Universita degli Studi di Firenze, Italia


opetuskieli: italia
vaihdon kesto: 08.09.09 - 30.01.10
opiskeluala: Scienze Turistiche

 

Yleistä

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Erittäin sekavaa. Minkäänlaista vastaanottoa tai tuutorointia ei ollut. Jokaisen oli selvitettävä asiansa itse. Tiedekunnassani oli kaksi eri toimistoa vaihto-oppilaille, jotka olivat auki eri päivinä, vain n.10 tuntia viikossa. Useamman kerran lähdin varta vastaen yliopistolle toimittamaan jotain asiaa, todetakseni, että olinkin katsonut väärän toimiston aukioloajat. Firenzen kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijapalveluissa olisi toden totta parantamisen varaa. Mutta sitähän Italia on, ja onneksi en ollut yksin, vaan yhdessä toisten vaihto-oppilaiden kanssa selvitimme asioita ja jaoimme toisillemme informaatiota.
 

Opintoneuvonta

Opintoneuvonta oli olematonta, mutta professorit olivat ystävällisiä ja vastasivat yleensä varsin auliisti kysymyksiini.
 

Asuntoasiat

Minulla oli asunto jo Firenzeen tullessani. www.easystanza.it on erittäin hyvä italialainen asunnonvälityssivusto.
 

Kirjasto

Yliopistolla oli vähintäänkin yhtä monta kirjastoa, kuin tiedekuntiakin. Joihinkiin piti erkseen hommata kirjastokortti, joihinkin pääsi sisään ilman mitään korttia ja lainaaminenkin onnistui opiskelija "libretolla". Kirjastot olivat varsin siistejä ja toimivia.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Tiedekunnassani oli tietääkseni yksi atk-luokka. Siellä koneet olivat erittäin hitaita enkä käynytkään siellä muutoin kuin luennolla. Minulla oli asunnossani Internet-yhteys ja minulla oli oma tietokoneeni mukana. En siis suuremmalti yliopiston atk-palveluita kaivannutkaan. Tulostaminen ei ollut yliopistolla mahdollista, tulostamassa piti käydä erillisessä copy-barissa, joita kaupungissa oli paljon.
 

Ruokailu

Söin yliopiston ruokaloissa eli "mensoissa" päivittäin, joskus kahdestikin. 2,50€:lla sai niin alkuruoan, pääruoan, lisukkeen, leivän, salaatin, juoman ja jälkiruoankin. Jos jotain jätti annoksesta pois, hinta oli vieläkin edullisempi. Ruoka oli hyvää ja ruokaloiden aukiolo myös iltaisin helpotti suuresti kiireisten päivien syömistä.
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

600€
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Firenzen yliopistolla on monipuoliset ja edulliset liikuntaharrastusmahdollisuudet. Kävin koko vaihto-oleskeluni ajan karatessa 3krt/viikko ja maksoin koko lystistä yhteensä 50€. Firenzessä toimii myös aktiivinen Erasmus-järjestö, CDM, joka järjesti monenlaista ohjelmaa.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Firenze on kaunis kaupunki, joka tarjoaa valtavasti harrastusmahdollisuuksia. Matkustaminen muuallekin Italiaan on helppoa junalla tai vuokra-autolla. Firenze on siist ja turvallinen kaupunki verrattuna moneen muuhun Italian kaupunkiin.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Firenzessä on todella paljon ulkomaalaisia, vaihto-opiskelijoitakin on tuhansia/vuosi. Paikallisväestö ei ole järin kiinnostunut tutustumaan ulkomaalaisiin, toisin kuin muualla Italiassa. Kestää aikansa, ennen kuin paikallisiin tutustuu ja se lähes poikkeuksetta vaatii italiankielen taidon. Englantia puhutaan todella vähän siihen nähen, että kyseessä on suosittu turistikohde.
 

