Käyttäjätunnukset

Kaikille yliopiston opiskelijoille luodaan automaattisesti käyttäjätunnus ja sähköpostitili. Tätä tunnusta käytetään mm. Weboodiin, Optimaan, sähköpostiin, luokkien työasemiin, langattomaan verkkoon kirjauduttaessa.  Huom! Käyttäjätunnuksella pääsee kirjautumaan ym. tietojärjestelmiin sen jälkeen kun opinto-oikeus on voimassa. Opinto-oikeuden voimassaoloaika löytyy ilmoittautumispalvelun sähköpostiin lähettämästä viestistä.

Käyttäjätunnuksen käyttöönotto eli aktivointi

 Tunnukset voidaan aktivoida seuraavana arkipäivänä opinto-oikeuden maksamisesta, joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa https://identity.luc.fi. Mobiilivarmenteen hankkimisesta löydät tietoa www.mobiilivarmenne.fi -sivustolta.

Mikäli käyttäjällä ei ole henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, hänen tulee ottaa yhteyttä yliopiston IT-palvelupisteeseen (henkilökunta) tai opiskelijoiden HelpDeskiin. Yhteystiedot löytyvät linkistä: www.ulapland.fi/itpalvelupiste

Opiskelijoiden HelpDeskin kiinnioloaikoina (kesällä, joulun aikaan), myös opiskelijat ottavat yhteyttä IT-palvelupisteeseen.

Ohje tunnuksen aktivointiin ja salasanan vaihtoon verkkopankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella löytyy täältä: https://identity.luc.fi

Salasanan vaihto

Käyttäjätunnuksen salasana tulee vaihtaa puolen vuoden välein tietoturvasyistä.

Myös unohtunut salasana vaihdetaan ensisijaisesti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa: https://identity.luc.fi.

Unohtunut salasana voidaan myös vaihtaa henkilökohtaisesti paikan päällä opiskelijoiden HelpDeskissä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, yhteydenotot tulee mahdollisuuksien mukaan hoitaa sähköpostitse helpdesk@ulapland.fi.

Jos salasanasi on vanhentunut ja muistat vanhan salasanan, voit vaihtaa sen osoitteessa https://pwd.luc.fi tai OWA-sähköpostin kautta.

Opiskelijatunnuksiin ja käyttöoikeuksiin liittyvät kysymykset pyydetään osoittamaan opiskelijoiden HelpDeskiin ja sen kiinnioloaikoina IT-palvelupisteeseen.