University of Nottingham, Iso-Britannia

opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 26.9.2011 - 22.6.2012
opiskeluala: oikeustieteet

Yleistä
University of Nottingham sopii kohteena opiskelijalle, joka todella haluaa lähteä opiskelemaan ja kehittämään Englantiaan. Niin sanotuksi akateemiseksi lomaksi Nottingham on melko tylsä kohde. Kaikki opintoihin liittyvä oli järjestetty ensiluokkaisesti. Kursseja on tarjolla todella paljon ja kaikki kurssit ovat erittäin tasokkaita. Yliopisto järjestää luentoja ja seminaareja, jonka lisäksi on paljon luettavaa ja suullisia kuulusteluja sekä noin 120 sivua kirjoitettavaa. Mikäli haluat harrastaa jotain Nottinghamissa, yliopistolla on urheilujoukkueita lähes lajiin kuin lajiin. Itse liityin golfjoukkueeseen. Yliopistolla on myös oma pubi, joka tuo valoa sateisiin iltoihin. Yliopiston kirjasto on auki 24/7, mikä osoittautui todella hyödylliseksi aina deadlinen lähestyessä.

Palvelut vaihtokohteessa:

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)
Kaikki oli järjestetty ensiluokkaisesti. Sain aina sähköpostilla täydelliset ohjeet, kun tarvitsin apua.

Opintoneuvonta
Opintoneuvonta oli hieman oppiainekohtaista. Toisilta opettajilta sai parempaa neuvontaa kuin toisilta.

Asuntoasiat
Asunto oli kallis, mutta tasoltaan välttävä. Asuin seitsemän hengen solussa ja se oli juuri sellaista kuin ajattelinkin.

Kirjasto
Kirjasto oli erinomainen. Kirjoja oli riittämiin.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)
Hyvin toimi.

Ruokailu
Kallista, mutta hyvää ruokaa. Yksi ateria maksoi 8,5 euroa, joten päivän aterioihin yliopistolla upposi 17 euroa päivässä. Ruoka tosin oli tasokasta.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?
2000€

Vapaa-ajan mahdollisuuksista
Mahdollisuuksia Nottinghamissa todellakin on jos vain opinnoiltaan ehtii. Yliopistolla on useita Societyja, joissa voit harrastaa lähes mitä tahansa. Societyja on aina jääkiekkojoukkueista oluen ja viskin maisteluun.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet
Opetuksen taso. Olen todella kiitollinen, että sain opiskella ihan oikeassa yliopistossa. Kurssit olivat tasokkaita ja niissä oli paljon valinnanvaraa.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet

Asumiskustannukset ovat kalliit. Asunto on käytännössä pakko ottaa yliopistolta (muihin asuntoihin tehdään murtoja jatkuvasti). Kaupunki on myös hieman vaarallinen, monet vaihto-opiskelijoista ryöstettiin tai pahoinpideltiin.University of Nottingham, Iso-Britannia


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 18.1.2010-18.6.2010
opiskeluala: Law


Yleistä
Positiivinen kokemus. Henkilökunta on ystävällistä, mutta opiskelijatuutorit puuttuvat. Johonkin/joihinkin kerhoihin kannattaa liittyä, niiden kautta saa enemmän irti vaihdosta. Asuntoasiaa kannattaa harkita, itselle kokemus yksityisessä asunnossa ei ollut positiivinen. Tämä oli tosin ainoa negatiivinen asia. Suomalaisia en juurikaan nähnyt, joten englantia tuli käytettyä ahkerasti.


Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)
Opettajatuutorointi oli hyvää, sen sijaan suurin puute oli opiskelijatuutoreiden puute. Tämä vaikeutti käytännön asioiden esim. ruokailujen ym. selville saamista. Esim. Lapin yliopistossahan on erikseen tuutorit myös kv-opiskelijoille.

Opintoneuvonta
Oli saatavilla ja riittävää.

