Lucerne University of Applied sciences and Arts, Sveitsi

vaihdon kesto: 4.9.09 - 29.1.10
opiskeluala: Design Management

Yleistä

Vaihto-opiskeluaika meni vauhdilla. Koulu oli tosiaan haasteellinen, eikä siellä jäänyt paljon aikaa muulle elämälle. Jos haluaa todella mennä opiskelemaan Design Managementia, niin sitten Luzern on oikea paikka. Näin opiskelun jälkeen tunnen todellakin oppineeni jotakin. Kannattaa valmistautua haastavaan oppimisympäristöön, jossa kilpaillaan ja halutaan olla parhaita. Sillälailla sitä myöskin oppii!

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Ihan hyvät oli koko ajan opiskelupalvelut, välillä hieman tylyä kommunikointia

Opintoneuvonta

Ystävällistä ja osaavaa

Asuntoasiat

Vaihto-opiskelijoille tarjottiin opiskelija-asuntoa ennen luzerniin tuloa, mutta kun ilmoitimme liian myöhään Luzerniin, asunnot olivat jo täynnä. jäimme sitten oman onnemme nojaan asuntoa etsiessä

Kirjasto

Ei ollut kirjastoa meidän rakennuksessa.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Ei ollut yleisiä tietokoneita kuin muutama, mutta kaikilla oli aina omat koneet mukana.

Ruokailu

Ei ollut ravintolaa, mutta tilat, joissa sai lämmittää ja syödä omat ruokansa.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Kävimme laskettelemassa muutaman kerran, joka oli mahtavaa. Vierailimme Luzernin yöelämässä melkein joka viikonloppu. Kävimme muissa Sveitsin kaupungeissa katselemassa. Matkustimme kerran viikonloppulomalla espanjassa.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Hyvä opetus, vaativat opettajat, englannin kieli, mukava ja kaunis kaupunki, keskeinen sijainti euroopassa, sveitsin alpit, mukavat ihmiset, vilkas yöelämä

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Kallis maa, pitkät ja raskaat koulupäivät, ei lomia, aikainen herätys