Tania-Maria Moilanen | Kuvataidekasvatus 

Olen vuonna 2007 aloittanut kuvataidekasvatuksen opinnot Lapin yliopistossa. Taiteellinen ilmaisu on ollut minulle aina itseisarvo pedagogisten opintojen ohella. Tästä syystä olen kartuttanut taitojani kuvataiteen aineopinnoilla ja ekspressiivisen taideterapian opintokokonaisuudella Lapin yliopistossa. Limingan taidekoulun ja Kanadan Lakehead Universityn vaihto-oppilasvuoden kuvataideopinnot ovat myös laajentaneet osaamistani kuvataiteen kentällä.

Olen luonteeltani projektityöskentelijä. Koen omimmaksi alueekseni kuvanveiston ja keramiikan. Palaan ajoittain kuitenkin aina piirtämisen ja maalaamisen pariin, sillä olen kokenut eri taiteen muotojen laajentavan ilmaisuani. Ekspressiivisen taideterapian ja luokanopettajan monialaiset opinnot ovat syventäneet mieltymystäni yhä ilmaisuvoimaisempaan suuntaan kohti kokemuksellista tunteen kuvausta.

Taiteeni kuvaa pohjoista ympäristöä – luontoa, erityisesti vettä. Olen kotoisin Inarijärven ääreltä, mikä on johdatellut minua tekemään tietynlaista maisemakuvaa lapsesta lähtien. Kuvataiteen aineopintojen Praktikum 2 kurssin näyttely WaterMe keväällä 2013 sisälsi siniaiheisia akryylimaalauksia kotiympäristöni Inarin inspiroimana. Jatkan maalauksilla isäni ja isoisäni perinnettä maalata pohjoista elinympäristöstämme.

tama.jpg

tama2.jpg