The University of Arizona , Yhdysvallat


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 06.01.09 - 15.5.09
opiskeluala: kansainväliset suhteet

 

Yleistä

Vaihto-opiskeluaikani oli mahtava kokemus, enemmän kuin koskaan osasin kuvitellakaan. Uuteen maahan ja sen kulttuurin tutustuminen oli kiehtovaa, ja etenkin matkustaminen maan sisällä. Opiskelu oli melko raskasta, paljon luettavaa, kirjoitettavaa, luentoja, kotitehtäviä ym. mihin Lapin yliopistossa en ole tottunut. Mutta kurssit olivat erittäin mielenkiintoisia ja hyodyllisiä, ja kielen kanssa ei ollut mitään ongelmia. Olisin kaivannut hieman enemmän vapaa-aikaa, koska sain paljon ihania uusia ystäviä joiden kanssa olisi ollut mukava viettää enemmänkin aikaa. Ja matkustaa enemmän, Yhdysvallat on niin valtava paikka, että mikään aika ei riitä kaiken näkemiseen ja kokemiseen, saati rahat. Olen erittäin tyytyväinen vaihtokokemuukseeni, valitsin Arizonan aika sattuman varaisesti, mutta en ole katunut sitä päivääkään. Avoin mieli ja iso matkabudjetti auttavat melkoisesti!

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Erittäin hyvä vastaanotto ja orientaatioviikko
 

Opintoneuvonta

Erittäin hyvä henkilokohtainen opintoneuvonta
 

Asuntoasiat

Piti hoitaa itse, mutta järjestyi hyvin. Yliopiston kv-asioiden toimisto lähetti etukäteen ilmoituksia vapaista asunnoista.
 

Kirjasto

Erittäin hyvä ja monipuolinen.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Hyvät kaikin puolin, atk-luokkia oli kaikkialla ja paljon asioita hoidettiin netin kautta mm. kurssimateriaalit ja osa kokeista.
 

Ruokailu

Kampus täynnä erilaisia ruokapaikkoja, paljon pikaruokaa mutta mahdollisuus omien eväiden lämmittämiseen.
 

Kuinka paljon käyttit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

800 euroa
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Paljon toimintaa kerhoja, tapahtumia, matkoja ym.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Iso ja monipuolinen yliopisto, mutta kuitenkin hallittavan kokoinen. Pääsääntoisesti lämmintä ja aurinkoista, aavikko, kaktukset ja vuoret mukavaa vaihtelua. Ihmiset ystävällisiä ja auttavaisia, erittäin helppo hoitaa asioita.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Opiskelu paljon koulumaisempaa, pakollinen läsnäolo ja paljon kotitehtäviä, pistareita ym. aikaa vievää. Amerikkalainen kulttuuri ja ihmiset ottivat välillä hermoon, tietämättömyys ja yltiö isänmaallisuus paikoin sietämätontä.