Universitat Autonoma de Barcelona, Escuela Massana, Espanja

 

opetuskieli: espanja
vaihdon kesto: 15.10.07 - 31.03.08
opiskeluala: Teollinen muotoilu

 

Yleistä

Barcelona on kyllä hieno kaupunki. Sen sijaan Escola Massanaa en suosittele. Ehkä sieltä voisi löytyä joku parempi koulu, koska niitä kyllä on olemassa. Käytännön vinkkejä voin antaa asunnon etsimisestä. Tärkein lienee: 1. puhu sujuvaa espanjaa 2. ole todella ajoissa liikentessä 3. verkostoidu ja ole rohkea.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Yksi tervetulias tilaisuus ja sen jälkeen olet omillasi.
 

Opintoneuvonta

Jos puhut sujuvaa espanjaa, ja jaksat kysyä ja kysyä, niin toimii. Valtava määrä oma-aloitteellisuutta.
 

Asuntoasiat

Koulu ei auta valitettavasti yhtään ja Barcelonan asuntotilanne on todella huono tällä hetkellä. Kaiken kukkuraksi vaihtarit saapuu kouluun silloin kun kevätlukukausi on ollut meneillää jo parisen viikkoa eli myös kaikki kämpät on aika kiven alla.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Atk-luokka lukittu, oma läppäri paras. Ei wlan-verkkoa.
 

Ruokailu

Perusautomaatit aulassa, isompaan nälkään sitten johonkin kadun ravitsemusliikeeseen joita kyllä riittää. Tosin hinnat katossa turistien myötä.
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Barcelonassa kyllä riittää tekemistä. Kulttuuria, jalkapalloa, näyttelyitä jne... Itse kävin myös Andorrassa lumilautailemassa muutamaan otteeseen, kun tuli lunta ikävä.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

rento meno, hyvä ilmasto, espanjan kielen treenaus, uudet ihmiset, käsin tekemisen meininki.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Huono koulu, huono opetus, olematon tuutorointi vaihtareille. CFGS koulujärjestelmä on muuttunut 5-vuotisesta kolmivuotiseksi, eli käytännössä kaksi vuotiseksi, koska kolmas vuosi on itsenäinen. Eli neljännen vuoden opiskelijan on hieman vaikeaa saada mitään varteenotettavaa koulusta. Enkä ymmärrä mitä tekemistä tuolla koululla on yliopiston kanssa. Myös muut vaihtarit muista maista olivat hyvin pettyneitä paikkaan.