Universidad de Castilla la Mancha, Espanja

opiskeluala:
 taiteet

Yleistä

Vaihtoaikani muuttui lyhyemmäksi kuin alunperin oli tarkoitettu koska käteni murtui ja jouduin sairaslomalle ennen lähtöä. Olin siis vain reilun 3 kk paikassa. Mielestäni sain paljon irti jo siinä ajassa, sillä koulu ja kaupunki olivat pieniä ja helposti tutuksi tulevia. Kursseille meno oli hieman ongelmallista, sillä kurssit heillä olivat alkaneet jo syksyllä ja minä tulin kesken joulun jälkeen. Kävin katselemassa eri kursseilla missä saattaisin pärjätä (en osannut niin hyvin espanjaa ja harva puhui englantia koulussa). Kurssit olivat helpohkoja verrattuna tänne kouluun - sai varsin vapaasti tehdä mitä huvittaa ja tuoda vain työt palautepäivänä. Opettajat olivat hieman erikoisia (myöhästelivät ja olivat poissa eikä neuvoja ja kritiikkiä tullut paljoa). Kielitaiton olisi minulla pitänyt olla parempi ehdottomasti kun menin - mutta toisaalta opin aika paljon. Yliopiston tarjoama espanjan kurssi oli todella hyvä. Minulla oli muutamia espanjalaisia ystäviä (jotka olivat tunteneet muita koulustamme tulleita vaihtareita edellisenä vuotena). Kielen kanssa oli kuitenkin jonkin verran ongelmia. Erasmusopiskelijoiden kanssa olin aika paljon , mutta heihinkin tutustui sattumalta koska vaihtareille ei järjestetty mitään yhteisiä tapaamia tai ohjelmaa. Aika meni nopeasti ja oli opettavainen kaikin puolin - ei niinkään taitojen mutta oman elämänhallinnan kannalta.

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Jonkin verran sai tietoa ja apua, mutta oli paljon omillaan - enemmän kuin täällä.

Opintoneuvonta

Ei ollut tutoreita eikä ketään kuka olisi osannut neuvoa ennenkuin oppilailta saattoi kysellä jotain.

Asuntoasiat

Asunnon sain sinne mentyäni. Sen suhteen auttoivat kyllä mutta oli aika stressaavaa matkustaa uuteen maahan ilman tietoa kämpästä.

Kirjasto

En käyttänyt koulun kirjastoa. Kaupungin kirjasto oli hyvä.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Tietokoneita oli vähän ja taimivat huonosti.

Ruokailu

Söin ystävien kanssa kotona yhdessä. Kouluruokalumahdollisuudesta en tiennyt.

Kuinka paljon käyttit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

n. 500-600 €

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Pienessä kaupungissa niitä ei olut kuten isommissa mutta olimme paljon yhdessä ystävien kanssa - ulkoilimme, teimme ruokaa ja kävimme pienissä tapas - baareissa.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Sai tehdä vapaasti asioita omaan tahtiin- ei ollut aikatauluja kuten täällä (pitkän päälle laskisi motivaatioita mutta vaihtoajaksi ihan mukava vaihtrelu meidän kireään tahtiin). Kaupunki oli pieni, joten pääsi helposti sinuiksi paikan ja ihmisten kanssa.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Koulun opetuksen taso ei ollut vastaava. Useat opettajat myöhästelivät , olivat poissa ilmoittamatta ja opiskelijoiden oppiminen oli omalla vastuulla kokonaan. (nämä niiltä kursseilta joille minä satuin menemään. Tottakai oli hyviäkin kursseja). Tietoa kursseista eikä muunlaistakaan tuutorointia ollut. Oli aika omillaan.