Jari Mikkola | Multimedian päätoiminen tuntiopettaja

Taiteellinen toimintani on keskittynyt viime aikoina vahvasti Desert Planet -yhtyeeseen. Desert Planet tekee elektronista musiikkia, johon se yhdistelee julkaisuissaan videoita, multimediaa ja valokuvia. Esiintymistilanteissa varsin tärkeässä roolissa ovat myös reaaliaikaiset videoprojisoinnit, joista vastaa yhtyeen oma VJ (Video Jockey). Yhtyeessä ovat minun lisäkseni Jukka Tarkiainen ja Antti Hovila.

Desert Planet on julkaissut viisi albumia sekä Suomen ensimmäisen musiikkia ja multimediaa sisältävän USB-muistitikkujulkaisun vuonna 2007. Vuonna 2008 julkaisimme dokumentaarisen Short tour movie -lyhytelokuvan. Olemme esiintyneet tähän mennessä Suomessa, Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Sveitsissä, Hollannissa ja Venäjällä. Musiikkivideomme teemme itse.

Musiikkimme on ottanut vahvasti vaikutteita vanhoista videopeleistä, erityisesti niiden musiikista ja äänimaisemasta. Tämän lisäksi inspiraationamme ovat olleet b-luokan science fiction -estetiikka, retro-futuristiset visiot ja viime aikoina mm. circuit bending. Pyrimme määrätietoisesti kehittelemään uusia, kokeellisia ja vaihtoehtoisia tapoja musiikkimme ja taiteemme esiintuomiseen.

Olemme olleet mukana myös muutamassa ryhmätaidenäyttelyssä kutsuttuina.

Lapin läänin taidetoimikunta myönsi Desert Planet -yhtyeelle Lapin läänin taidepalkinnon vuonna 2005. Perusteluina palkitsemiselle oli mm. omatoiminen kulttuurivienti ulkomaille, uuden tekniikan omaperäinen käyttö pop-musiikissa ja yhtyeen uutta luova internetin käyttö.

Yhtyeestä erillään olen pitänyt muutamia yksityisnäyttelyitä (Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä) sekä ollut mukana joissakin ryhmänäyttelyissä. Henkilökohtainen taiteellinen toimintani on sisältänyt pääasiassa videoteoksia ja valokuvausta.

Jari Mikkola

Multimedian päätoiminen tuntiopettaja
jari.mikkola(at)ulapland.fi
040 484 4392 | privatel 2338