kayttoikeudet_banneri.jpg

KAYTTAJATUNNUKSET

Kaikille yliopiston henkilökuntaan kuuluville ja opiskelijoille luodaan automaattisesti käyttäjätunnus ja sähköpostitili. Tätä tunnusta käytetään mm. Weboodiin, Optimaan, sähköpostiin, luokkien työasemiin, langattomaan verkkoon ja joihinkin hallinnon järjestelmiin kirjauduttaessa.

Tietyissä tapauksissa yliopiston ulkopuolisille henkilöille ja vierailijoille voidaan hakemuksesta myöntää määräaikainen tunnus. Tarkempia tietoja erilaisista käyttäjätunnuksista ja niiden hakemisesta löytyy vasemmalla olevista linkeistä.

Ongelmat ja unohtuneet salasanat

Jos salasanasi on vanhentunut ja muistat vanhan salasanan, voit vaihtaa sen osoitteessa https://pwd.luc.fi tai OWA-sähköpostin kautta.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit vaihtaa sen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa: https://identity.luc.fi

Unohtunut salasana voidaan myös vaihtaa henkilökohtaisesti paikan päällä IT-palvelupisteessä tai opiskelijoiden HelpDeskissä. Mikäli paikan päällä käyminen ei ole mahdollista käyttäjän tulee ottaa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Henkilökuntaa pyydetään osoittamaan palvelupyynnöt ja kysymykset IT-palvelupisteeseen.
Opiskelijatunnuksiin ja käyttöoikeuksiin liittyvät kysymykset pyydetään osoittamaan opiskelijoiden HelpDeskiin ja sen kiinnioloaikoina IT-palvelupisteeseen.


Käyttäjätunnuksen käyttöönotto eli aktivointi

Tunnukset voidaan aktivoida joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa https://identity.luc.fi.  

Mobiilivarmenteen hankkimisesta löydät tietoa www.mobiilivarmenne.fi -sivustolta.

Mikäli käyttäjällä ei ole henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, käyttäjän tulee ottaa yhteyttä yliopiston IT-palvelupisteeseen (henkilökunta) tai opiskelijoiden HelpDeskiin.

Opiskelijoiden HelpDeskin kiinnioloaikoina (kesällä, joulun aikaan), myös opiskelijat  ottavat yhteyttä IT-palvelupisteeseen.

IT-palvelupisteen ja opiskelijoiden HelpDeskin yhteystiedot löytyvät alla olevasta linkistä:

www.ulapland.fi/itpalvelupiste

Ohje tunnuksen aktivointiin ja salasanan vaihtoon verkkopankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella löytyy täältä: https://identity.luc.fi.