Asuntoasiat
Järjestyivät vaihdossa olleen kaverin kautta. Jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä kannattanut hakea yliopiston asuntolaan. Asunto oli melko kallis, eikä yhteistyö esim. siivousasioissa toiminut kämppisten kanssa. Asunnon sijainti oli kyllä hyvä.

Kirjasto
Oli hyvä.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)
Toimivat kirjastolla. Asunnolla langaton netti.

Ruokailu
Yliopistolla erilaisia ruokailumahdollisuuksia. Ehkä vähän yksipuolista, muttei niin pahaa kuin väitetään. Hintataso kalliimpi verrattuna suomalaiseen opiskelijaruokaan.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?
Ehkä noin yhdeksän sataa euroa

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:
Nottinghamissa on noin 300 000 asukasta. Yöelämä vilkasta, yliopistolla opiskelijoita 20 000. Paljon erilaisia yhdistyksiä ja kerhoja, joista ainakin muutamaan kannattaa liittyä. Itse liityin yliopiston softball-kerhoon. Pubeja ja ravintoloita löytyy ja tietenkin linna.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:
Kokemus, opetus, ilmapiiri jne. Periaatteessa kaikki asuntoa lukuunottamatta.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:
Asuminen. Suosittelen hakemaan yliopiston asuntolaa yksityisen sijaan. Tosin kuulin myös positiivisia kommentteja "private accommodationista". Paljon riippuu kämppäkavereista. Asuntolat ovat soluja, yksityisiltä voi saada yksiöitä, mutta ne ovat joko kalliita tai kaukana kaikesta.

 

 


The University of Nottingham, Iso-Britannia

 
opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 16.9.2008 - 29.5.2009
opiskeluala: oikeustiede
 
 

Yleistä

Vaihto-opiskeluaika oli ehdottomasti unohtumaton ja ainutkertainen kokemus. Opiskeleminen Suomen ulkopuolella toi mukanaan laajan ystäväpiirin ympäri maailmaa ja kartutti runsaasti kielitaitoa sekä kiinnostusta muita kulttureja kohtaan. Kun saavuin kohdeyliopistooni, oli siellä järjestetty tutustumisviikko ulkomaisille opiskelijoille, joka oli oikein hyödyllinen ja jonka aikana jo ehti tutustua muihin opiskelijoihin. Opetus oli erittäin korkealuokkaista, sillä opetus koostui luentojen lisäksi pienryhmäopetuksesta sekä esseiden kirjoittamisesta, jonka avulla kehitin oman alani tekstin kirjoittamistaitoa vieraalla kielellä paljon enemmän kuin mitä aiemmin on ollut mahdollista. Asuminen kohdemaassani oli melko kallista asuntojen tasoon nähden, mutta uskon tämän rahallisen panostuksen olleen kannattavaa, sillä yliopistolla itsellään oli niin paljon annettavaa. Tutustuin paljon vaihto-opiskelijoiden lisäksi tutkinto-opiskelijoihin,sillä heitäkin oli lukuisia ulkomaisia opiskelijoita. Heidän kauttaan tutustuin myös paikallisiin ihmisiin. Kohdemaani on ehkä paras vaihtokohde juuri siksi, että siellä opiskelee niin paljon ulkomaisia opiskelijoita,että yhden vuoden aikana oppii näkemään js kokemaan useita eri kulttuureja. Suosittelen myös ehdottomasti panostamaan vapaa-ajan lisäksi myös opiskeluun,sillä koin opetuksen olleen erittäin hyvää ja antoisaa. Suosittelen myös matkustelua Englannista Eurooppaan sillä lentoliput olivat tosi halpoja suoraan Nottinghamista.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Kohdemaani kv-sihteeri oli erittäin ystävällinen ja auttavainen. Sain informaatiota riittävästi paikan päällä. Vastaanotto oli lämmin ja koin olevani tervetullut.
 

Opintoneuvonta

Olisi voinut saada enemmän.
 

