Koiravaljakkoyritykset laadulla menestykseen -hanke

 

Koiravaljakkomatkailusta on kehittynyt nopeasti suosittu ohjelmapalvelumuoto koko Pohjois-Suomen alueella. Asiakkaat ovat pääasiassa ulkomaalaisia, usein lapsiperheitä ja yritysvieraita, jotka ovat tulleet Lappiin tai Kainuuseen kokemaan arktisen pohjoisen elämyksiä. Myös kotimaan matkailijat käyvät mielellään koirasafareilla.

Laatu on matkailussakin avaintekijä, jota ilman yritysten on vaikea toimia tuloksellisesti. Asiakkaat ovat yhä vaativampia ja laatutietoisempia. Yrityksen kokonaisturvallisuus on laadun keskeinen tekijä. Pitkät välimatkat ja vaativat luonnonolosuhteet asettavat omat vaatimuksensa turvallisuudelle. Pohjoisen luonto on kaunis mutta julma, kun jotain sattuu. Apua voi joutua odottamaan hyvinkin kauan.

Koiravaljakko- ja porotilamatkailuyrittäjät tekevät paljon yhteistyötä, usein asiakkaat haluavat käydä sekä koira- että porosafarilla. Meneillään olevan porotilamatkailun laatuhankkeessa tehtyä turvallisuustyötä on tarkoitus hyödyntää myös koiravaljakkohankkeessa. Yksi merkittävä asia on ollut pelastusharjoitukset ja erityisesti kylmäsuojauksen harjoittelu.  Laadun ja turvallisuuden tulee toteutua jokaisen yrityksen toiminnoissa joka päivä, kaikissa tilanteissa ja muuttuvissa luonnonolosuhteissa.

Hankkeessa panostetaan myös eläinten hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Laatutyö nostaa hankkeessa mukana olevien koiravaljakkoyritysten imagoa. 
 

Faktat:

- Koiravaljakkoyritysten koulutushanke on toteutetaan 1.1.2011 – 31.12.2012

- Hankkeen rahoittaa pääosin Lapin ELY-keskus (Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto)

- Hankkeen budjetti on 71 050 €


Projektipäällikkö Aila Kumentola
 

eu-lippu maaseuturahasto pieni.jpg