Pukeutuminen

Väitöstilaisuudessa väittelijä, vastaväittäjä ja kustos noudattavat arvokasta, tilaisuuteen sopivaa pukeutumista, josta he sopivat keskenään. Miehet voivat käyttää frakkia tai tummaa pukua ja naiset mustaa (tummaa) leninkiä, jakkupukua tai housuasua. Kunnia- tai ansiomerkkejä ei käytetä. Mahdolliset korut eivät saa olla liian hallitsevia. Ulkomainen vastaväittäjä voi käyttää tohtorinviittaa.

 Yleisön pukeutuminen väitöstilaisuudessa on vapaa.

Ohjeet ovat perinteen mukaiset eikä niitä vaadita noudattamaan kirjaimellisesti.

Tumma puku:

Miehet: yksi- tai kaksirivinen, musta, tummansininen tai tummanharmaa puku - kangas voi olla himmeäraitainen; mahdolliset liivit samaa kangasta kuin puku tai puvun väriin sointuvat; valkoinen paita; hillitty puvun väriin sointuva (ei valkoinen) solmio tai solmuke; tummat sukat ja ohutpohjaiset kengät.

 

Naiset: hienostunut musta (tumma) leninki, kevyt jakkupuku tai housuasu; kevyet avokkaat; sukat asukokonaisuutta täydentävät, esim. kenkien väriin soinnutetut.

 

Frakki:

Miehet: musta pitkäliepeinen hännystakki; housun sivusaumassa satiininauhat; takkia ei napiteta; mustat liivit (myös iltatilaisuudessa, jos läsnä on pelkkiä miehiä); valkoinen frakkipaita, jossa kovitettu edusta ja kaulukset; valkoinen solmuke, ei taskuliinaa päivätilaisuudessa; mustat sukat ja ohutpohjaiset kengät (ei kiiltonahkakenkiä päivätilaisuudessa); ei rannekelloa; päällysvaatteina musta takki tai viitta sekä valkea kaulaliina ja valkeat käsineet.

Naiset: musta, täyspitkä, umpikaulainen, pitkähihainen leninki tai jakkupuku; mustat käsineet; sirot juhlakengät