L'ecole de Design Nantes Atlantique, Ranska

vaihdon kesto: 6.10.2011-3.2.2012
opiskeluala: Industrial Product

Yleistä
Aloitimme koulun tiiviillä infopäivillä, joiden perään kävimme tiiviin workshop viikon. Sen aikana tehtiin useita pieniä ryhmätöitä, ihmiset oppivat tuntemaan toisensa ja saivat käsityksen kuinka projektit koulussa suoritetaan. Koulupäiviä oli normaalisti vain kolme viikossa, mutta ne olivat erittäin tiiviitä. Muutoin oli aikaa varattu omalle itsenäiselle työskentelylle, jota olikin sitten aika paljon. Vapaa-aikaa jäi myös muuhun, ja tekemisen mahdollisuudet olivat monipuoliset Nantesissa. Joulun jälkeen aloitimme taas lyhyellä workshop viikolla, se aktivoi taas työskentelyvauhtiin loman jäljiltä - teimme kokonaisen tuotemuotoiluprojektin 4 päivässä ammattimuotoilijan opastuksella. Vinkkinä voisin sanoa matkaan lähtijöille - varautukaa tekemään töitä ahkerasti ja ajoissa, silloin jää aikaa moneen muuhunkin mukavaan. Kannattaa tehdä muutakin kuin vain töitä, sillä mahdollisuus on ainutlaatuinen. Ranskan kielen taidosta on hyötyä!

Palvelut vaihtokohteessa:

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Tuutoriani en tavannut kertaakaan, eikä hän ottanut yhteyttä lainkaan kesällä laittamansa sähköpostin jälkeen. Muutoin moitteetonta, vaihtareista pidettiin erittäin hyvää huolta.

Opintoneuvonta

Meille kerrottiin tarkasti kurssien sisällöistä ja henkilökohtaista neuvontaa sai kysymällä.

Asuntoasiat
Hoituivat hyvin jo ennen vaihdon alkamista. Paikalle saapuessa koululta tuli henkilö avustamaan vuokrasopimuksissa ja vakuutusasioissa, ne hoituivat nopeasti..

Kirjasto
Oli lähellä ja sieltä löytyi tarvittavat kirjat, ranskan kurssille.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)
Tietokoneluokkia oli paljon ja niitä sai käyttää niiden ollessa vapaana. Melko usein ne olivat varattuja, mutta omalla koneella pääsi internetiin.

Ruokailu
Ok tasoista, hieman outoa ruokaa paikoitellen. Kylmät ruokailutilat ja vähän tilaa paikoitellen.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:
Niitä oli paljon. Itse hankin kuntosalikortin, kävin myös silloin tällöin uimassa ja lenkkeilemässä. Matkustelu, shoppailu, ruoanlaitto, konsertit.. Mitä vain saattoi keksiä.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Nantes on kaupunkina ihana ja sieltä on hyvät matkustusmahdollisuudet, paljon tekemistä ja näkemistä. Koulu oli kovatasoinen, opettajat alan ammattilaisia ja tilat miellyttävät.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Koulussa oli talviaikaan melko kylmä, lämmitys ei pelannut. Koulu teetti paikoitellen erittäin paljon töitä ja kurssimateriaalien hankkiminen ja maksaminen jäi omille harteille.