Asuntoasiat

En saanut riittävästi informaatiota eikä asuntokohteita ollut enää paljon jäljellä kun sain hyväksymiskirjeen.
 

Kirjasto

Erittäin tasokas.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Aluksi oli ongelmia tunnusten saamisessa, mutta sen jälkeen tietokone toimi melko moitteettomasti.
 

Ruokailu

Ruokailu oli melko heikosti järjestetty yliopistolla.
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

800
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Niitä oli paljon,sillä yliopistolla toimi lukuisia harrastuskerhoja ja muita järjestöjä. Sosiaalista toimintaa oli jokaiselle päivälle, lisäksi järjestettiin reissuja eri kaupunkeihin.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Kieli, monikulttuurisuus, ihmiset sekä yliopiston henkilökunta. Korkeatasoinen opetus sekä moninaiset vapaa-ajanviettomahdollisuudet.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Ruoka sekä kallis asuminen.
University of Nottingham, Iso-Britannia


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 21.09.09 - 23.01.10
opiskeluala: Oikeustieteet

 

Yleistä

Nottingham kaupunkina on hyvin miellyttävä ja yliopisto-opetus on ensiluokkaista. Yliopisto on hyvin kansainvälinen ja tutustuminen toisiin opiskelijoihin helppoa. Suosittelen asunnon hakemista yliopiston self-catered asuntoloista, mikä on huomattavasti helpompi asumismuoto verrattuna yksityiseltä vuokrattavaan asuntoon. Yksityiseltä vuokratussa asunnossa lisäkuluja tulee mm. council taxista, kaasu-, sähkö-, vesi- ja internetlaskuista, jotka ovat kohtuullisen korkeita. Vaikka kielenä on englanti, opiskelu teettää kovasti työtä ja itse neljännen vuosikurssin opiskelijana valitsin suosittelun mukaisesti undergraduate-moduuleita. Hyvänä kurssina suosittelen myös Academic Writing -kokonaisuutta. Englannissa matkustus on halpaa, mikäli matkaliput ostaa hyvissä ajoin etukäteen. Bussiaikataulut ja -liput löytyvät osoitteesta http://www.nationalexpress.com/home.aspx ja juna-aikataulut ja -liput vastaavasti http://www.nationalrail.co.uk/. Vaihto-opiskelu kokemuksena oli äärimmmäisen antoisa ja suosittelen vaihtoa kaikille.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Opiskelijatutorointia ei ollut järjestetty. Kaikille oli nimetty opettajatutor, mutta järjestely oli lähinnä nimellinen. Ensimmäisen päivän informaatiotilaisuuteen oli pakattu kaikki asia, mutta koska informaatiota tuli kerralla niin paljon, meni siitä myös paljon ohi.
 

Opintoneuvonta

Opintoneuvonta oli hyvin järjestetty.
 

Asuntoasiat

Asuntolat täyttyivät nopeasti ja asumismuoto yliopiston kampuksessa oli hyvin kallis. Jouduin hankkimaan asunnon yksityisiltä markkinoilta, mihin liittyi muutamia ongelmia.
 

Kirjasto

Kirjaston käyttöä ei opastettu, mutta kirjasto itsessään oli hyvin kattava ja palvelut toimivia.
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Atk-palveluihin ei saanut yliopiston puolesta minkäänlaista perehdytystä, mikä olisi ollut tarpeen. Kurssimateriaali, sähköposti, kirjastopalvelut ja muut olivat kaikki viikkoja ulottumattomissani, sillä en tiennyt kuinka niihin pääsee käsiksi.
 

