Ohjeet opiskelun aloittamiseen opinto-oikeuden hakemisen jälkeen

KÄYTTÄJÄTUNNUS LAPIN YLIOPISTON TIETOJÄRJESTELMIIN

Kaikille avoimen yliopiston opiskelijoille luodaan automaattisesti käyttäjätunnus ja sähköpostitili. Tätä tunnusta käytetään mm. Weboodiin, Optimaan, sähköpostiin, luokkien työasemiin ja langattomaan verkkoon kirjauduttaessa. Huom! Käyttäjätunnuksella pääsee kirjautumaan ym. tietojärjestelmiin sen jälkeen kun opinto-oikeus on voimassa. Opinto-oikeuden voimassaoloaika löytyy ilmoittautumispalvelun sähköpostiin lähettämästä viestistä.

Mikäli sinulla on voimassa oleva opinto-oikeus Lapin yliopistoon, käyttäjätunnus on sama joka on jo käytössäsi.

Käyttäjätunnuksen käyttöönotto eli aktivointi

Tunnukset voidaan aktivoida seuraavana arkipäivänä opinto-oikeuden maksamisesta, joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa https://identity.luc.fi. Mobiilivarmenteen hankkimisesta löydät tietoa www.mobiilivarmenne.fi -sivustolta.

Mikäli käyttäjällä ei ole henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, käyttäjän tulee ottaa yhteyttä yliopiston  opiskelijoiden HelpDeskiin. Opiskelijoiden HelpDeskin kiinnioloaikoina (kesällä, joulun aikaan), myös opiskelijat ottavat yhteyttä IT-palvelupisteeseen. Yhteystiedot löytyvät linkistä www.ulapland.fi/itpalvelupiste

Ohje tunnuksen aktivointiin ja salasanan vaihtoon verkkopankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella löytyy täältä: https://identity.luc.fi

Salasanan vaihto

Käyttäjätunnuksen salasana tulee vaihtaa puolen vuoden välein tietoturvasyistä.

Jos salasanasi on vanhentunut ja muistat vanhan salasanan, voit vaihtaa sen osoitteessa https://pwd.luc.fi tai OWA-sähköpostin kautta.

Myös unohtunut salasana vaihdetaan ensisijaisesti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa: https://identity.luc.fi.

Unohtunut salasana voidaan myös vaihtaa henkilökohtaisesti paikan päällä opiskelijoiden HelpDeskissä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, yhteydenotot tulee mahdollisuuksien mukaan hoitaa sähköpostitse helpdesk@ulapland.fi.

Opiskelijatunnuksiin ja käyttöoikeuksiin liittyvät kysymykset pyydetään osoittamaan opiskelijoiden HelpDeskiin ja sen kiinnioloaikoina IT-palvelupisteeseen.

ILINC:N KÄYTTÄJÄTUNNUS

Verkko-opintojen opiskelijat saavat iLinc-käyttäjätunnuksen ennen opintojen alkua sähköpostitse. Mikäli sinulla on ongelmia iLincin käyttöön liittyen, voit pyytää apua eOppimispalveluista www.etukipalvelut.fi

OPETUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN

Seuraavien opintojen opetuksiin ilmoittaudutaan WebOodissa:
- Oikeustieteet
- Akateemiset työelämätaidot 2 op
- Akateemiset opiskelutaidot 3 op
- Tieteellinen tiedonhankinta 2 op
- Sosiaalityön aineopinnot 35 op
- Sosiaaligerontologian perusopinnot 25 op
- Matkailututkimuksen perusopinnot 25 op
PIA-opiskelijat ilmoittautuvat opetukseen aina WebOodissa

Ilmoittautumiseen tarvitaan Lapin yliopiston käyttäjätunnus.Opetukseen ja tentteihin ilmoittautumisen ohjeet saat WebOodin pikaoppaasta.
Muiden opintojen opetuksiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. 

TENTTEIHIN ILMOITTAUTUMINEN

Luentosalitentit:
Avoimen yliopiston luento- ja kirjallisuustentteihin ilmoittaudutaan WebOodissa.

Verkkotentit:
Verkko-opinnoissa tentit järjestetään Optimassa.Tenttipäivät ilmoitetaan oppiaineiden ohjelmissa. Verkkotentteihin ei tarvitse ilmoittautua. Tenttikysymykset ja palautuskansiot tulevat näkyviin silloin kun tentti on merkitty alkamaan (esim. klo 16.30). Mikäli olet ollut jo aiemmin kirjautuneena Optimaan, sivu ei päivity automaattisesti eivätkä kysymykset tule näkyviin. Päivitä tällöin selain kirjautumalla ulos Optimasta. Verkkotentin palautuslaatikko sulkeutuu silloin, kun tentti on merkitty päättymään (esim. klo 20.30), joten palauta tenttivastauksesi Optimaan tentin palautuskansioon ennen ilmoitettua päättymisaikaa.

YHTEISTYÖOPPILAITOSTEN OPINNOT

Yhteistyöoppilaitosten opinnoissa noudatetaan kyseisen oppilaitoksen omia ohjeita.