kayttoikeudet_banneri470x150.jpg

 

HENKILÖKUNNAN KÄYTTÄJÄTUNNUKSET

 

Yhteystiedot:

www.ulapland.fi/itpalvelupiste

 

Lyhyt kuvaus
Työntekijälle luodaan käyttäjätunnus, jonka avulla hän voi käyttää yliopiston tietojärjestelmiä.

 

Palvelun tarkempi sisältö
1)    Tunnus noudetaan IT-palvelupisteestä
2)    Tunnuksen luovuttaminen edellyttää tunnistamista (esim. ajokortti tai passi).
3)    Uuden salasanan luovutus vaatii tunnistamisen.


Palvelun rajaus
Normaali tunnus on saatavissa seuraavana päivänä siitä, kun henkilöstöhallinto on rekisteröinyt käyttäjän tiedot. Tunnusta ei saa luovuttaa toiselle. Tunnukseen lisätään tarvittavat oikeudet eri järjestelmiin. Salasana on uusittava kuuden kuukauden välein. Jatkoaikaa käyttäjätunnukselle hakee henkilökunta (ei käyttäjä itse).

Työsuhteen lakattua tunnus sulkeutuu seitsemän päivän kuluttua. Työsuhteen päätyttyä sähköpostilaatikkoa säilytetään vielä 180 päivää. Käyttäjän mahdollinen uusi työsopimus aktivoi saman tunnuksen uudestaan (salasanoineen).

 

Käytössä olevan tunnuksen jatkoaika

Käyttäjätunnuksen voimassaolon jatkoaikaa voidaan hakea sellaiselle Lapin yliopiston henkilökuntaan kuuluvalle käyttäjälle, jonka työsuhde tilapäisesti katkeaa tai jolle tiedekunta tai erillislaitos haluaa perustellusta syystä edelleen tarjota käyttöön yliopiston sähköiset palvelut .Käyttäjätunnuksen jatkoaika voidaan tilata jos työntekijän työsuhde yliopistoon päättyy, mutta hän jatkaa muulla rahoituksella tutkijana tai emeritus-professorina. Tällöin tunnus säilyy entisessä muodossaan, samoin siihen liitetyt palvelut kuten sähköpostiosoite.

Jos käyttäjä on ollut opiskelijana ja tulee töihin ilman palkkaa hänelle ei jatketa tunnuksen voimassaoloa vaan tehdään henkilökunnan ufo-tunnus.

Tunnuksen jatkoajan tilaa tiedekunnan vastuuhenkilö (dekaani, hallintopäällikkö) Intranetin Lomakkeet osion "Käyttäjätunnuksen voimassaoloajan jatkohakemus" lomakkeella lähettämällä sen täytettynä servicedesk(at) ulapland.fi -osoitteeseen.

 
Ohjeet:
Lisätietoja IT-palvelupisteestä

Päivystys:
Tuki on saatavilla IT-palvelupisteen aukioloaikoina.