The University of Vermont, USA


opetuskieli: Englanti
vaihdon kesto: 12.02.2010-14.05.2010
opiskeluala: politiikkatieteetYleistä
Kaikin puolin hieno kokemus. USA ei ole kallis maa mutta kaikki mitä ostaa kampuksella on paljon kalliimpaa kuin muualla. Rahaa meni noin 1000€/kk kaikkineen. Jos ja kun asuu kampuksella kannattaa orientoitua aika holhoavaan järjestelmään. Myöskin asuinkaverit ovat aika nuoria, noin 18-21v. Ihmiset ovat kuitenkin ihania ja avuliaita.


Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Kv-palvelut olivat säälittävän huonot ottaen huomioon että vaihtokohteeni oli USA ja että kyseisen yliopiston järjestelmän odotin olevan huomattavasti parempi kuin esim. Venäjän jossa aiemmin olin vaihdossa. Kv-asioissa sotkettiin yliopiston tilinumerosta lähtien kaikki mahdollinen ja yksi ylityöllistetty kv-koordinaattori hoiti mielestäno hommansa huonosti jonka lisäksi kieltäytyin hoitamasta monia tehtäviä jotka hänelle käsittääkseni kuuluivat. Yliopisto, kv-toimistoa lukuunottamatta toimi kuitenkin todella hyvin ja professorit olivat erittäin mukavia ja paikkailivat hienosti tilanteita. Heidän ansioistaan asiat hoituivat hyvin. Tuutorointia oli satunnaisesti joillekin opiskelijoille, riippuen vähän tuutorin motivaatiosta. Minua ei tullut kukaan mihinkään vastaan vaikka sain ilmoituksen että tuutorini tapaa minut linja-auto asemalla. Englanninkielisessä maassa tämä ei kuitenkaan ollut ongelma koska taksin tilaaminen on aika helppoa. Suurempia ongelmia en kohdannut mutta itse sai aika lailla kaikki asiat selvittää. Orientaatio oli täysin turha, johtuen ehkä pääasiassa koordinaattorista, asiat selvisivät aikanaan muita teitä. Naurettavinta oli se, että TOEFL-testin tuloksia, joka oli EHDOTTOMASTI pakko suorittaa ei kukaan katsonut. Turhia kuluja opiskelijoille. Olin kovin pettynyt kv-puolen toimintaan mutta koska muu henkilökunta oli valtavan mukavaa jäi lukukaudesta erittäin hyvä muisto.

Opintoneuvonta
Ei juurikaan ollut. Mutta venäjän professori, jolla oli tapana ottaa "omat opiskelijat" siipiensä suojaan hoiti tämän asian minun kohdallani loistavasti. Venäläiseen tapaan lähetteli suosituskirjeita minusta kolleegoilleen ja setvi asiani puolestani - käski jopa vaihtaa joitakin kursseja joille olin "selvästi liian fiksu".

Asuntoasiat
Perusasuntola. Ruokaa ei tarvinnut tehdä mealplanin takia eikä asunnoissa ollut kyllä keittiötäkään. Jaoin sviittini 6 paikallisen kanssa - minulla oli oma huone. Asuntohakemuksessa sai tarkkaan määritellä mitä haluaa ja aika hyvin saikin sitten sellaisen asuntojärjestelyn kuin halusi. Kv-opiskelijat sijoitettiin tiettyyn siipeen joka oli yksi niistä parhaista yliopiston asuntoloista.

Kirjasto
Kattava ja toimi moitteettomasti. henkilökunta erittäin auttavaista ja ystävällistä. Auki puoltayötä myöten.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)
Kaikki toimi kuten suomessa. käyttivät pääasiassa MAcejä PCden sijaan. Langaton verkko koululla ja asuntoloissa ja piuhalla asuntoloissa myös todella nopea netti. kirjastossa kauhea määrä koneita joilla pystyi tekemään kouluhommia ja käyttämään nettiä.

Ruokailu
Toimi hyvin. Helppo järjestelmä eikä tosiaan tarvinut/voinut tehdä juuri itse ruokaa.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?
800

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Monipuoliset mahdollisuudet tehdä mitä vaan mieleen tulee. Yliopistolla kaikenlaisia klubeja ja ryhmiä uinnista steppaukseen. Luonto lähellä ja talvilajeja helppo harrastaa.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Järjestelmä toimi hyvin ja asiat hoituivat (lukuunottamatta kv-toimistoa). Ihania ihmisiä, mielenkiintoiset kurssit; työläät mutta eivät vaikeat. Asuntola ja vapaa-ajan aktiviteetit todella hyvät. Tykkäsin todella paljon.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Jossain määrin ylihuolehtiva koulutusjärjestelmä. Itse olin 24 ollessani vaihdossa - suosittelen vähän nuoremmilla koska paikalliset ovat 18-21 vuotiata asuntoloissa. Ehkä vähän liian lukiomainen järjestelmä. Kv-toimiston toiminta oli heikkoa.University of Vermont

opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 1.9.2009 - 19.12.2009
opiskeluala: kirjallisuus, politiikkatieteet, uskonto

 

