Opintojen suunnittelu

Opintojen suunnittelu kannattaa aloittaa pohtimalla mikä on opiskelusi tavoite. Opintojen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon opintojen ja muun elämän yhteensovittaminen. On tärkeää myös pohtia omia opiskelutaitoja ja niiden kehittämistä. Voit käyttää opintojen alkuvaiheen suunnittelussa apuna artikkelia Mikä on henkilökohtainen opintosuunnitelma ja tutustumalla tee oma HOPS –lomakkeeseen.   

 

Kun olet jo opiskelemassa, voit tehdä HOPSin eli henkilökohtaisen opintosuunnitelman Weboodissa.  HOPSin tekeminen on vapaaehtoista.  HOPSin avulla voit tutustua oppiaineesi sisältöihin ja tavoitteisiin sekä hahmottaa tulevien opintojesi aikatauluja.

HOPSin laatimiseen löydät ohjeet avoimen yliopiston opiskelijan HOPS-ohjeesta. Hyvä suunnitelma auttaa sinua orientoitumaan opintoihisi ja saavuttamaan tavoitteesi. HOPSin laatimisessa sinua auttaa Avoimen yliopiston opintoneuvoja.

Jos olet tutkintotavoitteinen opiskelija, voit jo avoimen yliopiston opinnoissasi harjoitella HOPSin tekemistä ja tutkinto-opiskelijaksi siirtyessäsi hallitset HOPSin laatimisen.