin suomalainen opiskelija on tottunut. Opettajat ovat hyviä, ja yliopisto on loistava.

 

Palvelut vaihtokohteessa

 

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Erittäin lämmin vastaanotto. Ihmiset olivat ystävällisiä ja avuliaita. Orientaatio oli hyvä.
 

Opintoneuvonta

Kv-toimistossa sai hyvää neuvontaa, ja työntekijät olivat ystävällisiä. Toimistossa oli aina paikalla joku jolta pystyi kysymään kysymyksiä.
 

Asuntoasiat

Ok. Asuin dormissa ja kaikki meni niin kuin piti.
 

Kirjasto

Hyvä, vaikka kurssikirjat joutui ostamaan itse.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Hyvät, tietokoneluokkia paljon campulsella.
 

Ruokailu

Otin 14 aterian meal planin, mikä osoittautui järkeväksi ja toimivaksi ratkaisuksi.
 

 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

500 €.
 

 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Hyvät vapaa-ajan mahdollisuudet. Paljon urheilumahdollisuuksia ja kulttuuritoimintaa yliopistolla.
 

 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Ihmiset olivat ystävällisiä, ja heihin oli helppo tutustua. Asuin campuksella jossa kaikki oli lähellä. Campus on iso ja siellä ei pääse tylsistymään. Kasvatustieteen laitos oli hyvä ja opetus tasokasta.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

En saanut opiskeltua kursseja joita olisin halunnut, mikä oli pettymys.