Ecole Cantole d'Art du Valais, Sveitsi

vaihdon kesto: 15.9.2012 - 30.06.2012
opiskeluala: visual arts

Yleistä
Opiskele ranskaa! Jos et ole laittanut ruokaa aiemmin, täällä opit - ulkona syöminen ja kahvittelu on kallista. Ehdottomasti kannattaa tulla tänne mikäli vuorielo kiinnostaa. Sierre on pikkukylä joten bilehileen kannattaa hakeutua muualle. Itsenäisyyttä tarvitaan, vaihtareille ei ole mitään tukiryhmiä eikä kukaan tule piteleen kädestä kii :) Positiivinen yllätys oli että pärjäsin tiukan budjetissani. Tekemällä itse ruokaa, ostamalla ruokaa Lidlistä ja Denneristä ja jättämällä baarit väliin pärjää yllättävän pienellä rahalla. Toisaalta budjettini takia (ja toisaalta sen takia että tein graduani lappiin samaan aikaan joten aika oli myös kortilla) en pystynyt matkustamaan Sveitsissä niin paljoa kuin olisin halunnut. Lumilautailu on huisia täällä mutta myös aika kallista. Kannattaa pyytää koululta opiskelukortti hissilippualennuksia varten. Mikäli on alle 26v, iltajunilla (19 jälkeen) matkustaa ilmaiseksi kun ostaa tietyn kortin siihen. Joka tapauksessa demi-tarif eli 50% alennus kannattaa jos vähänkään matkustaa junilla/busseilla. Koulu on haastava mutta kehittää ja kasvattaa todella paljon. Suosittelen!

Palvelut vaihtokohteessa:

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)
Pieni koulu, joten ei erikseen "palveluja". vaihtokoordinaattori oli avulias, mutta ei työskennellyt esim. joka päivä.

Opintoneuvonta
Ok.

Asuntoasiat
Koulu avusti.

Kirjasto
Hyvä.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Hyvä.

Ruokailu
Huono - koululla ei ruokalaa, jokainen toi omat eväät.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:
Hyvät, jos tykkää vuorista.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Vuoret, ihanat opettajat, ihanat ihmiset.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Jos ranska ei ole sujuvaa, voi paikallisten seurassa tuntua ulkopuoliselta.