International_Cafe_1.jpg


Opettaja-, tutkija- ja henkilökuntavaihto ulkomaille lukuvuodelle 2015 - 2016 

Opettaja- ja henkilökuntavaihdosta aiheutuviin kustannuksiin tarkoitettu rahoitus lukuvuodelle 2015 - 2016 on haettavissa 30.9.2015 mennessä. Päätökset tehdään lokakuun loppuun mennessä.

Loka-marraskuussa tapahtuvien vaihtojen hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. 

Lapin yliopisto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia opetushenkilökunnalle hakeutua vaihtoon ulkomaisiin partnerioppilaitoksiin. Kansainvälinen opettajavaihto tukee parhaimmillaan opetuksen sisällöllistä kehittämistä, kansainvälisten valmiuksien kehittymistä sekä ymmärrystä oman oppiaineen lähestymistavoista kyseisessä maassa. Opettajavaihdot tukevat myös tiedekunnan kansainvälistä verkottumista ja edistävät yhteisten kansainvälisten koulutusyhteistyö ja – tutkimushankkeiden suunnittelua.

Opettajien ja tutkijoiden kansainvälinen liikkuvuus on yksi kriteereistä, jolle OKM:n ja yliopiston välisessä tulossopimuksessa on asetettu tunnuslukutavoite. OKM – tiedonkeruussa (KOTA) tiedot kerätään vähintään viikon (5 työpäivää sis. 2 matkapäivää) kestäneistä vierailuista.

Lukuvuonna 2015–2016 opettajavaihtoja suunnataan erityisesti Eurooppalaisiin ja Venäjän lähialueen kohteisiin. Tutkijavaihtoja suunnataan Euroopan kohteisiin (Erasmus+). Tietoa Lapin yliopiston yhteistyökohteista ja hakukäytännöstä löytyy Internet-sivuilta Kansainväliset asiat / Henkilöstöliikkuvuus ja englanniksi International Relations / For staff.

Yliopisto rahoittaa opettaja- ja henkilökuntavaihtoja osittain eri ohjelmien ja verkostojen kautta mm. Erasmus+, First ja Nordplus. Tämän lisäksi yliopiston kansainvälisten asiain yksikkö on varannut resursseja vaihtojen kustannusten kattamiseksi.

Tiedekuntien kv-suunnittelijat avustavat mielellään vaihtojen suunnittelussa.

Yhteystiedot

Kansainvälisten asiain suunnittelija

KTK, OTK Päivi Martin 
p. 2557

YTK Minna Nousiainen  p. 2685

TTK Marja Ylioinas p. 4315 Virpi Nurmela p. 2392

- hakemusten palautus, sopimuspartnerit, yleisneuvonta

Kansainvälisten asiain johtaja

Outi Snellman p. 3000

- yleisneuvonta

Kansainvälisten asiain sihteeri

Lauri Herva p. 2214

- yleisneuvonta, kulukorvaukset, SoleMOVE-tuki