University of Iceland, Islantiopetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 29.8.11-16.12.11
opiskeluala: Kasvatustieteet

Yleistä
Luonto on uskomaton ja näkemistä riittää. Vaikka maa on pieni ja Reykjavík siinä samalla myös, niin kuitenkin maan pääkaupungissa on suuren kaupungin tuntu. Paljon tapahtumia esim, Reykjavik International Film Festival ja Iceland Airwaves musiikki festivaalit. Ihanaa musiikkia ja monissa ravintoloissa hinta-laatu suhde kohdallaan. Kannattaa käydä Akureyrissä ja maksaa päivän reissu pohjoisen luontoon. Mahtavia maisemia ja kokemuksia. Islanti on maa jonne ei välttämättä koskaan muuten tulisi lähdettyä mutta vaihdon kautta oppii tuntemaan tuon eksottisen ja ehkä hieman syrjäisen tuliperäisen saaren hyvin ja ihastuu varmasti elämänmenon ja Reykjavikin sykkeeseen. Vaikka jotkut asiat saattaa ärsyttääkin niin silti niitä jää kaipaamaan kun sieltä pois lähtee. Islannista tuli minun toinen kotini, jonne takuu varmasti palaan uudelleen ja uudelleen. Lisää vinkkejä Islantiin vaihtoon lähtevälle tai vain sinne matkustavalle löytyy meidän blogista http://www.reykjavik105.blogspot.com/

Palvelut vaihtokohteessa:

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Tuutorointi eli sikäläinen Buddy system oli todella huono. Monien buddyt eivät ottaneet vaihtareihin yhteyttä ollenkaan ja osalla kuten myös minulla buddyt olivat hyvin epäaktiivisia yhteydenpidossa. Ei minkäänlaista tutustumispäivää tms. vaihtareille ja vaihto-opiskelijat hyvin eristyksistä paikallisista opiskelijoista. Orientaatiot ja kv-henkilökunta mukavia ja informatiivisia.

Opintoneuvonta
Henkilökunta opintoneuvonnassa joustavaa ja avuliasta.

Asuntoasiat
Yliopisto antoi listan asunnoista joihin sai ottaa yhteyttä. Saatiin kiva kämppä hyvältä paikalta mutta vuokraemäntä oli epäasiallinen.

Kirjasto
En käyttänyt montaa kertaa mutta aika sekava mutta iso.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Tietokoneluokka oli jokaisella campuksella mutta yliopiston kokoon nähden liian pieniä ja vähän koneita. Sähköposti, moodle ja ugla(paikallinen oodi) suht selkeitä mutta kaatui tuon tuosta eikä se toiminut kellään koko yliopistossa.

Ruokailu
Kallista ja aika epäterveellistä.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?
n. 600€

Vapaa-ajan mahdollisuuksista
Yliopistolla oli liikuntamahdollisuudet kait aika hyvät, mutta vaihtareille niistä ei erityisemmin kerrottu eikä niihin kannustettu. Erasmus opiskelijajärjestö järjesti bileitä mutta ei ollut erityisen kiinnostavia. Kuitenkin itse, kun oli aktiivinen, löysi paljon kiinnostavaa tekemistä mm. elokuvat, konsertit, kivoja kahviloita, baareja ja mikä parhainta Islannin luonto oli niin hieno ja monipuolinen että siellä tuli paljon oltua. Vuokrasi vain auton ja lähti reissuun! Myös kv-toimisto ja Erasmus opiskelijajärjestö järjestivät reissuja Reykjavíkin ulkopuolelle katsomaan hienoja paikkoja mm. jäätiköille ja vesiputouksille.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet
Kaunis ja monimuotoinen luonto, vapaa-ajan aktiviteetit, mielenkiintoiset kurssit, ihan hyvä opetus, osa opettajista hyvin ammattitaitoisia, kansainvälinen ilmapiiri.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet

Kalleus mm ruoka, huono valikoima ruuassa (epäterveellistä), tylyt ihmiset, mielenkiinnottomuus erityisesti yliopiston opiskelijoilla tutustua vaihtareihin, hitaus.