Groupe Ecole Superieure de Commerce de Troyes

opetuskieli: Kurssit olivat englannin kielisiä, vaihtelevalla englannilla tosin..
vaihdon kesto: 03.02.2009-30.06.2009
opiskeluala: kauppatieteet

 

Yleistä

Vaihto-opiskeluaika on mennyt todella nopeaa, ja on ollut todella hauskaa aikaa. Ihmisiin on tutustunut paljon, ja saanut hyviäkin kavereita. Yöelämä ei ole kovinkaan vilkasta, mutta silti bileitä on tainnut olla n.3 kertaa viikossa. Myös koti-bileitä on järjestetty melko paljon.. Koulua ei itselläni ole ollut kovinkaan paljon, ja kurssit ovat helppoja Lapin yliopistoon verrattuna. Koko aika olen tehnyt ainostaan yhden tentin (plus ranskan kokeet), koska suurin osa kursseista suoritetaan ryhmätöillä. Opiskelu kielenä minulla on ollut englanti, mutta vaikka jonkin kurssin on ollut tarkoitus olla englannin kielinen, ei opettajien englanti aina vakuuttanut.. Mutta aivan hyvin on pärjännyt. Koska Troyes on pieni kaupunki, kannattaa matkustella jos vapaa-aikaa on enemmän, Pariisi on lähellä, ja sinne on suht, edullista matkustaa junalla, etenkin jos on alennuskortti, jonka saa asemalta. Se maksaa muistaakseni n. 50e, mutta se kyllä kannattaa ottaa jos aikoo junalla matkustaa useammin kuin pari kertaa. Alennusta saa myös jos on alle 25 vuotias, mutta ei niin paljon (ainakaan aina). Miinus puolena Ranskassa olosta voisi sanoa byrokratian, joka on kamalaa.. Asioita ei hoideta todellakaan niin helposti kuin Suomessa, mutta siihenkin tottuu, ja yleensä kv-toimiston työntekijät voivat hoitaa asiat puolestasi. Ongelma saattaa täällä olla myös yhteisen kielen löytäminen, etenkin alussa oli hankaluuksia hoitaa joitakin asioita. Mutta ne on pikkujuttuja, kaiken kaikkiaan todella hyvä kokemus.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Vastaanotto oli hyvä, haettiin juna-asemalta ja vietiin tulevaan kotiin. Tuutoreita oli, mutta loppujen lopuksi en kokenut siitä olevan kauheasti hyötyä... Eka viikko oli orientaatio-viikko, jolloin oli yhteistä ohjelmaa iltaisin ja päivisin info-tilaisuuksia ym.

Opintoneuvonta

Ihan ok.

Asuntoasiat

Vaihto koulu järjesti asunnon joten ei tarvinut itse huolehtia. Kun tulin tänne, ei asunto ollutkaan "valmis" joten ekan viikon vietin hotellissa kämppisten kanssa, mikä oli ihan ok koska koulu sen maksoi ja sai myös ilmaisen aamiaisen.. Asunnoksi voi toivoa joko yksiötä tai solua, mutta se ei välttämättä toteudu. Asuntojen taso on myös erittäin vaihtelevaa.

Kirjasto

En käyttänyt.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Toimii, koululla toimiva langaton verkko ja atk-luokissa on myös yleensä tilaa.

Ruokailu

Ruoka melko edullista, mutta ei kovinkaan hyvää..

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

n. 600

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Koululla on kuntosali ja siellä järjestetään myös jotain tunteja.. Bileitä on usein, mutta siis lähinnä opiskelijoiden itse järjestämiä, ei "virallisia" opiskelija bileitä. Tosin myös koululla järjestetään silloin tällöin bileitä aula-baarissa. Kaupungista löytyy uimahalli, keilahalli, jäähalli yms. Mutta melko pienen tuntuinen kaupunki.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Pienehkö kaupunki joten tutustuu helposti paljon uusiin ihmisiin joka päivä, etenkin alussa. Koulu on rentoa ja ihmiset myös. Ja lähellä Pariisia!

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Pienehkö kaupunki, aina ei riitä tekemistä..