Kent State University, Yhdysvallatopiskelukieli: Englanti
vaihdon kesto: 14.8.2007 - 16.12.2007
opiskeluala: Oikeustiede

 

Yleistä

Kielitaito karttui ja maailmankuva laajeni. USA ei ole niin kuin TV:ssä se on näytetty. Jos opiskelija haluaa kehittää englannin kieltä kehottaisin myös harkitsemaan Iso-Britanniaa yhtenä vaihtoehtona. Itse jälkeen päin ajateltuna olisin mennyt enemmin Iso-Britanniaan. USA ei ollut minun paikkani, mutta oli siellä ihmisiä joiden paikaksi se tuntui sopivan. Siinä mielessä kohde oli hyvä, että oli hyvä opiskella kieltä paljon, koska itse kurssit eivät olleet liian vaikeita, joten aikaa jäi kielen opiskelulle. Itse opin hyvin kieltä lukemalla kurssikirjat kannesta kanteen. Osta USAn sisäiset lennot USAn yhtiöiltä. Käytä myös vertaa.fi. Työskentely on mahdollista ja helppoa yliopistossa. USA ei ole mikään lintukoto, joten varsinkin naisten on syytä muistaa varovaisuus. Kentissä on kursseja oikikseen liittyen immateriaali-, työ-, lainkäyttö-, yhtiö-, rikos- ja perheoikeudesta. Varmasti on muitakin, mutta nuo tuli nyt mieleen. Jos ruokavalio on tärkeä asia, valitse asuinalueeksi campuksen ulkopuoli. Kv-toimisto on apuna aina, jos tulee ongelmia. Ja muista pitää tallessa I-20 ja passisi ja ole tarkka USAn sääntöjen kanssa, sillä poliisit ova tarkkoja säänönistä. Kaikki ei ole kuten Suomessa.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Tämä hoitui kyseisen kv-toimiston avulla mainiosti.
 

Opintoneuvonta

Minulla oli henkilökohtainen opintoneuvoja Sandy Baker. Hän hoiti myös lukuisten muiden vaihtareiden asioita.
 

Asuntoasiat

Yliopistossa oli oma campusasuntolasysteemi, joissa oli tarjolla satoja asuntoja jopa tuhansia. Näitä en suosittele ihmiselle, joka tarvitsee oman yksityisyyden ja haluaa ottaa vieraita vastaan. Minä vuokrasin omani campuksen ulkopuolelta paikasta nimeltä Allerton apartments ja voin suositella sitä. Hyviä campuksen ulkopuolella on myös Eagles landing. Näissä on tarpeelliset kalusteet kaikissa eli sänky, pöytä ja vaatekaappi.
 

Kirjasto

Yleensä kirjat ostetaan itse. Kirjasto toki löytyy, mutta siellä ei ole juurikaan kurssikirjoja. Ostaessa kirjoja suosittelen ostamaan netistä yhden julkaisun vanhemman kappaleen, joita saa erittäin edullisesti.
 

Atk-palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Joka paikka täynnä koneita, joita voi käyttää.
 

Ruokailu

Campuksella on oma ruokailuohjelmisto. Nämä ohjelmat ovat kalliita ja ruoka on pikaruokaa, joten itse tein ruoat itse. Huom. jos asut campuksella et voi laittaa ruokaa, sillä siellä ei ole helloja tai uuneja ollenkaan.
 

Kuinka paljon käyttit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

450€.
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Itse harrastin liikuntaa paljon, sillä siellä on hyvät liikuntapuitteet kuten laadukas kuntosali, kiipeilyseinä, uimapuoli, juoksurata, lentopallo/koripallokentät, squas, tennis, sulkapallo, rantalentopallokentät sekä muut vastaavat. Kentissä oli pieni keskusta, jossa oli kahviloita, baareja ja pubeja ym. Ostoskeskuksia löytyy kahdenkymmenen kilometrin säteellä ja siellä käy isoin kauppa. Isoja ruokakauppoja on kaikkialla ja myös pikaruokaloita. Opiskelijat viettävät runsaasti aikaa kotibileissä iltaisin. Tosin poliisi yleensä estää tälläisen toiminnan, koska USAn poliisit toimivat ilmeisesti provikkapalkalla. Kentissä on myös paljon järjestötoimintaa ja kv-tapaamisia opiskelijoiden kesken.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Kielitaito kehittyi hyvin ja itsenäistyminen syventyy tällaisilla matkoilla. Tapasin paljon ihmisiä eri kulttureista ja opin USAn elämänmenosta paljon. Profiilini kansainvälistyi hyvin. Hyvät atk-palvelut ja urheilumahdollisuudet olivat rautaa. Kv-tapaamisia oli myös runsaasti ja kirkko oli antelias huonekalujen suhteen. Sain sieltä sohvatuolin ja astioita ja leipägrillin. Sää oli Suomen säätä lämpimämpi. Hyvä kv-toimisto. Paljon opiskelijoita, joten yksinäistä ei pitäisi olla. Omien opintojen kautta opin USAn oikeusjärjestelmän pääpiirteet ja systeemin. Campuksen sisäinen bussi toimi hyvin. Käytin sitä päivittäin.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Kohde oli melko pieni kaupunki, jossa ei ollut julkista liikennettä pois kaupungista juuri lainkaan. Esim. kerran viikossa lähti bussi Clevelandiin, joka on 70 kilometrin päässä ja takaisinkuljetus olisi tapahtunut kaksi päivää myöhemmin. Tämän vuoksi oma auto olisi ehdoton, jos haluaa päästä edes kauppaan, sillä jalkakäytäviä löytyy vain kaupungin ytimestä. Muuten tiet ovat moottoriteitä ja vilkkaita maanteitä. Toiseksi kurssit eivät ole sisällöltään kovinkaan rikkaita. Itse en oppinut kursseilta juurikaan muuta kuin kieltä. Itse asiasisältö oli melko pelkistettyä. Toki kursseissa on sisältöä, mutta ei se ole niin rikasta kuin Lapin yliopistossa. Lakikielen sanastoni karttui tosin mainiosti ja se oli pääasia.