University of Cyprus  

opetuskieli: englanti ja kreikka
vaihdon kesto: kevät 2006
opiskeluala: kasvatustiede

Kursseista osallistuin kreikan kielen peruskurssille, joka opettettiin englanniksi, englannin tunnit olivat englanniksi ja musiikin opetus kreikaksi ja osittíttain englanniksi. Tuutorointia ei ollut. Vastaanotto oli mukava, tosin itse joutui hoitamaan kaiken mahdollisen. Orientaatiota ei ollut, ainostaan kreikan kielen intensiivikurssi jos siihen halusi osallistua. Opintoneuvonnan taso oli heikkoa. Kukaan ei oikein tiennyt mistään mitään.

Asuntotoimisto hoiti hommansa hyvin. Ainoastaan lämmituksen kanssa oli pieniä ongelmia ja asunto muuttui aluksi ilmoitetusta toiseen. ATK -palvelut oli todella hyvää ja helppoa. Mahdollisuus kirjastossa ja tietokoneluokassa. Kirjastosta sai myös lainaan henkilötodistusta vastaan wireless-kortin jos omisti kannettan tietokoneen. Koululla on langaton verkko joka paikassa. Ruokala on hyvä, ainostaan ruoka on KALLISTA.

Vapaa-ajasta
URHEILU: punttisali, urheilukenttä, puisto.
ILLAT: baareja, pubeja ja kahvilota liikaa.
MUU: Erasmuskerhon retki, toimi todella huonosti. Vaihtoopiskelijoiden omat illanistujaiset ja bileet, loistavaa!

Plussaa:Ilmasto, kaverit, näkemistä löytyy. mm. egypti, israel, libanon lähellä jos saarella pitkästyy.

Miinusta:Turistisaari, hinnat todella kalliita, pieni paikka. Jotkut kurssit voivat tulla todella kalliiksi kirjojen hankinnan takia.

Loppujen lopuksi lähteminen oli helppoa. Suurin ongelma oli lomakkeiden täyttäminen, etenkin niiden epäselvyys ja kurssien löytäminen mitä voi mahollisesti opiskella. muuten helppoa.Yhdet elämän parhaat kuukaudet! Opiskelija vaihto kannattaa. Paikalla ei varmasti niin suurta väliä ole, uudessa paikassa on aina erilaista kuin rollossa. Joka paikassa on vaihtareita, eli et tule olemaan yxin. Jos mahdollista lähde yxin. Alku voi olla hankalaa, mutta varmaan antaa alun selviytymisen jälkeen todella paljon, etenkin kielen kehittymisen kannalta.