Università degli Studi di Firenze, Italia


opetuskieli: italia (englanti)
vaihdon kesto: 15.9 - 15.12.2008
opiskeluala: (kasvatustiede) economia

 

Yleistä

Vaihto-opiskelu aika oli mahtava kokemus ja sainkin mielestäni siitä irti sen mitä sinne lähdin hakemaan.alussa oli hankaluuksia sillä en osannut kovinkaan hyvin kohdemaan kieltä, eikä asuntoasioissa esimerkiksi saanut apua ulkopuolelta. kaikki järjestyi kuitenkin nopeasti kun paikan päälle meni ja alkoi ottamaan selvää asioista. sen jälkeen pääsi tutustumaan maahan kunnolla. ihmiset ovat ystävällisiä mutta hyvin erilaisia suomalaisiin verrattuna.kavereita oli helppo saada opiskelu piireistä,ihmisiä oli ympäri maailmaa. Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.) mitään vastaanottoa tai muuta infoa ei ollut järjestetty, itse sai ottaa selvää asioista. tuutorointia oli kun aloitti opiskelut ja heiltä sai tietoa esimerkiksi yhteisistä retkistä,illanvietoista ym Opintoneuvonta toimistossa Asuntoasiat itse täytyi etsiä vuokra-asunto Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.) yliopistossa oli koneita joita sai käyttää.en tutustunut niihin tarkemmin sillä käytin vain omaa kannettavaani Ruokailu yliopistolla oli ruokala josta oli mahdollista saada alennusta opiskelijakortilla,alueella oli lisäksi pari kahviota josta sai syötävää kuten sämpylöitä,jäätelöä,salaattia jne pienempään nälkään. Vapaa-ajan mahdollisuuksista: kaikkea löytyy. urheilua, elokuvia, shoppailua, kulttuuria.. Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet: uusiin ihmisiin tutustuminen, kielitaidon parantuminen, uusien asioiden näkeminen ja kokeminen Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet: asiat ovat epäjärjestyksessä,mikään ei toimi kuten ollaan totuttu Suomessa.kallis eläminen
 
 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

yliopistossa ei ollut minkäänlaista vastaanottoa, kun italiaan pääsi, piti itsekseen alkaa järjestelemään asioita.tuutorointia oli yliopistossa alkusyksystä, jossa sai tietoa opiskelijoiden yhteisistä retkistä, illanvietoista jne.muuta vaihto-opiskeluun liittyvää apua ei ollut järjestettynä.
 

Opintoneuvonta

opiskeluihin sai neuvoja jos halusi, aikaa ei ollut kuitenkaan yhdelle oppilaalle paljoa sillä kiirettä piti lukukauden alkaessa.
 

Asuntoasiat

asunto asioissa täytyi olla omatoiminen, apua siihen ei saanut ennakkoon. yliopiston nettisivuilla oli joitakin maili osoitteita joista kysellä hostelleja tai asuntoja. nekään eivät tainneet olla aivan ajallaan sillä yhtä asuntotoimistoa etsiessäni paljastui ettei siinä osoitteessa sellaista ollut.maileihin vastattiin hitaasti jos ollenkaan joten pikaista apua niistä ei saanut.löysin asunnon kuitenkin nopeasti kun pääsin paikan päälle.
 

Kirjasto

kirjasto oli joka tiedekunnalla erikseen, kirjoja ei saanut lainata mutta niitä oli mahdollista kopioida
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

käytin vain omaa konetta mutta yliopistolla oli koneita joissa nettiin pääsi halutessaan
 

Ruokailu

opiskelija ruokailu oli mahdollinen, alennuksen sai opiskelijakortilla
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

vuokrat olivat todella kalliita.rahaa kului paljon sillä matkustelin muualla maassa aika paljon.olin lyhyen aikaa vaihdossa joten halusin siinä aikana tehdä mahdollisimman paljon
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

yliopistolla oli opiskelija liikuntaa mutta paikka oli niin kaukana etten itse ottanut osaa niille. otin kotini läheltä kuntosalilta kortin jossa kävin urheilemassa. nähtävää oli firenzessä paljon joten vapaa-ajan vietto ongelmia ei ollut
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

paljon nähtävää.upea kulttuuri.kavereita oli helppo saada opiskelu piireistä
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

epäjärjestys.rahan kanssa sai olla tarkkana,eri maalaisilta yritettiin vedättää jollei pitänyt lukua vaihtorahoista.kallis eläminen