Florida Universitaria, Espanja

opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 10.09.2006 - 4.7.2007
opiskeluala: matkailu


Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Tuutoria ei ollu, vastaanottoa ei ollu ja itse järjestin itseni yliopistolle, mutta oppipahan tuntemaan kaupunkia. Kaikin puolin piti olla hyvin oma-alotteinen.

Opintoneuvonta

Erasmus asioiden hoitaja puhui lähinnä espanjaa eli oli hyvin mielenkiintoista. Erasmus asioiden johtaja (englannin kielen opettaja) ja toinen englannin kielen opettaja pystyivät neuvomaan joissakin asioissa.

Asuntoasiat

Itse piti etsiä asuntoa ja lopulta kun ei onnistunut menin universityworld toimistoon jonka kautta otin asunnon.

Palvelusta joutuu tosin maksamaan 150 euroa.

Kirjasto

Yliopistossani oli kirjasto jossa sai myös tehtyä tarvittaessa ryhmätöitä varatussa huoneessa.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Atk-luokka oli hyvä ja oli aina mahdollisuus tietokoneen käyttöön.

Ruokailu

Aamupäivällä bocadillo (sämpylä) reilu pari euroa ja 13.00-lounas joka maksoi 5 euroa.

Kuinka paljon käyttit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

500-700 euroa

Vapaa-ajan mahdollisuuksia

Jalkapallo, kuntosali, juoksu/pyöräily turialla (puistoalue), rannalla (beachvolley, uiminen ym.), elokuvat ym.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet

Paljon erasmus opiskelijoita (ei yliopistossani tosin), tyypillinen espanjalainen kulttuuri ja etenkin talviaikaan vähän turisteja.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet

Matkustamiseen yliopistoon/rannalle/minne vaan kului paljon aikaa. Alku tuntui hankalalta kun ei ollut minkäänlaista opastusta/tuutorointia.

Yleistä

Kuten jo aikaisemmin mainitsin alussa kaikki tuntui hankalalta koska yliopistoni oli yksityinen yliopisto valencian ulkopuolella enkä tuntenut ketään kun menin Valenciaan (eikä ollut tuutoria vaikka sitä yritin aikaisemmin sähköpostilla kysyä). Toisaalta vaikeat kokemukset kasvattaa ja opin tuntemaan kaupunkia sekä kulkemaan yksin isossa kaungissa josta myöhemmin tietysti oli hyötyä.

Espanjan kieltä kannattee opiskella enenmmän ennen lähtöä mitä minä tein (2 kurssia) varsinkin jos menet florida yliopistoon jossa englannin kielisten kurssien tarjonta rajoittuu kieli-kursseihin. Toisaalta Floridan ollessa pieni ja rauhallinen yliopisto sillä on etunsa ja itse löysin sieltä helposti ystäviä paikallisista opiskelijoista jotka opiskelivat samoilla kursseilla. Asunnon hakemiseen kannattee paneutua hyvin ja itsellä oli ihan hyvä asunto jossa asuin koko erasmus ajan 3 italialaisen kanssa, tuleepa ymmärrettyä nykyään vähän italiaakin = ).

Ensimmäiset kuukaudet meni puhuessa englantia kämppisten kanssa mutta pääasia mielestäni oli että käyin (ja jouduin käyttämään) muita kieliä kuin suomea, ja kielen oppimisen kannalta onki tärkeää että asut muiden kuin suomalaisten kanssa. Espanjan kielen kannalta kaikkein paras jos löytää espanjalaisia/espanjankielisiä kämppiksiä. Positiivinen mieli sekä asenne, niin sillä pärjää! Alku on hankalaa ja tuntuu että ei sitä kieltä ikinä opi, mutta lopussa kiitos seisoo.