Universita Degli Studi di Torino, Italia

opetuskieli: Osallistuin englanninkielisille kursseille.
vaihdon kesto: 25.08.2009-19.12.2009
opiskeluala: economics

 

Yleistä

Lähdin matkaan elokuun loppupuolella, asunnosta ei matkalle lähtiessä ollut vielä tietoakaan, mutta hostelli oli valmiiksi varattuna. Ensi töikseni aloin hommaamaan asuntoa, joka aluksi tuntui melko haasteelliselta, sillä Italiassa on harvinaista vuokrata asuntoja alle puoleksi vuodeksi. Italialaisen ystäväni avustuksella se kuintekin löytyi ja suurin huolista oli pois mielestä. Opiskelu alkoi vasta syyskuun puolen välin jälkeen, joten minulle jäi aikaa tutustua uuteen kaupunkiini sekä matkustella ympäriinsä. Itse en puhunut kieltä, mutta rohkeudella ja avoimella mielellä kaikista tilanteista selvittiin. Koulun alettua tutustuin uusiin ihmisiin ja opiskelukin sujui hyvin, sillä opetuskieli oli englanti. Professoreiden englannin kielen taito oli kohtalaista, ja opetuksen sisältö mielekästä, tosin akateemisuus ei ollut samalla tasolla kuin Suomessa. Ihanaa maa, ihania ihmisiä ja paljon upeita kokemuksia. Suosittelen!

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Lähes olemattomat. Orientaatio käsitti yhden päivän (tunnin) tiedotustilaisuuden käytännönjärjestelyistä. Ei tuutorointia, vastaanotto-sereomonia oli noin kuukausi saapumisen jälkeen.

Opintoneuvonta

Neuvontaa sai, jos oli itse aktiivinen.

Asuntoasiat

Asunto tuli järjestää itse. Asunnonvälitystoimistot eivät pystyneet auttamaan, sillä heillä ei ollut tarjota asuntoja vuokralle alle puoleksi vuodeksi. Täytyy itse olla hyvin aktiivinen.

Kirjasto

Löytyi, mutta käytännössä sen käyttäminen oli monimutkaista ja haastavaa sen byrokraattisten toimenpiteiden vuoksi. Onnistui kyllä, mutta vaatii aikaa ja hermoja.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Toimi hyvin.

Ruokailu

Itse järjestetty, käytännössä söimme päivittäin yliopiston ulkopuolella.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

800 €

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Suuressa kaupungissa tapahtuu paljon ympäri kaupunkia. Matkustelimme paljon sekä järjestimme ystävien kanssa paljon tapaamisia keskenämme. Omalla aktiivisuudella valtava merkitys, kukaan ei tule kotoa hakemaan, mutta olemalla aktiivinen ei varmasti tarvi miettiä vapaa-ajan ongelmia. Tylsää ei ollut koskaan 4 kk aikana.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Kaunis kaunis kaupunki, jossa tapahtuu paljon! Ihmiset ovat ystävällisiä, opiskelu ja eläminen onnistuu, vaikkei puhuisi kieltä, helppo matkustella ympäri eurooppaa, ihana ilmasto, paljon vaihto-opiskelijoita. Elämäni parhaat 4 kuukautta!

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Mikäli ei ole avoin ja aktiivinen, voi olla ongelmia esim. asunnon yms. muiden käytännön asioiden järjestämisessä. Ujot ja hiljaiset saattavat syrjäytyä, sillä yliopisto ei ole niin aktiivinen vapaa-ajan toiminnassa kuin esim. Suomessa ja opiskelija-asuntoloita ei ole, jossa muita opiskelijoita voisi tavata.