Taiteiden tiedekunnan Kampäkki -
Alumnit 2011 -näyttelyn osallistujat

antti_ylisassi_web.jpg

Teollinen muotoilija Antti Ylisassi on toiminut muotoilijana ja muotoilupäällikkönä mm. Düsseldorfissa, Tukholmassa ja Helsingissä. Tällä hetkellä hän työskentelee muotoilijana omassa yrityksessään tehden tuotemuotoilua, pakkaussuunnittelua sekä kaluste- sisustus- ja näyttelysuunnittelua. Ylisassi on tehnyt töitä mm. Nokialle, Coca Colalle, Sanitecille, L'Orealille, Kansallisoopperalle ja Finlandia Vodkalle.  Ylisassin töissä näkyy suomalaisen muotoilun traditioiden selkeys ja puhtaat linjat sekä pohjoismainen demokraattisuus: hyvän muotoilun ei tarvitse olla kallista luksusta.

-
On aina hienoa jos pystyy kiteyttämään oleellisen ja tekemään monimutkaisesta yksinkertaista, sillä silloin juttu yleensä toimii parhaiten niin käytettävyyden, visuaalisuuden kuin valmistettavuudenkin kannalta, Ylisassi sanoo.

   

hanna mantere.jpg

Tekstiilisuunnittelija Henna Mantere on valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2004. Hän aloitti opintoprojekteinaan yhteistyön Hullun Poron kanssa, mikä avasi hänelle mahdollisuuksia tilaustöihin ja yrittäjyyteen. Tällä hetkellä Mantere toimii yksityisyrittäjänä ja tekee yhteistyötä muiden tekstiili- ja sisustustoimijoiden kanssa. Ammatinvalintaa ja koulutustaan Mantere ei ole katunut.

-
Jos olisin pienenä tyttönä tiennyt, että tällainen ammatti ja elämäntapa on olemassa, olisin luultavasti haaveillut tästä, Mantere pohtii.

   
 

Hanna Kanto valmistui taiteen maisteriksi kuvataidekasvatuksen koulutusalalta vuonna 2007. Tämän jälkeen hän asui kevään ja kesän Kilpisjärvellä. Pohjoinen elämä ja maisema tekivät häneen lähtemättömän vaikutuksen. Kanto muutti vuonna 2008 Muonion Kätkäsuvantoon ja sieltä edelleen Kilpisjärvelle talveksi 2009–2010.

- Pohjoisen vuosien aikana ja jälkeen olen pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja ollut mukana monissa yhteisnäyttelyissä. Lapin taiteilijaseuraan sekä taidemaalariliittoon liittyminen on osaltaan ollut vahvistamassa taiteilijaidentiteettiäni sekä sitouttanut taidemaailmaan. Olen palannut pohjoisesta toistaiseksi Haaparantaan, jossa opetan kuvataidetta Svefillä (Sverigefinskafolkhögskolan) kuusi kuukautta vuodesta, Kanto sanoo.

   

Juho_horttanainen_1.jpg

Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusalalta maisteriksi valmistunut Juho Horttanainen työskentelee Mediatuotanto Amigos Oy:ssä. Hän on valmistunut maisteriksi. Horttanainen on tuottanut, käsikirjoittanut, toimittanut ja leikannut televisiodokumentteja Yle TV1:lle. (Nuoret hihhulit, Mikan Palvelu, Päijännesinfonia, Äiti ei jätä ja Työtä päin). Parhaillaan hän toimii käsikirjoittajana ja ohjaajana Ykkösdokumentissa Kasvokkain, sekä animaatiodokumentissa Tahra. Lisäksi hän on toiminut käsikirjoittajana, tuottajana ja ohjaajana lukuisissa yritystuotannoissa ja mainoksissa, asiakkainaan mm. Cargotec, Hiab, Kalmar, Tamro, Koja, Metso, Valtra ja Kone sekä monia muita suuria suomalaisia teollisuusyrityksiä.

- Aloitin vakituisen työsuhteeni tuottajana Amigos Mediassa Jyväskylässä elokuussa 2005. Amigos Media on audiovisuaaliseen tuotantoon erikoistunut mediayhtiö, joka tekee paitsi tilaustuotantoja yrityksille, yhteisöille ja mainostoimistoille, myös omaehtoisia tv-ohjelmia ja dokumentteja. Kuuden vuoden jälkeen toimin edelleen tuottajan tittelillä, vaikka työtehtävien painotus on jatkuvasti enemmän luovalla ja toteuttavalla puolella. Ohjaan yhä useammin ja käsikirjoitan melkein kaikki tuotantomme. Pienessä firmassa jossa tehdään paljon pieniä tuotantoja, työtehtävät eivät voi olla kovin eriytyneet, joten arkeen kuuluvat myös mm. valaisu-, äänitys-, kuvaus- ja leikkaustehtävät, Horttanainen sanoo.
       

   
 Jukka puljujärvi_2.jpg
 

Vaatetussuunnittelija Jukka Puljujärvi valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2007. Vuodesta 2009 lähtien hän on työskennellyt IVANAhelsingillä suunnittelijana.

-
Työskentely IVANAhelsingillä on kokonaisvaltaista, sillä  vaatteiden lisäksi suunnittelen myös kuoseja sekä toimin mallimestarina. Parasta työssäni on työn monipuolisuus ja ennen kaikkea se, että saan käyttää luovuuttani. Uudet haasteet ja niiden kautta tulevat kokemukset motivoivat entisestään suunnittelemaan ja kehittämään itseään, Puljujärvi sanoo.

   


Graafinen suunnittelija Pauli Kervinen työskentelee mainostoimisto N2 Helsinkissä osallistuen muun muassa mobiilikäyttöliittymien, televisiografiikan, yritysilmeiden ja perinteisen printtimainonnan suunnitteluun. Päivätyön ohella hän tekee toiminimellä erilaisia freelance-töitä kuten esimerkiksi lehtikuvituksia ja yritysilmeitä.

-
Free-töissäni tärkeimpinä motivaattoreina ovat projektien mielekkyys, hauskuus ja  haastavuus, Kervinen sanoo.