OHJEITA PROMOVENDEILLE

Aikataulut
Aikatauluihin on tullut pieni muutos aktiharjoituksien osalta. Alla muistutuksena vielä muidenkin tilaisuuksien alkamisajat:

KE 26.5.  klo 16.00  Promootiopaneeli (ei erillistä ilmoittautumista, kaikille avoin tilaisuus), LS 2, yliopiston päärakennus
   klo 20.00  Promootiojazzit Café Tivolissa
 TO 27.5.  klo 10.00  Aktin harjoitukset Lappia -talolla
   klo 14.00  Vanhojen tanssien kenraaliharjoitukset yliopiston ala-aulassa
   klo 18.00  Seppeleensitojaiset Ravintola Scandicissa
   klo 19.00  Miekanhiojaiset Ravintola Arktikumissa
 PE 28.5.  klo 12.00  Promootioakti Lappia -talolla (promovendit ja seppeleensitojat paikalla klo 11.15!)
   klo 15 (noin)  Promootiojumalanpalvelus Rovaniemen kirkossa
   klo 19.00  Promootioillalliset Ravintola Pohjanhovissa
   klo 23 (noin)  Promootiotanssiaiset yliopiston ala-aulassa
 LA 29.5.  klo 12.00  Huviretki Ounas Paviljongille

Aktin harjoitukset
Harjoitukset alkavat klo 10.00 Lappia –talolla. Olethan viimeistään tasan paikalla (ei akateemista varttia)! Harjoitukset ovat pakolliset kaikille promovendeille sekä myös seppeleensitojille eli maistereiden seuralaisille. Tohtoreiden tuotava hatut mukanansa!

Maistereiden seppeleensitojaiset
Seppeleensitojaisten illallisilla istumapaikan voi valita vapaasti. Ravintolaa on tiedotettu ennakkoon ilmoitetuista erikoisruokavalioista, joten ota yhteyttä ravintolan henkilökuntaan, jos asia koskee sinua. Seppeleensidontatarvikkeet ovat talon puolesta. Ne maisterit, joilla ei ole omaa seppeleensitojaa, sitovat seppeleen itse. Airuita on paikalla auttamassa, joten seppeleet saadaan kyllä valmiiksi. Yöksi jokaisen on otettava seppele mukaansa ja säilytettävä sitä mielellään viileässä. Seuraavana päivänä maisteriksi vihittävät laittavat kulkueessa seppeleen puvun etuosaan hakaneulalla kiinni. Varaa siis hakaneula mukaan.

Tohtoreiden miekanhiojaiset
Miekanhiojaisissa kaikille on määrätty paikat etukäteen, joten siellä ei tarvitse ilmoittaa erikoisruokavaliosta etukäteen. Miekanhiojaisissa tohtoreiden toivotaan lausahtavan miekkalauseen. Lauseessa tulee käydä ilmi minkä puolesta miekkaa (hengen asetta) käytetään.

Promootioakti
Promootioakti alkaa Lappia –talossa kello 12.00, mutta kaikkien promovendien on oltava paikalla Lapin musiikkiopiston tiloissa (sama rakennus) jo kello 11.15 kulkueen järjestäytymistä varten. Maistereiden seppeleensitojat osallistuvat myös kulkueeseen. Vihkimistilaisuus eli akti kestää noin 2,5 tuntia. Syö hyvin ennen lähtöä, ettei pitkän seremonian aikana ala heikottaa.

Promootioaktista siirrytään pienen tauon jälkeen kulkueena kirkkoon. Jos sataa vettä, siirtyminen tapahtuu linja-autoilla. Toivottavasti aktipäivä ei ole kovin kylmä, sillä kulkueessa ei käytetä päällysvaatteita. Pieni ”hytinä” kuitenkin varmasti kestetään. Kulkueessa ei saa olla myöskään laukkuja mukana vaan ne tulee antaa esimerkiksi omaisille.

Promootioillalliset- ja tanssiaiset
Pohjanhovissa kaikille on määrätty paikat etukäteen, joten siellä ei tarvitse ilmoittaa erikoisruokavaliosta etukäteen. Pohjanhovista on linja-autokuljetus yliopistolle tanssiaisiin. Vanhat tanssit avaavat tanssiaiset. Poloneesissa ovat ensin maisterit, sitten tohtorit, kunniatohtorit ja muu väki. Vanhojen tanssien jälkeen tanssitaan muita tansseja. Tanssiaisten aikana tarjotaan pientä iltapalaa.

Huviretki
Huviretki alkaa klo 12.00 Ounas Paviljongilla. Linja-autot lähtevät yliopistolta klo 11.30 ja ajavat keskustan hotellien kautta juhlapaikalle. Huviretki päättyy noin klo 15, jolloin myös paluukuljetukset lähtevät takaisin keskustan hotelleihin ja yliopistolle.

Omaisten osallistuminen aktiin ja jumalanpalvelukseen
Kukin promovendi voi kutsua aktiin ja kirkkoon kaksi omaista varsinaisen seuralaisen lisäksi. Omaisille ei ole määritelty paikkoja etukäteen vaan airuet ohjaavat omaisia Lappia –talossa ja kirkossa heille tarkoitetuille paikoille. Omaiset eivät osallistu muihin promootion tilaisuuksiin. Mahdollisuudesta kutsua enemmän kuin kaksi omaista voi tiedustella Marja-Leena Porsangerilta (Marja-Leena.Porsanger@ulapland.fi, 016-341 2799).

Miekat
Tohtoreiden miekat ovat saapuneet Rovaniemelle, joten voit hakea omasi Pia Seppälän huoneesta yliopistolta (E-siipi, 2.krs, Avoimen yliopiston tiloissa).

Sormukset
Maistereiden sormukset ovat noudettavissa kultasepänliike Konttiselta (Rovakatu 25) 18.5.2004 lähtien. Sormus maksetaan suoraan liikkeeseen. Vieraspaikkakuntalaiset voivat lunastaa sormuksen esimerkiksi torstaina aktin harjoitusten jälkeen.

Pukeutuminen
Tarkista vielä, että olet pukeutunut ohjeiden mukaisesti. Lue siis huolella aikaisemmin lähetetyt pukeutumisohjeet, ne eivät ole muuttuneet. Aktin, illallisten ja tanssiaisten pukeutumisohjeet ovat ehdottomat. Soita toimikunnan sihteerille, jos olet epävarma jostakin yksityiskohdasta.