opetus_banneri.jpg 

SUORATOISTO –PALVELU (audio- ja videostreaming)

 

Palvelun sisältö

IT-palvelut tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden suoratoistopalvelun käyttämiseen. Suoratoistolla (engl. streaming) tarkoitetaan erilliselle palvelimelle sijoitetun digitaalisen aineiston välittämistä ns. on demand- palveluna loppukäyttäjälle. IT-palvelut siirtää asiakkaan toimittamaa materiaalia CSC:n streaming -palvelimelle, josta se on linkitettävissä  suoratoistomateriaalina esim. oppimisympäristöihin. Digitaalisella medialla tarkoitetaan tässä erityisesti audio- ja videotiedostoja.

Palvelun käyttäminen

  • Palvelun käyttämisestä sovitaan erikseen IT-palveluiden kanssa.Tukipyynnöt otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa servicedesk(a)ulapland.fi
    Asiakas toimittaa materiaalin IT-palveluille sovitussa muodossa ja ennalta sovitulla tavalla (esim. CD/DVD-levyllä). Hyväksytyt tiedostomuodot ovat RealMedia,RealAudio,Realvideo,Windows Media(wma,wmv).
  • IT-palvelut siirtää materiaalin palvelimelle, testaa sen toimivuuden ja ilmoittaa asiakkaalle linkin tai linkit, joista materiaali on käytettävissä.
  • Jos materiaalia on niin paljon, että se ylittää varatun levytilan, asiakasta laskutetaan ylitetystä levytilasta CSC:n palveluhinnaston mukaisesti. (http://www.csc.fi/funet/video/suoratoisto/csc_stream_hinnasto)
  • Materiaalia säilytetään palvelimella yhden (1) kalenterivuoden ajan, jonka jälkeen IT-palvelut poistaa materiaalin. Materiaalin jatkosäilytyksestä ja -käytöstä suoratoistopalvelimella on sovittava erikseen.
  • Asiakkaan tulee itse huolehtia materiaalin varmuuskopioinnista ennen sen toimittamista IT-palveluihin.

 

Tekijänoikeudet

IT-palvelut toimii digitaalisen materiaalin osalta ainoastaan välittäjänä. Tekijänoikeudet ovat materiaalin tekijöillä tai niillä, joille oikeudet on sopimusteitse siirretty. Materiaalin toimittaja vastaa siitä, että materiaali ei loukkaa tekijänoikeuksia. IT-palvelut ei vastaa palvelimelle siirrettävän materiaalin sisällöstä, mutta pidättää oikeuden olla siirtämättä materiaalia palvelimelle tai poistaa materiaalia palvelimelta, jos se on Lapin yliopiston käytönsääntöjen tai Suomen lain vastaista.