University of Saskatchewan, Kanada

opetuskieli: englanti
vaihdon kesto: 1.1.-30.4.2012
opiskeluala: oikeustieteet

Yleistä
Ennakko-odotukset kaupungista eivät olleet kovinkaan suuret. Lähdin lähinnä siksi Kanadaan koska halusin oppia kieltä paremmin. Yliopistoalue oli hieno ja suuri. Siellä oli hyvät urheilumahdollisuudet ja ravintolat. Opiskelija-asunnot eivät ollut Suomen tasoa, ne olivat kaameita. Joku voisi väittää jopa terveydelle haitallisiksi. Toisaalta uusia opiskelija-asuntoja valmistui parhaillaan. Kaupungin hintataso oli kallis. Ruoka oli kallista, kaupungista oli vaikea matkustaa edullisesti mihinkään. Autonvuokraus oli edullisin tapa. Muutenkin Kanada oli varsin kallis maa, joka oli hieman yllätys. Vertailin Saskatoonia muihin Kanadan kaupunkeihin ja kyllä täytyy myöntää Saskatoonin pitävän perää. Kaupungin keskustassa ei ole juuri mitään ja varsinkin talvella se näytti ankealta. Kaiken kaikkiaan vaihtoaika oli mukava kokemus huolimatta kaupungista. Opetuksen taso oli erityisen hyvä verrattuna suomalaiseen opetukseen. Yliopistolla järjestettiin paljon ohjelmaa ja vaihtarit pitivät paljon yhtä. Reissasimme myös paljon jonka myötä saimme hieman erilaisen kuvan Kanadasta. Huolimatta 60-luvulta peräisin olleista huoneeni kokolattiamatoista sekä 38 asteen pakkasesta kokemus oli ikimuistoinen ja jätti positiivisen mielen.

Palvelut vaihtokohteessa:

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Hyvä.

Opintoneuvonta
Opintoneuvonta huippuluokkaa.

Asuntoasiat
Ennen vaihtoa oli mahdotonta järjestää asuntoa. Menin ensimmäisenä päivänä koululle ja sanoin että minulla ei ole asuntoa ollenkaan ja sitten asunto järjestyi.

Kirjasto
Hyvä.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)
Hyvä.

Ruokailu
Maailmanluokan buffet, hinta 8 euroa.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?
700 euroa

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:
Lähimmät kaupungit olivat viiden sadan kilometrin päässä. Kaupungissa vietimme aikaa lähinnä yhdessä ostoskeskuksessa. Kaikki toiminta tapahtui yliopistolla.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Kielitaito, ystävät, hyvä opetuksen taso, aurinkoiset säät.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Kaukana kaikesta, opiskelija-asunnot hirvittäviä, yllättäviä maksuja: opiskelijamaksu noin 400 dollaria, kirjat 100 dollaria per kurssi jne.


University of Saskatchewan, Kanada

opetuskieli: Englanti
vaihdon kesto: 1.9.2009- 30.4.2010
opiskeluala: oikeustiede

Yleistä

Pidin Kanadasta erittäin paljon, siellä oli ystävällisimpiä ihmisiä mitä olen koskaan tavannut. Olen erittäin tyytyväinen, että lähdin juuri sinne. Sain myös matkustella paljon, tein sen lomilla, mutta silti se haittasi toisaalta koulutöitäni. Halusin silti kuitenkin matkustella, koska sinne asti olin mennyt.

Palvelut vaihtokohteessa

Kansainväliset opiskelijapalvelut (tuutorointi, vastaanotto, orientaatio-ohjelma tms.)

Osallistuin noihin kaikkiin.

Opintoneuvonta

Neuvottelin henkilökohtaisesti asioista henkilön kanssa, joka hoitaa oikeustieteellisen vaihtojuttuja ja muutenkin työskentelee siellä.

Asuntoasiat

Sain asunnon yliopiston kautta. Solu, jossa oli minun lisäksi visi ihmistä. Järjestyi erittäin helposti.

Kirjasto

Erittäin hyvä lukusali, kirjojen hakeminen välillä vaikeaa, mutta siihen sai aina apua helposti.

Atk palvelut (tietokoneen käyttö, sähköposti jne.)

Tässä en saanut erikoista neuvontaa niin että se olisi järjestettyä, mutta kysyessä apua sitä sai aina sekä henkilökunnalta, että työntekijöiltä yo:ssa

Ruokailu

En ottanut sitä Meal Plan juttua, jossa olisi saanut lounaat tms. Mielestäni se oli aika kallis. Itse kävin aina ostamassa jotain yo:n jostain ruokalasta. Kuitenkin kokeilin ruokalaakin ja valintoja siellä oli hyvin.

Kuinka paljon käytit rahaa elämiseen (vuokra, ruoka) kuukaudessa?

600

Vapaa-ajan mahdollisuuksista:

Matkustelin paljon, joten rahaa meni siihen. Shoppailu on halvempaa Kanadassa, joten sitäkin tuli harrastettua. Opiskelijakortin saatua ja kunhan on maksanut student fees maksut saa käyttää yliopiston salia, joka on aivan mahtava. Baareja hyvin, elokuvissa kävin ja vietin vain aikaa kavereiden kanssa.

Vaihto-opiskelupaikkasi hyvät puolet:

Avuliaita ihmisiä ja osaavat proffat. Opiskelijakortilla saa ajaa bussilla niin paljon kuin haluaa. Kaunis Kampus.

Vaihto-opiskelupaikkasi huonot puolet:

Terveellinen ruoka kallista. Erittäin iso työmäärä opinnoissa, uuvuttavaa. Työmäärä on paljon suurempi kuin Lapin Yliopistossa.