Ruokailu

Valmistin ruoan aina kotona, sillä kouluruoka oli suhteessa kallista ja epäterveellistä.
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

700 €
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Yliopistolla yli hyvin laaja tarjonta harrastusmahdollisuuksia, joihin osallistuminen oli edullista. Vapaa-ajan vietto oli muutenkin edullisempaa Englannissa Suomeen verrattuna: esim. elokuvissa käynti opiskelijakortilla 3,5 puntaa, erikoiskahvi kahvilassa 2 puntaa jne. Matkailu Englannissa junalla ja bussilla on edullista, mikäli matkat varaa etukäteen hyvissä ajoin (esim. Nottingham - Lontoo - Nottingham linja-autolla yhteensä 10 puntaa).
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Opetus oli hyvin laadukasta ja yliopisto oli kansainvälinen. Kaupunki oli hyvin miellyttävä ja Nottinghamissa sijaitsee myös Ryanairin lentokenttä. Ihmiset Englannissa ovat hyvin ystävällisiä ja sää on sisämaassa yllättävän hyvä.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Ei opiskelijatutorointia eli asiat joutuu selvittämään pitkälti yksin. 

University of Nottingham, Iso-Britannia


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 1.10.2008 - 31.12.2008
opiskeluala: oikeustiede

 

Yleistä

Hyvä reissu. Lämpimiä villavaatteita mukaan.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Oli hyvin järjestetty
 

Opintoneuvonta

Oli ok
 

Asuntoasiat

Nottinghamissa on helppo hankkia asunto vapailta-asuntomarkkinoilta. Yliopiston asunnot olivat kalliita ja tuli tehdä etukäteen pitkät määräaikaiset sopimukset.
 

Kirjasto

Hyvä
 

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Toimi
 

Ruokailu

Kallista ja epäterveellistä. Ei ollut suomalaistyyppistä opiskeljaruokalaa.
 

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

700,00
 

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Hyvä liikuntakeskus (maksullinen)
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Hyvä opetus
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Asunto kylmä.
 

University of Nottingham, Iso-Britannia


opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 18.9.2005 - 16.6.2006
opiskeluala: oikeustiede

 

Yleistä

Ensimmäiseksi: kannattaa lähteä vaihtoon! Vietin Nottinghamissa Iso-Britanniassa yhdeksän kuukautta. Opiskelin 8 moduulia (neljä syksyllä ja neljä keväällä). Tämä sama määrä vaaditaan yliopiston omilta opiskelijoilta. Luentojen lisäksi opiskelijat osallistuvat pakolliseen pienryhmäopetukseen, jossa keskustellaan etukäteen annetuista aiheista.

Tutorit vaativat, että kaikki osallistuvat keskusteluun. Huhtikuussa yliopistoilla on kuukauden mittainen loma. Opiskelu muistuttaa enemmän suomalaista lukiota kuin yliopistoa. Vaihtarit kirjoittavat Nottinghamissa tenttien sijasta esseitä, koska (ainakin opettajien mukaan) tentit ovat todella vaativia englantilaisille opiskelijoillekkin. Olen sitä mieltä, että jos todella haluaa oppia kielen kannattaa olla vaihdossa pitempään kuin yksi lukukausi. Nottinghamissa on paljon vaihtareita, joten kavereita saa joka puolelta maailmaa.

Yliopistolla on oma urheilukeskus, jossa voi harrastaa esimerkiksi uintia ja sisäpelejä. Lisäksi urheilukeskuksessa on kuntosali. Opiskelijoille on joka ilta bileet jossakin baarissa. Lisäksi eri järjestöt järjestävät matkoja ja muuta ohjelmaa.

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Welcome programme oli aika vaatimaton, lähinnä meille järjestettiin muutama illallinen asuntolan ruokalassa ja annettiin tervetulopaketti, jossa oli tietoa yliopistosta ja Nottinghamista. Eramus vaihtareille ei ollut järjestetty tuutoreita, mikä olisi ollut tarpeellista, koska ensimmäiset viikot olivat aika sekavia.
 

Opintoneuvonta

Opintoneuvonta oli riittävää. Koordinaattorit järjestivät tapaamisen, jossa valittiin opiskeltavat moduulit ja he kertoivat opiskelusta ja käytännöistä law schoolissa. Lisäksi eri moduuleissa opiskelijat jaettiin pienryhmiin, joilla oli oma pienryhmäopettaja (tutor).
 

