verkot_banneri.jpg

 

LANGATON VERKKO LAPIN YLIOPISTON KAMPUKSILLA

Yhteystiedot:
www.ulapland.fi/it-palvelupiste

 

Lyhyt kuvaus:

Wlan- tuesta vastaa Lapin yliopiston IT-palvelupiste. Lapin yliopiston henkilökunta kirjautuu luc-langattomaan verkkoon automaattisesti IT-palveluiden ylläpitämillä koneilla. Yliopiston opiskelijoilla on käytettävissään Eduroam- langaton verkko, johon kirjaudutaan opiskelijan henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Eduroam- verkon käyttäjätunnus on <yliopiston käyttäjätunnus>@luc.fi, ja salasana sama, kuin yliopiston käyttäjätunnuksen salasana.

Henkilökunnan omat päätelaitteet (omat tietokoneet, tabletit ja puhelimet) sekä yliopiston puhelimet voidaan yhdistää eduroam- langattomaan verkkoon, jossa käytössä on henkilökunnalla vain internet-yhteys. Henkilökunnan Eduroam- verkon käyttäjätunnus on <yliopiston käyttäjätunnus>@luc.fi, ja salasana sama, kuin yliopiston käyttäjätunnuksen salasana.

Yliopiston vierailijoille on tarkoitettu Guest- verkko, jonka salasanan he voivat pyytää IT-palvelupisteestä.

 

Palvelun tarkempi sisältö:

1)    Langattoman verkon kirjautumisopastus
2)    Ongelmatilanteiden ratkaiseminen ja neuvonta
3)    Guest- verkon salasanan luovuttaminen vierailijoille

 

Palvelun rajaukset:

1)    Langaton verkko toimii seuraavissa Lapin yliopiston tiloissa: Yliopistonkatu 8 (Pääkampus), Yliopiston vierastalo, Siljotie 2 (Rotko), Hallituskatu 20 (Vilhontalo), Laajakaista 3 (Pöykkölä), Harjoittelukoulu (Pohjolankatu 23) ja Arktinen Keskus (Pohjoisranta 4).

2) Lapin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta  voivat käyttää omilla päätelaitteitteillaan langatonta verkkoa eduroam myös  Lapin ammattikorkeakoulun ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tiloissa.

3) Lapin yliopiston henkilökunta kirjautuu luc-langattomaan verkkoon automaattisesti IT-palveluiden ylläpitämillä koneilla.

Lisätietoa eduroam ohje

 

Henkilökunnan Mac-käyttäjät ja langaton verkko

Tällä hetkellä henkilökunnan Mac-kannettavat eivät langattomassa verkossa kirjaudu automaattisesti luc- langattomaan verkkoon, vaan Mac-käyttäjien on kirjauduttava eduroam- langattomaan verkkoon, jonka palveluna on internet-yhteys. Kiinteän verkon kautta myös Mac-käyttäjät saavat kaikki verkon palvelut käyttöön (internet-yhteys, tulostus- ja levypalvelut, tietojärjestelmät).


Lisätietoa IT-palvelupisteestä ja HelpDeskistä.