Universidad del Salvador, USAL


opetuskieli: espanja
vaihdon kesto: 2.8. - 7.11.2009
opiskeluala: sosiologia

 

Yleistä

Opiskelin Universidad del Salvadorissa, Buenos Airesissa syyslukukauden ajan (paikallisen kevätlukukauden). Lähdin reissuun elokuun alussa ja palasin Suomeen tammikuussa. Osallistuin viidelle kurssille, joista yksi oli espanjan kielen kurssi ja muut kursseja yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta. Ryhmäkoot olivat pieniä, mikä oli hyvä sillä opettajat puhuivat todella nopeasti. Tentteihin oli osallistuttava samalla lailla kuin paikallistenkin. Yliopiston kv-toimisto järjesti paljon ohjelmaa vaihtareille kuten tutustumisjuhlan ja ekskursioita. Kaupunki oli upea ja sillä oli vaikka kuinka paljon kulttuuritarjontaa. Kaiken kaikkiaan todella positiivinen kokemus!

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Tuutorointi oli hyvin järjestetty, sillä kaikille vaihtareille oli määrätty oma kv-opiskelijatuutori. Oma tuutorini otti minuun yhteyttä jo ennen kuin saavuin Argentiinaan. Lisäksi kv-toimisto järjesti aluksi kaikille vaihtareille perusteellisen info-tilaisuuden, jossa kerrottiin kaikki mahdollinen oleskeluluvan hankkimisesta turvallisuus kysymyksiin. Vaihdon aikana sain vastauksen kaikkiin sähköpostitse lähettämiini kysymyksiin saman tien.
 

Opintoneuvonta

Opintoeneuvonta oli hieman hankalampaa, sillä Argentiinassa yhdellä kurssilla voi olla useampi eri opettaja, jotka myös työskentelevät useissa eri yliopistossa, joten sähköposteihin on melko turha odottaa vastausta luennoitsijoilta. Parasta oli kysyä suoraan luokassa opettajalta. USAL on yksityinen yliopisto, joten luokkakoot olivat pieniä ja näin ollen opettajan huomio oli helppo saada.
 

Asuntoasiat

Asuntoasioissa yliopisto ei auttanut muuten kuin antamalla vinkkejä, mistä niitä voi etsiä. Buenos Airesissa on kuitenkin suhteellisen helppo löytää lyhytaikainen vuokra-asunto, vaikkakin ulkomaalaiset maksavat huomattavasti enemmän kuin paikalliset. Kaupungissa on myös opiskelijoiden residenssejä, joissa majoitutaan useamman hengen huoneisiin, nämä ovat halpoja. Itse elelin alivuokralaisena kahdessa eri asunnossa paikallisten kanssa. Vuokra oli n.250 euroa kuussa. Löysin kyseiset asunnot internet ilmoitusten avulla.
 

Kirjasto

USAL:lla on kirjasto, mutta itse en käyttänyt kertaakaan sen palveluita. Kaikilla kursseilla materiaalit olivat erinäisiä monistepinkkoja, jotka opettajat jättivät tiedekunnan läheisiin kopiokiskoihin ja sieltä piti sitten käydä ostamassa kyseiset nivaskat.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Saimme yliopistolta sähköpostiosoitteen ja myös kurssivalinta täytyi tehdä netissä. Koulussa ei kuitenkaan ole langatonta nettiä eikä tietokoneita, joita voisi käyttää. Buenos Airesissa on kuitenkin melkein jokaisessa kadunkulmassa nettikahvila, joissa voi sekä kopioida että tulostaa, ja ne ovat edullisia. Lisäksi melkein kaikissa kahviloissa on ilmainen langaton netti.
 

Ruokailu

Yliopistoilla ei ole opiskelijaravintoloita. Tauoilla opiskelijat käyvät hakemassa kahvia ja croisantteja läheisista kioskeista, joita on joka paikassa. Halpoja ravintoloita on todella paljon, joten lounaspaikkaa ei tarvi kaukaa hakea.
 

Kuinka paljon käyttit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

500euroa
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Buenos Airesissa on todella paljon mahdollisuuksia harrastaa mitä tahansa. Kaupunki on hyvin kulttuuripainotteinen, joten teatteria, musiikkia ja kaiken maailman kulttuuritapahtumia riittää. Myös tangokursseille osallistumien on hyvin suosittua ulkomaalaisten keskuudessa.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Buenos Aires on valtava miljoonakaupunki, joten vaikka siellä on paljon ulkomaalaisia joudut silti väistämättä tekemisiin paikallisten kanssa. USAL:ssa kaikki vaihto-opiskelijat olivat hyvin motivoituneita harjoittelemaan ja oppimaan espanjan kieltä, joten puhuimme aina espanjaa vaihtareitten kesken. Lisäksi paikallisiin on melko helppo tutustua ja he ovat hyvin kiinnostuneita ulkomaalaisista ja kertovat mielellään omasta maastaan ja kulttuuristaan.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Joskus suurkaupungissa voi tulla yksinäinen olo. Lisäksi yliopisto on melko vaativa vaihtareiden suhteen, kursseja on suoritettava vähintään viisi, ja työmäärä oli välillä aika suuri, mutta siitäkin selvittiin. Lisäksi Argentiina on melkoinen byrokratian maa, joten monien asioiden hoitamiseen voi mennä paljon aikaa, mutta siihen tottuu ajallaan.