Asuntoasiat

Asuntoasioita ei ollut järjestetty hyvin. Asuntotoimisto järjesti kahden päivän asunnonhakutapahtuman, jonka aikana vaihtareiden piti itse hoitaa käytännössä kaikki. Asuntotoimiston edustajat antoivat muutamia osoitteita, missä oli vielä vapaita asuntoja. Meille suositeltiin asuntoja Radfordin kaupunginosassa, joka oli loppujen lopuksi yksi Nottinghamin pahimmista alueista, mitä ei tietenkään kerrottu meille. Samassa pihassa asui paljon vaihtareita, joista suurin osa ei koskaan saanut vuokravakuutta takaisin, kun he muuttivat pois. Vaihtareilla ei ollut mitään asiaa yliopiston asuntoloihin.
 

Kirjasto

Kirjasto oli hyvä. Laina-aika kurssikirjoilla oli viikko, joten niitä sai aika hyvin lainattua silloin kuin tarvi. Lisäksi oli lyhytlainaosasto, josta kirjoja löytyi ainakin. Kirjastossa oli myös laaja oikeustapauskokoelma. Toisaalta tapaukset löytyivät myös netistä, mutta tietokantaan tarvitsi erillisen salasanan. Muutama käyttämistäni kurssikirjoista oli myös saatavilla e-kirjoina internetissä, mikä oli hyvä.
 

Atk

Yliopistolla oli paljon tietokoneluokkia, joten aina tarvittaessa löysi koneen. Suurimmissa tietokoneluokissa oli myös it-henkilö, jolta sai apua jos tarvitsi. Yliopisto järjesti myös vaihto-opiskelijoille sähköpostit, mitä opettajat käyttivät paljon kursseilla.
 

Ruokailu

Yliopistolla oli paljon kahviloita. Parina ensimmäisenä päivänä, kun olimme asuntoloissa (ennen muuttoa omiin asuntoihin)söimme asuntoloiden ruokalassa, ja ruoka oli ihan hirveää.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Opetus oli korkeatasoista ja opettajat hyviä. Kaupunki oli mukava. Ostosmahdollisuudet aivan mahtavia! Nottinghamista on suhteellisen lyhyt matka joka puolelle Iso-Britanniaa. Yliopistolle tulee paljon vaihto-opiskelijoita.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Nottingham on tutkimusten mukaan Englannin vaarallisin kaupunki. Ei kannata muuttaa Radfordiin, jos menee Nottinghamiin. Asuntoasiat on järjestetty huonosti.

sivun alkuun
opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 20.9.2007 - 14.6.2008
opiskeluala: oikeustiede

 

Yleistä

Kaikkeen kannattaa mennä rohkeasti mukaan ja tutustua uusiin ihmisiin. Ihmiset ovat todella avoimia ja helposti lähestyttäviä! Opiskelusysteemiä pidin parempana kuin Suomessa ja taso oli korkea. Kaikkein eniten jää kuitenkin ikävä ystäviä. Hyvä puoli on, että nyt voi matkustaa lähestulkoon minne päin maailmaa tahansa, todennäköisesti siellä asuu kuitenkin joku tuttu!

 

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Kaikki oli järjestetty hyvin ja lisätietoa sai kysymällä.
 

Opintoneuvonta

En juuri käyttänyt
 

Asuntoasiat

Asuin asuntolassa jonne meno varmistui jo ennen lähtöä. Oli järjestetty hyvin.
 

Kirjasto

Kirjasto oli valtava ja monipuolinen.
 

Atk

Käytin Law Buildingin tietokoneluokkaa aina silloin tällöin. Hyvät tilat.
 

Ruokailu

Ruoka saatiin asuntolasta. Ei mitenkään hyvää mutta kyllä sillä eli.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Todella kansainvälistä, ihmisiä joka puolelta maailmaa. Opetuksen taso korkea.
 

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Kallis maa. Asuntolat vanhanaikaisia. Ruoka pahaa.