Pedagogista ymmärrystä ja osaamista matematiikan opetukseen esiopetuksessa ja alakoulussa

Keskeiset sisällöt:

- Kokeiden, osaamiskartoitusten ja testien toimivuus opettajan työkaluna opetuksen suunnittelussa sekä korjaavassa opetuksessa.
- Matemaattisina sisältöinä ovat havainnointi, luokittelu, looginen päättely, lukukäsite ja laskutoimitusten strategiat sekä sanallisten tehtävien pohjustaminen ja ratkaiseminen. Edellisten lisäksi painotetaan koulutuksessa kymmenjärjestelmää myös desimaalilukujen osalta, yksikkömuunnoksia, murtolukujen ja prosenttikäsitteen konkretisointia ja geometriaa.

Koulutuskokonaisuus sisältää 6 alakoulutusta. Koulutuksissa vuorottelevat toiminnallinen työskentely konkreettisilla välineillä, keskustelu ja luento. Osallistujat voivat osallistua yhteen tai useampaan osakoulutukseen.  Kunkin koulutuspäivän maksimiosallistujamäärä on 24. Koulutukset sijoittuvat syksylle 2015, keväälle 2016 ja syksylle 2016.

Koulutukset toteutetaan  Lahdessa, Rovaniemellä, Mikkelissä ja Helsingissä. Lisätietoja ja paikkakuntakohtaiset, tähän mennessä sovitut aikataulut löydät klikkaamalla ko. kurssin nimeä alla.

1.A Matematiikan osaamiskartoitukset ja korjaava opetus (luokat 0-6)
1.B Matematiikan keskeiset käsitteet toiminnallisesti (luokat 0-2)
1.C Matematiikan keskeiset käsitteet toiminnallisesti (luokat 3-4)
1.D Matematiikan keskeiset käsitteet toiminnallisesti (luokat 5-6 )
1.E Mittaaminen ja mittayksikkömuunnokset (luokat 3-6)
1.F Looginen päättely ja ajattelun taidot; pulmia, päättelyä, pelejä ja perusteluja (luokat 0-6)

Koulutukset toteutetaan Lahdessa, Rovaniemellä, Mikkelissä ja Helsingissä.

Kouluttajat:
Kouluttajina toimivat matematiikan opetuksen kouluttajat Hannele Ikäheimo, Eija Voutilainen ja Leena Kokko.

Kohderyhmä:
Kohderyhmänä ovat varhaiskasvattajat, lastentarhanopettajat, esikoulunopettajat, erityislastentarhanopettajat, luokanopettajat, erityisopettajat, erityisluokanopettajat, koulunkäyntiavustajat ja ohjaajat.

Kustannukset:
Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta.

Haku:
Koulutuksiin ilmoittautuminen TÄSTÄ.