Puheviestinnän kurssit

Pakollinen kurssi

Opiskelijalla on mahdollisuus valita viidestä erilaisesta puheviestinnän kurssista vähintään yksi kurssi. Puheviestinnän pakolliset opinnot (2op) valitaan seuraavista:

 1. XPUH0001 Puheviestintä
 2. XPUH0001 Puheviestintä (viestintärohkeuden ryhmä)
 3. XPUH0002 Esiintymistaito
 4. XPUH0003 Ryhmäviestintä
 5. XPUH0005 Vuorovaikutus- ja haastattelutaidot.

 

Joissakin tiedekunnissa ja koulutusohjelmissa opiskelijat suorittavat vaihtoehdoista puheviestinnän peruskurssin. Puheviestinnän kurssi on pakollinen taiteiden tiedekunnassa ja luokanopettajakoulutuksessa. Kurssit ovat koulutusohjelmittain seuraavat:

 • ASUO0002 Puheviestintä (audiovisuaalinen mediakulttuuri)
 • ASUO0002 Puheviestintä (graafinen suunnittelu)
 • USUO0002 Puheviestintä (kuvataidekasvatus)
 • FSUO0002 Puheviestintä (sisustus- ja tekstiilimuotoilu, vaatetussuunnittelu)
 • MSUO0002 Puheviestintä (teollinen muotoilu)
 • LSUO0002 Puheviestintä (luokanopettajakoulutus).

 

Puheviestinnän opintojakso suositellaan suoritettavaksi mieluiten heti ensimmäisen tai viimeistään toisen opiskeluvuoden aikana. Opiskelijat voivat vapaasti suorittaa myös useita puheviestinnän kursseja.

 

Valinnainen kurssi

Pakollisen puheviestinnän kurssin lisäksi kaikkien tiedekuntien opiskelijat voivat suorittaa vapaaehtoisiin maisteriopintoihin tarkoitetun kurssin

XTYO0101 Neuvottelu- ja yhteistyötaidot (2op).

Kurssia suositellaan aikaisintaan kolmannen vuoden opiskelijoille. Puheviestinnän pakollinen kurssi tulee olla suoritettuna ennen valinnaista kurssia.

 

Poissaolot puheviestinnän kursseilta

Huomioithan, että kaikki puheviestinnän kurssit vaativat aktiivista läsnäoloa. Ylimääräisiä poissaoloja ei ole mahdollista korvata kirjallisilla tehtävillä. Suoritathan tämän vuoksi kurssin tai kurssit ajankohtana, jolloin aktiivinen läsnäolo on osaltasi mahdollista.