Universita Degli Studi di Genvoa


opetuskieli: Yksi kurssi englanniksi, muut italiaksi. Tentit sai alussa tehdä englanniksi, keväällä pystyin italiaksi. Proffessorit erittäöin joustavia vaihto-opiskelijoille.
vaihdon kesto: 22.8.08 - 1.7.09
opiskeluala: oikeustieet, kauppatieteet, kv-suhteet

 

Yleistä

Vaihto-aika oli ihanaa aikaa, en vaihtaisi yhtäkään päivää pois! Genovassa aurinko paistoi, ihmiset olivat ystävällisiä. italiassa ollessa kannattaa kuitenkin muistaa, että ihmiset huijjaavat, ja niin saat siis sinäkin! :) Genovassa on turvallista liikkua isoilla kaduilla, mutta pienimmiltä kaduilta kannattaa pysyä pois öiseen aikaan. Italia on kauniskaunis maa, jota kannattaa kiertää junilla. Italiassa on kolmea eri hintaluokkaista junaa, halvimmat ovat regionale junia, jotka ovat todella hitaita, mutta opiskeliabudjetille maan mainioita! Kielen oppii suhteellisen helposti, kun vain aolkaa sitä heti rohkeasti käyttämään. NAUTIKKAA!!
 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

kuului kuukauden mittainen italian kielen kurssi, asunnon hankinnassa auttamista, paikalliset opiskelijat tulivat mielellään tulkkaamaan, paljon opiskelijatapahtumia vaihto-opiskelijoille
 

Opintoneuvonta

ei ole
 

Asuntoasiat

asuntotoimisto SASS ( via balbi 22) autettiin etsimään asuntoa. Pieni kaaos koko ajan päällä, ei puhuta englantia. Täynnä opiskelijoita, joista aina joku osaa englantia ja alkaa tulkkaamaan.
 

Kirjasto

yliopiston kirjasto plus julkiset kirjastot. Tenttikirjoja yleensä vain yksi kappale, joten kopionti oli kovassa käytössä myös italiassa.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

OTK:lla mahtava atk luokka. Ilmastoitu, keskellä keskustaa. Salasanat saa kansainvälisten asioiden toimistolta. ( Via bensa)
 

Ruokailu

Mensa. Löytyy 5 eri osoitteesta ympäri Genovaa. ALkuruoka(pasta) Pääruoka (riisi, liha/kala/kana) Jälkiruoka (hedelmä/ vanukas) juoma (vesi/olut/ viini) opiskelijakortilla 3,5 euroa. Kortti täytyy käydä aktivoimassa ensin A.R.S.S.U:lla. Via balbi 28. Ravintoloissa syöminen halpaa joten mensalla ei tullut käytyä jos ei ollut asiaa yliopistolle.
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

600-800 €
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Genovassa on merenrantaa silmänkantamattomiin, joten kaikki vesi/merileikit, matkustaminen on hyvin edullista junilla, syöminen suuri osa italialaista kulttuuria, uimahallit, kuntosalit aika edullisia, puistot, erilaiset tapahtumat melkein joka viikko. Paljon kulttuuria ja historiaa.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

uusien kavereiden saanti ympäri maapalloa, uuden kielen oppiminen, vähän taukoa omista opinnoista, uuteen kulttuuriin tutustuminen, aloin arvostamaan enemmän Suomen koulutusjärjestelmää. Uuden motivaation saaminen opiskeluun.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Italiassa on koko ajan päällä hallittu kaaos, se käy hermoon jos on väsynyt. Opiskeluista italiassa en tiennyt juuri mitään, joten niistä olisi ollut kiva saada tietää etukäteen. Ajottainen rahapula