LUMA_logo.jpg 

 IMG_4848.png

 

Lapin yliopiston LUMA-keskus LAPPI innoittaa lapsia ja nuoria sekä tukee opettajien työtä.

Yhteistyössä eri tahojen kanssa tuemme ja edistämme luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla varhaiskasvatuksesta yliopistoon sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

Keskuksemme on osa LUMA-keskus Suomea. LUMA-keskus LAPPI on Lapin yliopiston kasvastustieteiden tiedekunnan koordinoima paikallisorganisaatio koulujen, korkeakoulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle, jonka tavoitteena on luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian oppimisen, opiskelun ja opetuksen edistäminen kaikilla tasoilla. Lapin yliopiston LUMA-keskus noudattaa toiminnassaan LUMA-keskus Suomen yhteistä strategiaa.

Tekemistä lapsille:

 - Napapiirillä tapahtui rikos, joka ehkä selviää 10 – 12 v. tyttöjen ja poikien SALAPOLIISITIEDELEIRILLÄ 3. - 5.8.2016. Tutustu tarkemmin SALAPOLIISIKERHOON oikealla olevasta tiedostosta "Lasten ja nuorten kerhot, klubit, leirit ym."

- Pilkettä silmässä - Metsäinen tiedeleiri 1.-3.lk koululaisille 13.-17.6.2016.
Tutustu tarkemmin PILKETTÄ SILMÄSSÄ -leiriin oikealla olevasta tiedostosta " Lasten ja nuorten kerhot, klubit, leirit ym."

- Rakettikerho Saaren koululla on alkanut! Kerhossa tehtyjä töitä ja kerhon tapahtumia voi seurata Niko Turusen toimittamasta plogista www.rakettikerho.wordpress.com


- Jippo-virtuaalikerhosta tiedeharrastus koko perheelle http://www.luma.fi/artikkelit/3523


Uutisia:

- Luma -keskus avataan Rovaniemellä (uutinen Lapin kansan nettisivulla 9.4.2015)

- Lappi saa oman LUMA-keskuksen (uutinen LUMA.fi -sivuilla 9.4.2015)

- LUMA -keskus Lappi juhlii avajaisiaan (uutinen Lapin yliopiston nettisivuilla 2.4.2015)


Lappilaisten opettajien ideoita ja innovaatioita LUMA-aineiden opettamisesta
Lasten ja nuorten kerhot, klubit, leirit ym.