Tekijänoikeuslailla suojattu materiaali verkossa

Tekijänoikeuslain alaista materiaalia, kuten musiikkia, elokuvia tai ohjelmia, ei saa jakaa Internetissä ilman tekijänoikeuden omistajan lupaa. Yliopiston tietoverkossa on havaittu runsaasti erilaisia elokuvien ja musiikin jakeluun tarkoitettuja ohjelmistoja, kuten Kazaa, eMule ja eDonkey. Tämäntyyppisten ohjelmistojen käyttö on yksiselitteisesti kielletty. Tekijänoikeuslain suojaaman materiaalin levittäminen ilman oikeuden omistajan lupaa tai kolmannelle osapuolelle haitallisen aineiston levittäminen yliopiston tietoverkkoa apuna käyttäen on kielletty. Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä verkon ylläpitoon ennen kuin toimit. tietoverkko(at)ulapland.fi

Jos yliopiston verkkoon kytketyltä koneelta jaetaan tekijänoikeuslain alaista materiaalia ilman oikeuden omistajan lupaa tai käytetään edellämainitun kaltaisia tälläiseen toimintaan soveltuvia ohjelmistoja, verkkoliitäntä voidaan sulkea määräajaksi. Yliopiston turvallisuusryhmä voi asettaa käyttäjälle myös muita sanktioita.

Kaikissa yliopiston tietoverkon käyttöä koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä verkon ylläpitoon. Verkon väärinkäyttöä koskevat ilmoitukset voi lähettää myös osoitteeseen abuse(at)ulapland.fi.

Tiedostot