Yleistä

Lukukausi University of Vermontissa oli todella antoisa. Ainoa vika oli se, että aika kului niin nopeasti. Lähtisin ehdottomasti vuodeksi, jos se vain olisi mahdollista! UVM vaati todella paljon kaikenlaisia papereita (rokotustodistukset, todistukset vakuutuksista, Toef -testi), mutta todellisuudessa kukaan ei kysellyt asiakirjojen perään. -passi ja viisumi (DS 2019 kaavake) -toefl -testi (jonka perään kukaan ei kysellyt) -riittävä vakuutus Suomessa -perusrokotukset (esimerkiksi Vermontissa oli pitkä rokotusten lista vaatimuksena, mutta itse en ottanut yhtään ylimääräistä vaikka vaihtareiden orientaatiossa UVM:ssä niin kehoitettiinkin tekemään) -riittävästi rahaa, jotta asumisen ja meal planin voi maksaa kertamaksuna (osissa maksaminenkin onnistuu, mutta vaatii rekisteröitymistä Student Financial Servicen listoille, joka hoitaa maksut osissa) -meal plan pakollinen (itse valitsin kaikista edullisimman, joka maksoi reilut 1000 dollaria ja oikeutti vastaavan rahamäärän kuluttamiseen yliopiston ruokaloissa, joissa perusaterian hinta oli 6-10 dollaria) Amerikkalaiset olivat todella ystävällisiä ja parasta Burlingtonissa oli hippihenkinen pikkukaupunkimeininki. Isoja ketjuja ei juuri näkynyt kaupungin keskustassa. Sen sijaan siellä oli paljon viihtyisiä kahviloita, levydivareita, second hand -liikkeitä ja indie leffoja näyttävä teatteri. Ihmiset olivat helposti lähestyttäviä ja kaikki olennainen oli yliopistolta kävely tai linja-automatkan päässä, mikä on USA:ssa harvinaista.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Osallistuin pakolliseen orientaatioon ennen opintojen alkua.
 

Kirjasto

Käytin erittäin korkeatasoista kirjastoa
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Tietokoneita oli paljon ja asuntolassa oli nettiyhteydet
 

Ruokailu

Pakollinen meal plan
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

500-600 dollaria
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Vapaa-aikaa oli melko vähän, mutta aika kului kavereiden kanssa, urheillessa ja matkustellessa.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Yliopistokaupunki oli pieni, joten erityisesti amerikkalaiseen autoilukulttuuriin nähden liikkuminen esimerkiksi bussilla oli todella helppoa (ja ilmaista opiskelikortilla). Kaupunki oli todella kaunis ja ilmasto mukava - kesä tuntui jatkuvan loputtomiin. Montreal, NYC ja Boston olivat kohtalaisen matkan päässä. Dormit olivat siistejä ja tykkäsin kämppiksistäni todella paljon. Yksi parhaista asioista olikin solu, jossa oli todella hyvä henki. Kurssit olivat todella erilaisia suomalaiseen yliopistoon nähden, mutta kiinnostavia ja laadukkaita. Yliopisto oli toimiva ja L&L -asuntolan sijainti loistava! Paikalliset ihmiset olivat mukavia ja helposti lähestyttäviä ja hippimeininki viehättävää!
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Pakollinen meal plan velvoitti syömään todella kallista ja epäterveellistä kouluruokaa. Kurssikirjat olivat kalliita. Muita huonoja puolia en keksi! 

University of Vermont, USA


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 25/08/07 - 09/05/08
opiskeluala: kasvatustiede

 

Yleistä

Opiskelin kursseja omasta pääaineestani ja joistain muista aineista. Useimmissa kursseissa opetus oli erittäin laadukasta ja professorit olivat erittäin avuliaita ja ymmärtäväisiä. Jotkut professorit jopa antoivat tukiopetusta, koska aluksi luentojen suuri tietomäärä englanniksi oli vaikeaa omaksua nopeasti. Asuntolan ilmapiiri oli mukava ja erittäin vaihtari-ystävällinen. Asuminen oli hintavaa (500 e/kk), mutta kokemus sinänsä. Lisäksi oli mukavaa ja käytännöllistä, että muut vaihtarit asuivat samassa asuntolassa. Suosittelen Living & Learning Centeriä asumiseen. Siellä voi lisäksi pyrkiä asumaan ohjelmaan, jossa on muita samanhenkisiä ihmisiä. Suosittelen tätä lämpimästi, ainakin minun ohjelmani muut asukkaat olivat erittäin mukavia. Vaihto-opiskelijat, jotka eivät pyri mihinkään erityiseen ohjelmaan, sijoitetaan todennäköisesti kuitenkin asumaan johonkin niistä.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Orientaatio oli hyvä.
 

Opintoneuvonta

OK.
 

Asuntoasiat

OK. Kampuksella asuminen oli kallista.
 

Kirjasto

OK.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

OK.
 

Ruokailu

OK.
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

UVM järjestää toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia opiskelijoille. Asuntola, jossa asuin (L/L Center) on erityisen aktiivinen järjestämään tempauksia opiskelijoiden viihdyttämiseksi. Burlingtonin keskusta tarjoaa mukavat mahdollisuudet shoppailuun, baareissa kiertelemiseen, ym hauskanpitoon.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Amerikkalainen kulttuuri. Vermontissa ihmiset on aivan erityisen ystävällisiä ja kiinnostuneita tutustumaan vaihto-opiskelijoihin. Asuntolassa asuessa on helppo tutustua muihin opiskelijoihin. Runsas kurssivalikoima.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Asuntolassa asuminen on kallista, ja ahdasta, jos ei saa omaa huonetta. Meal plan oli mielestäni liian kallis.

sivun alkuun