 

Universidad del Salvador, USAL

opetuskieli: espanja
vaihdon kesto: 01.03.08 - 01.01.09
opiskeluala: sosiologia

 

Yleistä

Minusta ainakin Euroopan ulkopuolella olleena vuosi on hyvä vaihtoaika. Näkisin, ettei 6kk ehdi kunnolla asettua ja tutustua maahan ja kulttuuriin. Vuodessa ehtii hyvin matkustella maassa lukukausien välissä, joka on oleellista jos haluaa tutustua niin suureen maahan kuin Argentiina. Ensimmäiset kuukaudet menee helposti tapoihin tutustumiseen ja tottumiseen. Asuntoja on paljon tarjolla ja hintataso vaikkakin noussut huimasti kokoajan on varsin taloudellinen. Tämäkin tosin riippuu missäpäin haluaa asua. Kuitenkin koska kyse on kimppa asumisesta niin kannattaa varautua, ettei heti ensimmäisellä löydä sitä parasta kämppähenkeä. Suuri ero opiskelussa suhteessa Suomen järjestelyihin on tentti kaudet. (loppu)Puolessavälissä lukukautta on ensimmäinen tenttikausi, jolloin tentitään kaikkien kurssien siihen mennessä opiskellut asiat ja parin viikon päästä tästä on lopputentit, jolloin tentti alueena on jo tentityt asiat sekä sen jälkeen käydyt asiat ja asiat joita ei ehditty käydä läpi luennoilla. Näin siis pariin viimeiseen viikkoon tiivistyy paljon tekemistä ja ensimmäisille kuukausille ei paljon mitään.
 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

tuutorointia ei ollut, orientaatio-ohjelma jos sitä siksi voi kutsua oli todella lyhyt.
 

Opintoneuvonta

Opintoneuvonta oli orientaation yhteydessä ja se oli varsin viitteellinen
 

Asuntoasiat

Hoidin itse
 

Kirjasto

En käyttänyt, mutta tälläinen kuullemma oli jossain
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Oli yksi tietokoneluokka laitoksessani, mutten vaivautunut hommaamaan salasanoja koska minulla oli LaY:n kannettava mukana ja kämpillä netti. Vaihtoyliopiston sähköpostiakaan en vaivautunut hankkimaan. Kummastakaaan atk palvelusta ei kauheasti mainostettu eikä saanut infoa.
 

Ruokailu

Ruokailu hoidettiin itse sitä ei yliopistossa ollut tarjolla.
 

Kuinka paljon käyttit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

600€
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Buenos Airesissa vapaa-ajan mahdollisuuksista ei ole pulaa. Tämä varsinkin kun elää Euroilla. Kulttuuri ja urheiluharrastuksia on vaikka millä mitalla. Tosin joidenkin harrastusten löytäminen voi olla pienen työn takana sikäli kun netistä ei löydy niin paljon infoa.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Kursseja oli runsaasti mistä valita ja niiden taso oli hyvä. Yliopisto oli hyvällä sijainnilla keskustan tuntumassa. Kanssaopiskelijoihin tutustui helposti vaikka mitään tapaamisia yliopiston puolelta ei järjestetty.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Yliopistolla ei ollu käyttännössäkatsoen lainkaan minkäänlaisia opiskelupalveluita ja laitoksen tilat ovat varsin vaatimattomat. Myöskään neuvontaa opiskeluun ja muihin käytännön asioihin ei saanut riittävästi.

 

Universidad del Salvador, Argentina

opetuskieli: espanja
vaihdon kesto: 1.3.08 - 07.11.08
opiskeluala: espanja, turismo/hoteleria, kursseja vaihto-opiskelijoille
 
 

Yleistä

Itselläni oli odotukset ehkä hieman liian korkealla Argentiinan ja Buenos Airesin suhteen. Odotin vaihtoa niin kovasti, etta kaupunki oli ehkä hienoinen pettymys, kun sinne saavuin ja siella olin elänyt. Ihmiset olivat todella monimutkaisia ja tuntui, että oli todella hankala "tehdä kavereita" paikallisten kanssa. Muuten kaikki OK yliopiston ja opiskelujen suhteen. Jotkut matkailun kurssit (matkailumaantiede jne.) olivat naurettavan helppoja ja taso huomattavasti matalampi mitä Suomessa. Toiset kurssit olivat puolestaan mielenkiintoisempia (etnologia, folklore). Espanjan opiskelu Buenos Airesissa on haastavaa, koska kieli on todella paljon erilainen mitä muissa espanjankielisissä maissa (kielioppi, sanat ja ääntäminen ihan erilaisia). Kaikenkaikkiaan vaihto oli mahtava kokemus ja opin todella paljon niin Argentiinan kuin koko Latinalaisen Amerikan ideoista, historiasta, kulttuurista jne. Mutta toisaalta olin hieman pettynyt vaihtokaupunkiin ja mikäli saisin valita uudelleen, en ehka menisi Buenos Airesiin vaan esim. Chileen tai Brasiliaan.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Minkäänlaista tuutorointia ei ollut. Orientaatio oli kahden päivän mittainen, jonka jälkeen kaikki olivat omillaan.
 

Opintoneuvonta

Sähköpostilla ja toimistossa.
 

Asuntoasiat

Itse hankittiin vuokrakämppä.
 

Kirjasto

Koululla oli kirjasto.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Kirjastossa oli pari konetta jota sai käyttää ilmaiseksi. Tajusin tämän kyllä vasta viimeisellä viikolla...
 

Ruokailu

Omalla kustannuksella. Yliopiston ravintoloita ei ollut.
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

400 euroa.
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Kaikkea mitä haluat! Kulttuuria, urheilua, elokuvia, ravintoloita, jne.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Kielen kohentuminen, kulttuuriin tutustuminen, uusien ihmisten tapaaminen ja uusien ideoiden esiintuleminen.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Paikalliset ihmiset olivat hieman "monimutkaisia"...