Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan määräykset lakikirjojen käytöstä tentissä

Siitä, jos kyseinen tentti on osin tai kokonaan lakikirjatentti, mainitaan erikseen kunkin opintojakson kohdalla opinto-oppaassa ja Weboodissa.

Lakikirjat ja muu mahdollinen materiaali tarkastetaan opiskelijan saapuessa tenttisaliin.

Jollei erikseen jonkin oppiaineen osalta muuta ilmoiteta:

1. lakikirjatenteissä saa käyttää seuraavia teoksia:

- Suomen Laki I, Suomen Laki II ja Suomen Laki III (kustantaja Talentum Oyj)

- Lakikirja:  Yksityis-, rikos- ja prosessioikeus ja Lakikirja: Julkisoikeus (kustantaja Edita Oyj)

- Lisäksi hyväksytään eri oikeudenalojen erityispainokset esimerkiksi verolait, rikosoikeus, ympäristöoikeus.
Myös edellä mainittujen yhdistelmiä ja ruotsinkielisiä versioita saa käyttää.

Opiskelijan edun mukaista on käyttää lakikirjasta viimeisintä painosta.

2. Muu sallittu materiaali

Muun sallitun materiaalin käytöstä päättää oppiaine.  Materiaali pitää ilmoittaa opinto-oppaassa ja weboodissa. Lisäksi tenttivalvontakäyttöön oppiaineen tulee toimittaa yksilöity lista sallitusta materiaalista kunkin lukuvuoden alussa.

3. Merkinnät lakikirjoissa ja tulosteissa

Lakikirjan sivujen väliin saa laittaa tarralappuja, joissa voi olla säädöksen nimi. Muuta tekstiä niissä ei saa olla.

Lakikirjoja ja tulosteita saa alleviivata, yliviivata, ympyröidä ja käyttää huomiotussia. Jos pykälä on muuttunut, sallittua on merkitä muutosta koskeva säädöskokoelman numero. Sen sijaan materiaalissa ei saa olla muuta tekstiä, kuten viittauksia muihin pykäliin.

OPISKELIJAN TULEE OMALLA VASTUULLAAN HUOLEHTIA SIITÄ, ETTÄ HÄNELLÄ ON MUKANAAN LAKIKIRJATENTISSÄ VAIN EDELLÄ TODETTUA SALLITTUA MATERIAALIA. TENTTIVALVOJAT TARKISTAVAT ETUKÄTEEN OPISKELIJALLA MUKANA OLEVAN MATERIAALIN, JA OPISKELIJAN TULEE ESITTÄÄ MATERIAALI VALVOJALLE.

LUVATTOMAN MATERIAALIN HALLUSSAPITO TENTIN AIKANA VOIDAAN RINNASTAA TENTTIVILPPIIN.

Määräykset tulevat voimaan 1.9.2013.